De missie van velen logistieke dienstverleners is om goederen op tijd, op een efficiënte manier en tegen de laagst mogelijke kosten van A naar B te brengen. In een markt met veel concurrentie en lage marges is er geen ruimte voor fouten. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan logistieke prestaties. Continu ben je bezig te bedenken hoe je jouw logistieke diensten nóg slimmer, betrouwbaarder, sneller en goedkoper kunt leveren. Cruciaal hierbij is data.

Niet verrassend dus dat de logistieke sector in vergelijking met andere branches voorop loopt als het gaat om Data & Analytics. Er is zoveel data in omloop – data van klanten en ontvangers, transportdata uit bijvoorbeeld boordcomputers in de voertuigen en ook op het depot of warehouse wordt alles geregistreerd.

Het toepassen van Data & Analytics resulteert in een verbeterde efficiency en kostenbesparingen. Doordat je met de juiste inzichten processen en activiteiten kunt optimaliseren en automatiseren. Denk aan route-optimalisaties, ritplanningen en een betere inzet en aansturing van chauffeurs. Of het verhogen van de beladingsgraad en het reduceren van de CO2-uitstoot. Maar ook aan verbeterde communicatie, transparantie en het delen van data in de gehele keten.

Dankzij IoT en Data Science voorzien we dat de rol van Data & Analytics alleen nog maar groter zal worden in de logistieke sector. Een ontwikkeling die wij bij Axians omarmen en waarbij we je volledig kunnen ondersteunen. Dus heb je een concreet vraagstuk binnen jouw logistiek bedrijf en wil je weten hoe Data & Analytics je helpt aan de oplossing? We sparren er graag met je over.

Data en analytics oplossingen

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over het optimaliseren en automatiseren van logistieke processen en activiteiten? Wil je met ons van gedachten wisselen? Of heb je behoefte aan onafhankelijke experts die je concrete adviezen geven voor jouw specifieke situatie? Aarzel niet en neem contact met ons op! Laat je gegevens achter, dan nemen wij snel contact met je op.