Intelligente applicaties voor digitalisering van jouw bedrijfsprocessen met low-code

We bedenken, ontwikkelen en optimaliseren intelligente bedrijfsapplicaties in de vorm van (mobiele) applicaties, portals en platforms. Het doel? jouw pijnpunten ontdekken en deze verhelpen. We willen dat de software optimaal aansluit bij de werkwijze van de eindgebruikers om deze zo productief en daardoor ook zo gelukkig mogelijk te laten zijn. Met onze expertise in low-code softwareontwikkeling zijn in staat  om op een snelle en agile manier software te ontwikkelen.

Onze ervaren teams van ontwikkelaars, projectmanagers en UX-designers zorgen ervoor dat de applicaties die wij ontwikkelen niet alleen functioneel zijn, maar ook gebruiksvriendelijk en intuïtief in het gebruik. We streven ernaar om de beste gebruikerservaring te bieden, zodat onze klanten hun doelen efficiënter kunnen bereiken.

Daarnaast houden we altijd rekening met de laatste technologische ontwikkelingen en trends, zodat onze applicaties future-proof zijn en kunnen meegroeien met de behoeften van onze klanten.

Maak hier kennis met onze diensten en oplossingen

 • Strategie en advies

  De kwaliteit van een eindproduct valt of staat met het hebben van een goed doordachte IT-strategie. Wij helpen om de behoeftes en wensen van jouw bedrijf te vertalen naar geschikte digitale oplossingen.
  LEES MEER
 • Software ontwikkeling

  Voor steeds meer organisaties is innoveren een absolute noodzaak om de concurrentie een stap voor te blijven. Snel bedrijfsapplicaties bouwen met low-code development helpt jouw bedrijf relevant te blijven.
  LEES MEER
 • Opleiding en training

  Het aannemen van (low-code) developers is een kostbare investering. Wij helpen jou bij het bouwen van een IT-team door onze experts op locatie in te zetten en door jouw personeel op te leiden.
  LEES MEER
 • Beheer en support

  De ontwikkeling van bedrijfsapplicaties is stap één. De doorontwikkeling en onderhoud van jullie slimme oplossing(en) is ook van essentieel belang. Onze gepassioneerde experts helpen jouw organisatie hiermee.
  LEES MEER

Digitalisering van (bedrijfs)applicaties met Low-Code development

In de hedendaagse dynamische bedrijfswereld is de snelle ontwikkeling en implementatie van efficiënte bedrijfsapplicaties cruciaal voor succes. De opkomst van low-code platformen zoals Mendix en Power Apps biedt jouw organisaties innovatieve mogelijkheden om flexibele softwareoplossingen te creëren die naadloos aansluiten op jouw unieke behoeften.

De voordelen van low-code ontwikkeling maken deze technologie tot een essentieel instrument voor de toekomst van bedrijfsapplicaties. De flexibiliteit, snelheid en efficiëntie van low-code platformen zoals Mendix en Power Apps stelt je in staat om:

 • Snel te innoveren en nieuwe digitale oplossingen te creëren.
 • Te voldoen aan de veranderende eisen van de markt en klanten.
 • De productiviteit en efficiëntie van workflows / bedrijfsprocessen te verhogen.
 • Kosten te besparen op softwareontwikkeling en onderhoud.

Onze technologieën

Mendix: een toonaangevend low-code platform

Mendix is een krachtige low-code oplossing die specifiek is ontworpen voor het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties. Met Mendix kunnen ontwikkelaars:

 • Intuïtieve, visuele interfaces gebruiken om apps te bouwen.
 • Gebruik maken van drag-and-drop functionaliteit om applicaties te ontwikkelen.
 • Profiteren van een uitgebreide bibliotheek met kant-en-klare templates en componenten.
LEES MEER

Power Apps: Een Microsoft-oplossing voor bedrijfsapplicaties

Power Apps is een low-code platform van Microsoft dat naadloze integratie biedt met andere Microsoft-producten en -services. Power Apps maakt het mogelijk om:

 • Mobiele en web-based applicaties te ontwikkelen.
 • Zelfstandige apps te creëren of te integreren met Microsoft Power Automate en Power BI.
 • Gebruik te maken van een intuïtieve drag-and-drop interface.
 • Toegang te krijgen tot een uitgebreide set van dataconnectoren.
LEES MEER

Full-code ontwikkeling: De kracht van flexibiliteit en controle

Full-code ontwikkeling is de traditionele methode voor het bouwen van software, waarbij ontwikkelaars code schrijven in programmeertalen zoals Java, Python of C++. Deze methode biedt maximale flexibiliteit en controle over het ontwikkelingsproces, waardoor ontwikkelaars complexe en gepersonaliseerde applicaties kunnen creëren.

Full-code ontwikkeling biedt ontwikkelaars volledige flexibiliteit en controle over de code, wat ideaal is voor het realiseren van complexe, schaalbare applicaties met unieke functionaliteit. Dit maakt het mogelijk om prestaties en integraties tot in detail te optimaliseren.

LEES MEER

Onze werkwijze

Bij Axians omarmen we Agile werken als de kern van onze aanpak om bedrijfsprocessen te digitaliseren met platforms zoals Mendix en Power Apps. Door Agile principes toe te passen, kunnen onze teams snel inspelen op veranderende behoeften en voortdurend waarde leveren aan onze klanten.

Met korte ontwikkelcycli kunnen we snel prototypes bouwen, feedback van belanghebbenden integreren en iteratief de applicaties verfijnen. Dit resulteert in oplossingen die niet alleen snel worden gelanceerd, maar ook beter aansluiten bij de unieke behoeften van onze klanten, waardoor ze hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en hun concurrentiepositie kunnen versterken.

Bovendien leidt deze aanpak tot verbeterde klanttevredenheid, hogere efficiëntie en lagere ontwikkelkosten, waardoor organisaties sneller kunnen innoveren en groeien.

De voordelen van onze efficiënte aanpak

 • Verbeterde klanttevredenheid door op maat gemaakte oplossingen die beter aansluiten bij de behoeften van de klant.
 • Hogere efficiëntie dankzij korte ontwikkelcycli en snelle iteraties die snel waarde leveren.
 • Lagere ontwikkelkosten door het verminderen van verspilling en het focussen op de meest waardevolle functies.
 • Versterking van de concurrentiepositie door snellere time-to-market en het vermogen om snel te reageren op veranderingen in de markt.
 • Stimulering van innovatie door een cultuur van samenwerking, feedback en voortdurende verbetering.

Onze succesverhalen

Data Driven Applications Service providers

Een UX/UI redesign van HRM-software: focus op de eindgebruiker

BIj gebruik van software is een heldere gebruikersinterface essentieel voor gebruikers. Lees hier hoe een HRM software module is herontworpen, gericht op de eindgebruiker.
Lees meer
Data Driven Applications Zakelijke dienstverlening

Courdid verbetert aanvraagproces met slimme low-code oplossing

Courdid helpt expats dagelijks met belastingadvies, immigratie en compliance werk. Het 30%-aanvraagproces is nu volledig geautomatiseerd met een slimme low-code oplossing.
Lees meer
Data Driven Applications Zorg

Jeugdzorg laat plaatsingsproces jeugdigen soepel verlopen via TLS

Het Toeleidingsysteem van Jeugdzorg Nederland faciliteert in de administratie en communicatie rondom de plaatsing van jeugdigen bij een gesloten zorginstelling. Axians is de ontwikkelpartner.
Lees meer
Data Driven Applications

Van Schie versimpelt schadeproces via Inspectie App

Van Schie gebruikt de Inspectie App om het proces rondom schade-inspecties te versoepelen. De collega’s kunnen hun werk makkelijker uitvoeren en alle processen zijn goed vastgelegd. De app is ontwikkeld met het low-code platform van Mendix.
Lees meer
Data Analytics Zakelijke dienstverlening

Monsternemers AQUON werken efficiënter met Nessie

De monsternemers van AQUON zijn dagelijks op pad om monsters te nemen van oppervlaktewater, grondwater en afvalwaterzuiveringen. Via de Nessie-app werken de medewerkers efficient op locatie.
Lees meer
Data Analytics Media, cultuur & sport

House of Workouts: Van “oldskool” DVD’s naar de 21e eeuw

Duizenden fitnessinstructeurs van House of Workouts leren de choreografie van hun groepslessen via een mobiele app. Deze app is via Mendix ontwikkeld in combinatie met React Native.
Lees meer
Data Analytics Zorg

Verkerk ondersteunt 2.500 zorgmedewerkers via Sherpa-app

2.500 zorgmedewerkers staan dagelijks in contact met hun cliënten via de Sherpa-app. Axians ontwikkelde de app voor Verkerk in React Native.
Lees meer
Data Driven Applications

Van Schie bouwt niet alleen aan Nederland, maar ook aan hun eigen IT

Van Schie bouwt aan hun IT-landschap. Axians ondersteunt hen via low code applicatieontwikkeling van Mendix!
Lees meer
Data Driven Applications

Vooroplopen in credit management dankzij IT

De komende jaren wil Cannock samen met hun opdrachtgevers de stap maken van credit management naar credit experience. Wij hielpen hen daarbij.
Lees meer
Data Driven Applications

De klant hoeft niet naar de kassa, de kassa komt naar de klant

Met Valk Solutions hebben wij de afrekenklantreis opnieuw uitgedacht. Van een vervelende bottleneck naar een prachtige ervaring!
Lees meer

Aan de slag met digitale innovatie?

Onze experts staan altijd klaar om jouw bedrijfsprocessen naar een hoger niveau te tillen! Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.