Neem contact op
Bel mij terug

Installatie SQL Server – handleiding

SQL Server is een databaseplatform dat wereldwijd in de top 3 van de meest gebruikte databases staat, samen met Oracle en MySQL. Ondanks dat de installatie eenvoudig lijkt is er toch een aantal zaken waar aandacht aan besteed mag worden. Om u hierin op weg te helpen hebben we deze whitepaper opgesteld.

Wat kunt u in deze publicatie verwachten?

Als eerste zullen we, kort, ingaan op de server zelf. We hebben het dan over de fysieke hardware. Voor de verschillende vormen van virtualisatie verwijzen we u graag door naar de betreffende leveranciers.

Daarna nemen we u als lezer mee in de installatie van SQL Server. Als voorbeeld gebruiken we SQL Server 2016 SP1.Waarom specifiek die versie? Op moment van schrijven is dit de versie waar niet alleen veel in ontwikkeld wordt, maar ook reeds in ontwikkeld is. De bugs die er nog in zitten zijn gedocumenteerd en online terug te vinden via de volgende link: https://feedback.azure.com/forums/908035-sql-server.

Binnen SQL Server 2016 SP1 zijn een groot aantal features vanuit de Enterprise Edition verschoven naar de Standard Edition, een actie waarmee veel licentiekosten bespaard kunnen gaan worden. Voor een volledig overzicht kunt u kijken op https://docs.microsoft.com/en-us/sql/sql-server/editions-andcomponents-of-sql-server-2016?view=sql-server-2016.

Daarna gaan we een aantal zaken op de database en in Management Studio configureren die het werken vergemakkelijken en de performance kunnen verbeteren. Ook zullen we ingaan op een aantal beveiligingsinstellingen.

Achterin vindt u een checklist die u voor uw eigen administratie en beheer kunt gebruiken.

Klik hier om de publicatie te downloaden.

Wenst u meer informatie of wilt u graag een advies over uw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 088 – 597 55 00 of via het e-mailadres info.bi.nl@axians.com. We helpen u graag!