Betere beslissingen in het Onderwijs

Overal om je heen hoor je tegenwoordig buzz words: big data, artificial intelligence, machine learning, data science, Internet of Things. Het zijn allemaal technologieën die kunnen helpen om je efficiency te verhogen en effectiviteit te verbeteren. Het draait echter niet om de technologie, het gaat om slim informatiegebruik. Door te sturen op data kun je snel goed onderbouwde beslissingen nemen.

Universiteiten en hogescholen staan financieel al jaren onder druk. Hoe kunnen ze met een lagere rijksbijdrage per student tóch hun primaire onderwijstaak goed vervullen? Hoe kunnen ze hun bedrijfsvoering verbeteren en kosten verlagen? En wat kunnen ze doen om de in-, door- en uitstroom van studenten positief bij te sturen? Op basis van data kun je slimmere beslissingen nemen op het gebied van bedrijfsvoering, bekostiging en de primaire onderwijstaak (learning analytics en student analytics).

Onderwijsinstellingen hebben bergen aan informatie tot hun beschikking. Zoals gegevens over studenten en hun prestaties, gegevens over medewerkers, financiële data, procesinformatie, gebouwbeheerdata en data die verplicht aan de overheid moet worden aangeleverd.

Daarnaast kunnen zij beschikken over veel ‘externe’ data van bijvoorbeeld DUO, CBS of van koepelorganisaties.

Als je al die verschillende databronnen op één platform combineert, kun je er inzichten uit halen die anders verborgen blijven. Dit stelt je in staat om vroegtijdig in te grijpen in plaats van achteraf te constateren dat iets gebeurd is wat je had kunnen voorkomen.

Door goed gebruik te maken van data kun je lange-termijn-plannen onderbouwen met cijfers. Bijvoorbeeld de inschatting van instroom, deze bepaal je niet op basis van de afgelopen jaren. Maar op harde cijfers, gebaseerd op geverifieerde patronen. Zo kun je proactief inspelen op de toekomst van je onderwijsinstelling. Juist nu!

Axians is al jaren actief in het Onderwijs. Onze specialisten  weten wat er speelt  en geven je graag deskundig en onafhankelijk advies.

Maak hier kennis met het Modern Data Platform voor het Onderwijs

Onze succesverhalen

Lees hier de referentieverhalen van een aantal van onze ambitieuze opdrachtgevers in het Onderwijs.

Partners

Met deze partners werken we intensief samen in het marktsegment Onderwijs en expertisegebied Data Analytics.

Contact_met_klant

Waarmee kunnen we je helpen?

Axians is al jarenlang actief in het (hoger) onderwijs. Profiteer van onze kennis, ervaring en bewezen oplossingen. Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek? in contact komen met onze referenten? bel ons via 088 – 597 55 00, mail ons via info.bi.nl@axians.com of vul het formulier in zodat we contact met jou kunnen opnemen. We helpen je graag!