Optimalisatie en snelheid door digitalisering

De sector is enorm in beweging waarbij het duidelijk is dat kosten van transport op globale schaal stijgen en marges kleiner worden, terwijl zekerheid en snelheid steeds meer het primaire product zijn geworden. Door het verkleinen van voorraad is de zekerheid van levering steeds belangrijker geworden, klanten willen daarom op elk moment inzicht in de status, bij voorkeur volledig geïntegreerd vanuit de eigen systemen en direct zichtbaar voor de (eind)klant. Terwijl vervoerders met zekerheid willen aansluiten in de keten, waarbij de optimalisatie van routes en het direct aansluiten van verladingen een hoge prioriteit hebben.

Er is daarom een sterk veranderend verwachtingspatroon voor logistieke dienstverleners in het delen en leveren van informatie. Hoe kan digitalisering, overzicht op het gehele proces en inzicht in data mij helpen om beter in te spelen op de deze verwachtingen? En hoe kan ik het proces met mijn ketenpartners blijvend optimaliseren? Hoe kan ik verder verduurzamen?

Deze vraagstukken vragen om ruimte voor samenwerking in innovatie om zo steeds meer flexibiliteit en inzicht te realiseren waarbij, in veel gevallen, slimme en datagedreven technologieën het verschil maken.

Inzicht door data
Ondanks dat de logistiek een veelal door mensen gedreven proces is, is het automatiseren van handelingen en vooral de informatievoorziening naar alle ketenpartners van het grootste belang. Nieuwe intelligente technologieën zijn dan ook de drijvende kracht achter het steeds verder optimaliseren van de dienstverlening in de keten. Van inzichten in het traceren van goederen tot het automatiseren van haven- en douane activiteiten. Dit valt allemaal samen in een accurate informatievoorziening richting medewerkers, ketenpartners en de (eind)klant.

Bij Axians zijn deze intelligente technologieën beschikbaar, zelfs in de vorm van een ‘as a Service’ dienstverlening. Wij blijven meegroeien met de veranderende behoeftes binnen jouw organisatie, zodat de IT-afdeling ruimte krijgt voor innovatie en weer kan doen wat er echt toe doet. Dat doen we door een intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers en partners aan te gaan, want alleen dan leren we elkaar goed kennen.

Axians is een veelzijdig specialist in digitale transformatie en werkt graag voor ambitieuze opdrachtgevers die een ICT partner zoeken bij het digitaliseren van de organisatie!

Axians referenten binnen het marktsegment Logistiek
Referenten

Een greep uit onze ambitieuze opdrachtgevers

Samen met onze klanten in de logistieke sector blijven wij meegroeien met de digitale transformatie en zorgen wij voor innovatie van bestaande producten en diensten.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wil je een klacht met ons delen? Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.