Zelf controle hebben over je gegevens beheren en samenvoegen

Om jouw organisatie effectief te laten functioneren, is het essentieel om doelen, processen, technologie en personeel goed op elkaar af te stemmen. De uitwisseling en integratie van verschillende applicaties, systemen en gegevens spelen hierbij een cruciale rol. Met de steeds grotere beschikbaarheid van gegevens hebben veel organisaties moeite om de kwaliteit van hun informatie te waarborgen. Deze gegevens spelen echter een belangrijke rol in de digitale transformatie van organisaties.

Data integratie heeft als doel om samenwerking tussen mensen, organisaties, verschillende systemen, verschillende software en apparaten mogelijk te maken zonder beperkingen en op een veilige manier; dit wordt interoperabiliteit genoemd in de automatisering.

 

Data en software integratie speelt een cruciale rol in vrijwel elk oplossing of proces tegenwoordig. Het vormt de basis voor een effectieve en efficiënte informatiestroom. Net als bij gebouwen, moet de integratie van data stevig genoeg zijn om alle systemen en technologieën te ondersteunen, met behulp van een betrouwbare cloud infrastructuur. Toepassingen zoals datawarehouses, kunstmatige intelligentie, machine learning, Internet of Things, workflows en apps maken hier allemaal deel van uit. Bij Axians is het van belang dat een integratieoplossing enterprise ready is want dit biedt jouw organisatie schaalbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid, flexibiliteit en ondersteuning zodat je effectief te kunnen opereren in een steeds veranderende omgeving.

Ontdek onze oplossingen voor data en software integratie

Met behulp van producten en diensten van onze gerenommeerde leveranciers,  aangevuld met onze eigen aanpak, expertise(branch specifieke) add-ons en human touch zijn wij in staat om jouw data integratiebehoeften op een enterprise ready manier te realiseren!  

  • Data hub

    Het snel en veilig ontsluiten van data maakt het mogelijk om nieuwe technologieën, business modellen en kansen te benutten.
    Meer weten
  • Containers

    Snel applicaties bouwen en in gebruik nemen zonder zorgen over de onderliggende infrastructuur.
    Meer weten

Software-integratie en data-integratie spelen beide een cruciale rol

Software-integratie gaat over het samenvoegen van verschillende softwareapplicaties en bestaande systemen tot een geïntegreerd geheel. Dit gaat verder dan alleen efficiëntie; het creëert een gestroomlijnde werkomgeving waarin communicatie, gegevensbeheer en workflowautomatisering vloeiend samenwerken. Het resultaat is verbeterde efficiëntie, geoptimaliseerde besluitvorming en een betere gebruikerservaring.

Aan de andere kant omvat data-integratie het combineren van gegevens uit diverse bronnen en formaten tot een uniforme weergave, vaak in realtime. Dit resulteert in een compleet beeld van uw bedrijfsprocessen. Deze gegevens kunnen vervolgens worden geëxtraheerd, getransformeerd en geladen (ETL) vanuit verschillende bronnen zoals databases, applicaties en externe diensten naar een centrale databank.

Zowel software-integratie als data-integratie zijn essentieel bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het nemen van weloverwogen beslissingen en het verbeteren van de algehele gebruikerservaring binnen jouw organisatie.

Wij onderscheiden vijf typen integraties

Dataconsolidatie

Dataconsolidatie heeft als doel om data uit verschillende databronnen samen te brengen in een geïntegreerde data store. Het doel is vaak om het aantal storage locaties te verminderen. De data wordt vervolgens vaak ook gecombineerdgenormaliseerd, opgeschoond en gestandaardiseerd. Dit type integratie vormt vaak de basis voor data warehouses. 

Datareplicatie

Bij datareplicatie wordt data vanuit het ene naar het andere systeem gekopieerd. Vaak is het event gedreven (de uitwisseling wordt getriggerd door een bepaalde gebeurtenis in een applicatie). Data kan zowel door de target opgevraagd worden (pull-mechanisme) of door de bron aangeboden worden (push-mechanisme).

Commando's

Commando’s zijn enigszins afwijkend, omdat ze meer taak- dan datageoriënteerd zijn. Vaak zijn commandoook transactioneel en is de response vaak niet meer dan een bevestiging van het correct uitvoeren van het commando. Een commando leidt in principe altijd tot het aanmaken, wijzigen of verwijderen van data in een bron. 

Data query's

Bij data query’s gaat het om het opvragen van data, inclusief eventuele calculaties. Het berekenen van een hypotheek bijvoorbeeld is ook een data query. In tegenstelling tot commandohebben data queryechter nooit een wijziging tot gevolg in de data.  

Data streaming

Hierbij gaat het om het verwerken van een continue stroom van data, vaak onvoorspelbaar en vaak afkomstig uit diverse bronnen. Vaak wordt er ook de mogelijkheid geboden om op deze datastroom in te prikken om deze in real-time te analyseren om zo bepaalde gebeurtenissen te detecteren (event processing).

Wij zijn Axians de specialist op het gebied van integratie

Wij begrijpen dat software- en data-integratie meer is dan alleen technologie. Het is een strategische keuze die jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. Onze aanpak is gericht op maatwerk, waarbij we jullie specifieke behoeften en doelstellingen in kaart brengen en daarop voortbouwen. Met onze jarenlange ervaring en diepgaande expertise zijn we jouw partner op weg naar succes.

Kies je ervoor jouw data en/of software te integreren dan  ben je verzekerd van de volgende voordelen:

Verbeterde efficiëntie: Door softwaretoepassingen met elkaar te integreren, kunnen repetitieve taken worden geautomatiseerd en kan informatie naadloos worden uitgewisseld, waardoor de algehele efficiëntie wordt verhoogd.

Betere besluitvorming: Met geïntegreerde software hebben bedrijven toegang tot meer geconsolideerde en real-time gegevens, wat resulteert in beter geïnformeerde beslissingen op basis van nauwkeurige analyses.

Verbeterde gebruikerservaring: Door verschillende softwaretoepassingen te integreren, kunnen gebruikers profiteren van een meer samenhangende en intuïtieve gebruikerservaring, wat de productiviteit en tevredenheid ten goede komt.

Single source of truth: Data-integratie creëert een enkele bron van waarheid, waardoor dubbel werk en inconsistenties worden geminimaliseerd en jouw data altijd up-to-date is.

Contact

Ook benieuwd wat data integratie oplevert voor jouw organisatie? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!