Informatie passend bij je rol en kennis

Goede analyse en visualisatie van informatie helpt gebruikers om data juist te interpreteren, snel inzicht te krijgen, in actie te komen en een verhaal te vertellen. Het menselijk brein heeft een enorm vermogen om patronen te herkennen. Daarvoor moeten de hersenen echter gevoed worden met begrijpelijke, visuele informatie. Om verbanden en trends te ontdekken in grote hoeveelheden data hebben gebruikers behoefte aan slimme analyses en heldere visualisaties van data. Die laten zien hoe een organisatie er op dit moment voor staat en waaruit gebruikers kunnen afleiden wat er te gebeuren staat.

Iedere gebruiker wil informatie die past bij zijn rol en kennis. Dat is dus altijd anders. Een externe stakeholder wil een rapport, een manager een dashboard, een marketeer wil self service dingen kunnen doen.

Axians helpt je organisatie om gebruikers de tools en kennis in handen te geven om data op de juiste manier te analyseren visualiseren, zodat medewerkers inzicht krijgen in relaties tussen oorzaak en gevolg en trends die ze anders nooit zouden ontdekken. Passend bij hun functie.

Met goed gevisualiseerde dashboards, analyses en rapportages helpen we je gebruikers om snel afwijkingen en uitschieters te ontdekken en de onderliggende oorzaken en problemen te traceren. Maar ook om verslaglegging interessanter en begrijpelijker te maken; geen opsomming van cijfers, maar visuele beelden die het verhaal achter de cijfers vertellen. En om medewerkers die data ‘buiten de gebaande paden’ willen analyseren de vrijheid hebben met self service BI om zelf data te combineren, manipuleren, analyseren en visualiseren.

Analyse & visualisaties – onze oplossingen

Lees hier meer over de oplossingen die we je organisatie te bieden hebben op het gebied van analyse en visualisaties.

 • Self Service BI

  Medewerkers die data ‘buiten de gebaande paden’ willen analyseren om processen, producten en diensten te verbeteren, hebben behoefte aan oplossingen voor self service analytics (BI). Zij willen de vrijheid hebben om zelf data te combineren, manipuleren, analyseren en visualiseren.
  MEER WETEN
 • Reporting & Dashboarding

  Axians helpt je organisatie om voor iedere gebruiker de perfecte dashboards en rapportages te realiseren, toegespitst op hun functie en de besluiten die ze moeten nemen.
  MEER WETEN
 • Process Mining

  Met Process Mining visualisaties heb je in één oogopslag inzicht in hoe een proces in werkelijkheid loopt. Zodat je het kan optimaliseren en de efficiency kunt verbeteren.
  MEER WETEN
 • Insights

  Met Insights maken we data voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk, zodat je als organisatie een data gedreven cultuur kunt faciliteren.
  MEER WETEN

Een vak apart

Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, is analyse en datavisualisatie een vak apart. Het is een combinatie van de juiste methodes en software om altijd de passende visualisatie bij het juiste probleem te bedenken. De grootste valkuil bij de ontwikkeling van een rapportage of dashboard is dat je te veel informatie tegelijk wilt tonen over verschillende onderwerpen. Terwijl je wilt dat je gebruikers de essentie van het dashboard of rapportage in een oogopslag te begrijpen.

Axians helpt je om ervoor te zorgen dat er altijd focus is. Doeltreffende analyse & visualisatie is simpel, to the point en maakt effectief gebruik van kleur en beeld. Een visualisatie kan veel duidelijk maken over een onderwerp, maar helaas gaat er in de praktijk nogal eens wat mis als het gaat om de keuze van de juiste grafiektypen bij de juiste informatie en de manier waarop grafieken ‘aangekleed’ worden. Wij helpen je om die fouten te voorkomen en de beste visualisaties op te leveren voor je gebruikers.

Partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen op het gebied van analyse en visualisatie.

Contact_met_klant

Contact

Heb je een vraag over analyse en visualisatie? Wil je met ons van gedachten wisselen hoe we dashboards, analyses en rapportages tot een succes kunnen maken voor jouw bedrijf? Heb je behoefte aan onafhankelijke experts die je concrete adviezen geven voor jouw specifieke situatie? Aarzel niet en neem contact met ons op!