Door de opkomst van e-commerce en het gemak van online bestellen wordt de retailmarkt gedreven door de vraag van consumenten en bedrijven. Hierdoor hebben retailbedrijven dagelijks te maken met de grillen van de markt. De verwachtingen van klanten zijn niet alleen hoog maar ook erg veranderlijk. Dit vereist een nieuwe manier van werken. Hoe kun je jezelf blijven aanpassen en opnieuw uitvinden? Wendbaarheid is het sleutelwoord om aan de wensen van klanten te voldoen en tegelijkertijd de kosten laag te houden.

Slim gebruik van Data & Analytics zorgt ervoor dat je in het constant veranderende speelveld een stap voorloopt. Het verzamelen van data uit een groeiend aantal bronnen kan uitdagend zijn. Daarnaast is er een groot diversiteit aan bronnen. Denk aan het volgen van klanten (al dan niet geanonimiseerd) over de verschillende externe (bijv. Google analytics, social media platformen, data van partners, etc.) – en interne bronnen (bijv. kassasystemen, webshop, etc.) heen om inzicht te krijgen in de customer journey. Inzichten waarmee je (omnichannel) klantervaringen kunt verbeteren.

Daarnaast biedt slim gebruik van data de kans om nieuwe business modellen te ontwikkelen of je organisatie nog waardevoller te maken voor de gehele keten. Door prijsoptimalisaties door te voeren die meer in lijn liggen met de markt. Maar ook de toekomstige vraag te voorspellen zodat je controle houdt op het voorraadbeheer en betere investeringsbeslissingen maakt.

Om onderscheidend te blijven in deze sector is het dus nodig om wendbaar en innovatief te zijn. Axians is een ervaren partner voor de retailsector en houdt je scherp. We denken groot en beginnen klein. Onze pragmatische aanpak zorgt ervoor dat je al snel de waarde van data kunt toepassen om de kracht van jouw organisatie te versterken.

Onze succesverhalen

Lees hier de referentieverhalen van een aantal van onze ambitieuze opdrachtgevers in de Groot- en detailhandel.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een organisatievraagstuk waar Data Analytics je kan helpen met een oplossing en wil je hierover van gedachten wisselen? Ben je benieuwd naar onze datagedreven oplossingen voor de retail of heb je behoefte aan onafhankelijke experts die je concrete adviezen geven voor jouw specifieke situatie? Aarzel niet en neem contact met ons op! Laat je gegevens achter via onderstaand contactformulier en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.