Patiëntbeleving door digitale innovatie

Binnen alle vormen van de zorg bestaat vandaag een groot potentieel om meer gebruik te maken van de mogelijkheden van digitalisering. Het succesvol benutten van deze mogelijkheden leidt al snel tot een hogere kwaliteit van zorg met meer oog voor wensen van patiënt en zorgverlener. ‘Zorgtechnologie’ heeft de potentie om te zorgen voor een snellere en effectieve behandeling van patiënten, effectievere hulp bij gedragsverandering van patiënten, en het beter opvolgen van de geboden medische adviezen en behandeling door patiënten.

Digitalisering van de zorg kan de kwaliteit, en tevens beleving van de zorg, sterk verbeteren voor zowel voor de patiënten als zorgverleners. Zo ervaren patiënten door betere connectiviteit meer autonomie bij het inzetten van een sensor of behandeling op afstand. Helpen zorg-analytics bij het maken van behandelkeuze en kunnen administratieve taken sterk versimpeld worden waardoor zorgverleners meer tijd overhouden voor interactie met de patiënt. Dit komt de beleving van de zorg ten goede voor zowel zorgverlener als patiënt.

Digitale zorg leidt tot betere, plezierigere zorg voor patiënt én zorgverlener
Digitale zorg zien we steeds meer als een vorm waarbij we digitale informatie inzetten om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen. Dit gaat niet meer slechts over één grote ontwikkeling, maar bestaat juist uit een combinatie van vele kleinere en flexibele oplossingen welke alle aspecten van IT raken. Denk daarbij aan de flexibiliteit in het datacenter, de connectiviteit en bereikbaarheid of het gebruik van allerlei apps rondom een EPD.

Steeds meer kijkt de zorg naar de mogelijkheid om tegen lagere kosten kleinere applicaties in de vorm van apps, sensoren en andere slimme integraties in te zetten directer en sneller (deel) processen kunnen automatiseren; denk daarbij aan het inzetten van functionele apps in de thuiszorg. Dit vraagt wel de nodige innovatiekracht van de zorg, maar kan ook snel resultaat leveren.

Bij Axians zijn deze intelligente technologieën beschikbaar, zelfs in de vorm van een ‘as a Service’ dienstverlening. Wij blijven meegroeien met de veranderende behoeftes binnen jouw organisatie, zodat de IT-afdeling ruimte krijgt voor innovatie en weer kan doen wat er echt toe doet. Dat doen we door een intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers en partners aan te gaan, want alleen dan leren we elkaar goed kennen.

Axians is een veelzijdig specialist in digitale transformatie en werkt graag voor ambitieuze opdrachtgevers die een ICT partner zoeken bij het digitaliseren van de organisatie!

Referenties uit het marktsegment Zorg

Axians referenten binnen het marktsegment Zorg
Referenten

Een greep uit onze ambitieuze opdrachtgevers

We werken met veel plezier samen met een diversiteit aan zorginstellingen. Van algemene, categorale en topklinische ziekenhuizen tot universitair medische centra, VVT instellingen, GGZ instellingen en gehandicaptenzorg tot kinderopvang, ambulancediensten, bloedbanken en meer. We zijn er trots op onze klanten te helpen met slimme ICT oplossingen en diensten. Samen werken we aan een datagedreven digitale transformatie, waarmee we het leven van  patiënten/cliënten en medewerk(st)ers vergemakkelijken en  slimmere beslissingen  kunnen nemen.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wil je een klacht met ons delen? Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.