Digitale versnelling Nederland

Nederland is naar het transportknooppunt en logistiek centrum van Europa gegroeid, niet alleen omdat het geografisch perfect is gepositioneerd, maar ook dankzij de digitale intelligentie die de afgelopen decennia is ingebracht. Door te investeren in schaalbare en slimme infrastructuren zodat havens, luchthavens, weg en spoor naadloos op elkaar aansluiten is Nederland in staat om continue te groeien en haar positie als poort naar Europa te behouden. We innoveren steeds verder met behulp van digitalisering; van havens die in de toekomst autonome schepen ontvangen tot watermetingen en volledig geautomatiseerde douane controles op Schiphol. Nederland is enorm in beweging en de digitale transformatie is daarin de sleutel voor de toekomst.

Het ondernemerschap en innovatievermogen is hoog; de overheid, provincies en gemeenten werken samen met Rijkswaterstaat, NS, vervoerders, Havenbedrijven en andere organisaties in de sector om steeds maar weer te blijven innoveren. Daarbij is het vooral zaak om aansluiting bij elkaar te vinden, om een integrale datavoorziening te realiseren waarin transport op elkaar aansluit om zo efficiënt mogelijk te kunnen opereren, slimme routes te kunnen rijden en bij voorkeur zo duurzaam mogelijk te werken. Betrokkenheid van alle partijen in de sector is van groot belang.

Digitalisering is de versnelling voor duurzaamheid
Om steeds meer een duurzaam transport te realiseren kan digitalisering helpen. Denk daarbij aan slimme oplossingen waarbij elektrische schepen op korte routes autonoom kunnen varen, laden en lossen op basis van sensoren in de haven die het vaargedrag bewaken. Je kan ook denken aan vuilniswagens die alleen rijden als containers daadwerkelijk vol zitten, of vrachtwagens die just-in-time goederen brengen en ophalen in aansluiting op het lossen van een container.

Deze sector heeft talloze mogelijkheden om te groeien en te vergroenen de komende jaren. Daarbij spelen netwerken, connectiviteit, data en verregaande automation een belangrijk rol. Slimme IT platformen zorgen ervoor dat we snel en dynamisch kunnen blijven ontwikkelen, samen zorgen we daarmee voor een digitale versnelling.

Bij Axians zijn deze intelligente technologieën beschikbaar, zelfs in de vorm van een ‘as a Service’ dienstverlening. Wij blijven meegroeien met de veranderende behoeftes binnen jouw organisatie, zodat de IT-afdeling ruimte krijgt voor innovatie en weer kan doen wat er echt toe doet. Dat doen we door een intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers en partners aan te gaan, want alleen dan leren we elkaar goed kennen.

Axians is een veelzijdig specialist in digitale transformatie en werkt graag voor ambitieuze opdrachtgevers die een ICT partner zoeken bij het digitaliseren van de organisatie!

Wij zijn met het volgende expertisegebied in het marktsegment Transport & infrastructuur actief

Axians is specialist in verschillende expertisegebieden om jouw organisatie te ondersteunen om samen het maximale uit de digitale transformatie te halen.

Axians referenten binnen het marktsegment Transport & infrastructuur
Referenten

Een greep uit onze ambitieuze opdrachtgevers

Het vervoeren van mensen en goederen is een vak apart, iets waar onze opdrachtgevers in de Transport en infrastructuur alles vanaf weten. ICT is dan ook een onmisbaar onderdeel geworden van de dagelijkse gang van zaken. We zijn trots dat deze opdrachtgevers ons gekozen hebben als ICT dienstverlener.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wil je een klacht met ons delen? Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.