Finance & Performance Management levert grip en sturing op je bedrijfsvoering met Financial Control, Business Control, Project Control en Risk Management

Als verantwoordelijke voor het financieel beheer en een financieel gezonde bedrijfsvoering heb je het speelveld van de financiële afdeling in de loop van de jaren zien veranderen. Focus op financiële rapportage en compliance alleen is niet meer voldoende. Je organisatie verwacht dat je kansen identificeert en strategische keuzes onderbouwt met waardevolle informatie. En snel inspeelt op veranderende wet- en regelgeving en voor stakeholders het verhaal achter de financiële cijfers tot leven laat komen.

Vanuit een meer faciliterende rol, wordt de CFO steeds meer de aanjager van verandering en besluitvorming. Hij weet niet alleen wat er gebeurt in de organisatie, maar ook wat er gaat gebeuren, wat daarvan de impact is en hoe daar mee om te gaan.

Hoe goed kun jij voldoen aan de toenemende behoefte aan informatie en kennis? Je wilt uitleggen. Inzicht geven. Rapportages verrijken met analyses en visualisaties die oorzaken en verbanden blootleggen.

Axians biedt je een breed scala aan bewezen oplossingen die jou en je medewerkers ondersteunen en zorgen voor grip en sturing op je bedrijfsvoering. Onze Finance & Enterprise Performance Management (EPM) oplossingen bieden je continu inzicht in de huidige én toekomstige prestaties van je organisatie. Zo kun je bedrijfsdoelstellingen vertalen naar werkelijke resultaten en ben je in staat om kansen te identificeren en strategische keuzes te onderbouwen met waardevolle informatie.

Finance & EPM – onze oplossingen

Lees hier meer over de oplossingen die we je organisatie te bieden hebben op het gebied van Finance & EPM.

  • Financiële Planning & Forecasting

    Axians helpt je finance-afdeling om met slimme planning en forecasting een business partner te worden die nadenkt over de onderliggende drivers van je bedrijf en die snel inspeelt op de dynamische markt van vandaag.
    MEER WETEN
  • Project Control

    Het beheersbaar maken en houden van projecten is voor elke organisatie een uitdaging. Wij helpen je grip te houden op alle projecten!
    MEER WETEN

De basis op orde & meer inzicht

Iedere office of finance heeft een stevig fundament nodig. Een financiële afdeling met goed ingerichte basisprocessen voor consolidatie, budgeting, rapportage, verslaglegging en forecasting. Met volledig geautomatiseerde datastromen die garanderen dat informatie betrouwbaar en controleerbaar is. Onze consultants helpen je om dit fundament te creëren. Zodat er vanzelf tijd ontstaat voor om nieuwe inzichten op te doen met what-if analyses en datavisualisatie.

Maturity model

We bieden geen instant-oplossing, maar een doel waar je stapsgewijs naartoe werkt. Dat vraagt om een goed doordacht masterplan. Daarom ontwikkelden wij een maturity model waarmee we vaststellen welke hiaten er nog zijn op jouw financiële afdeling. Zodat je snel kunt zien welke stappen je nog moet nemen, met welke prioriteit. Zo ontstaat vanzelf een roadmap voor de ontwikkeling van je office of finance in een goed doordacht projectprogramma. Uiteraard adviseren we je daarbij over de beste softwareoplossingen voor jouw situatie. En als je dat wilt, overtuigen we je eerst met een proof of concept voor een specifieke business case.

Onze partners

Op het gebied van Finance & EPM werken we intensief samen met deze partners.

Contact_met_klant

Contact

Heb je een vraag over Finance & EPM? Wil je met ons sparren over hoe je meer grip en sturing op je bedrijfsvoering krijgt? Heb je behoefte aan onafhankelijke experts die je concrete adviezen geven voor jouw specifieke situatie? Aarzel niet en neem contact met ons op. We helpen je graag!