Portfolio transformatie door digitale innovatie

De markt voor commerciële service providers wordt sterk beïnvloed door de veranderende behoeften en verwachtingen van klanten. Technologie heeft een steeds meer strategische rol in het faciliteren van groei, die je als organisatie overigens ook graag wil kunnen voorspellen. Ongeacht aard en omvang van de dienstverlening heeft elke service provider de wens om steeds meer te werken volgens klantgerichte processen. Immers, in de huidige subscriptie economie is het verassen van je klanten, zelfs nog meer dan klanttevredenheid, de sleutel voor een lage churn rate.

Dit weegt zich elke dag af tegen de schaalbaarheid en het niveau van efficiëntie die je in de operatie moet realiseren om winstgevend te zijn, ondanks de soms enorme investeringen in bijvoorbeeld datacenters, connectiviteit en administratieve systemen. De (hyper) groei gaat soms met honderden of duizenden klanten per week, maand of jaar. Daarbij is de schaalbaarheid van de IT omgeving van kernbelang geworden naast het verregaand automatiseren van zoveel mogelijk taken en handelingen.

Digitalisering zorgt voor een snelle vernieuwing van diensten
Veel service providers zijn in staat hun porfolio aan diensten verder te ontwikkelen met steeds meer digitale of volledig digitale diensten. Slimme en nieuwe technologieën uit de Cloud, glasvezel, 4G/5G connectiviteit en artificial intelligence zorgen ervoor dat nieuwe diensten steeds sneller ontwikkeld en beschikbaar gemaakt worden.

Naast de primaire dienstverlening zien we ook dat ondersteunende diensten steeds verder geoptimaliseerd worden; denk daarbij aan slimme fieldservices, sensoren die metingen verrichten of juist het asset beheer vereenvoudigen wanneer er veel apparatuur en/of locaties in gebruik zijn. Het spreekt voor zich dat de veiligheid van deze digitale diensten voorop staat, maar hoe organiseer je dat en hoe zorg je ervoor dat de juiste kennis aanwezig is om de monitoring hiervan steeds verder te automatiseren?

Bij Axians zijn deze intelligente technologieën beschikbaar, zelfs in de vorm van een ‘as a Service’ dienstverlening. Wij blijven meegroeien met de veranderende behoeftes binnen jouw organisatie, zodat de IT-afdeling ruimte krijgt voor innovatie en weer kan doen wat er echt toe doet. Dat doen we door een intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers en partners aan te gaan, want alleen dan leren we elkaar goed kennen.

 

Axians is een veelzijdige specialist en kennispartner in digitale transformatie en werkt graag voor ambitieuze opdrachtgevers die een ICT partner zoeken bij het digitaliseren van de organisatie!

Axians referenten binnen het marktsegment Service providers
Referenten

Een greep uit onze ambitieuze opdrachtgevers

Dankzij onze toonaangevende opdrachtgevers in het marktsegment Service providers ben je altijd zorgeloos en veilig online, wat onmisbaar is in de hedendaagse samenleving. We zijn dan ook trots dat wij hen met onze ICT dienstverlening en oplossingen kunnen bedienen en ontzorgen.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens zo compleet mogelijk achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.