Digitalisering van het financieel product

De digitale evolutie bij banken en verzekeraars verhoogt de nood tot innovatie van bestaande producten en diensten. De klantwens verandert: klanten kunnen en willen steeds vaker zelf en à la minute aan de knoppen zitten, want tijd is geld! Daarnaast is er een levendig landschap van Fintech Start-ups en Big-tech dat op hoge snelheid producten kan digitaliseren. De “Customer Journey” wordt steeds belangrijker om een (eind) klant optimaal te bedienen. Doe je dit niet, dan verlies je hem gedurende de reis aan je concurrenten.

Deze ontwikkelingen vragen om het continu verbeteren van de dienstverlening, ruimte voor innovatie, flexibiliteit en vooral versnelling: want IT is ondertussen de hoofdfunctie geworden en geen ondersteunende afdeling meer.

Het hart van de IT binnen de financiële dienstverlening moet enorm in beweging komen. De digitalisering bij banken en verzekeraars richt zich dan ook niet alleen op de 24/7 dienstverlening, maar vooral op het integrale klantcontact en het direct kunnen verwerken van de gewenste transacties; terwijl de doorgaans complexe organisatiemodellen daarin nog moeten transformeren onderweg naar een digitale flexibele organisatie.

IT bepaalt hoe efficiënt de organisatie werkt
Nieuwe toetreders konden vanaf de start gebruik maken van nieuwe intelligente technologieën gedreven vanuit data. Zij kunnen daardoor sneller automatiseren, opschalen en groeien en hebben minder last van een complexe organisatie. Dit vraagt van de gevestigde orde snelle interactie en flexibiliteit om de concurrentie voor te blijven.

Bij Axians zijn deze intelligente technologieën beschikbaar, zelfs in de vorm van een ‘as a Service’  dienstverlening. Wij blijven meegroeien met de veranderende behoeftes binnen jouw organisatie, zodat de IT-afdeling ruimte krijgt voor innovatie en weer kan doen wat er echt toe doet. Dat doen we door een intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers en partners aan te gaan, want alleen dan leren we elkaar goed kennen.

Axians is een veelzijdig specialist in digitale transformatie en werkt graag voor ambitieuze opdrachtgevers die een ICT-partner zoeken bij het digitaliseren van de organisatie!

Referenties

Onze klanten bedienen we met een unieke reeks oplossingen en dienstverleningen. We ontwerpen en integreren schaalbare ICT-oplossingen die de efficiency en winstgevendheid verhogen. Lees hier hun verhaal.

Axians referenten binnen het marktsegment Banken & verzekeraars
Referenten

Een greep uit onze ambitieuze opdrachtgevers

Samen met onze klanten in de financiële sector blijven wij meegroeien met de digitale transformatie en zorgen wij voor innovatie van bestaande producten en diensten.

Hoe kunnen wij jouw organisatie helpen?

Wil je meer weten over onze expertises en ervaring bij banken en verzekeraars?  Of interesse in één van onze oplossingen? Stel je vraag of bespreek je uitdaging met ons via onderstaand contactformulier.

 

Wij staan altijd klaar om mee te denken waar jouw organisatie tegenaan loopt en hoe je gerichte stappen kunt zetten in de digitale transformatie.

 

Voor support/helpdesk gerelateerde vragen is het noodzakelijk om direct contact op te nemen met de betreffende Axians vestiging op een van onze locaties.