De populariteit van data science komt niet zozeer voort uit een andere manier van data-analyse, maar vooral uit veranderingen in de data die we analyseren. De opkomst van social media, internet of things, smart sensors en cloud toepassingen hebben niet alleen tot een enorme explosie van data geleid, de behoefte aan (real time) analyse van die data is ook geëxplodeerd. Bedrijven krijgen door wat de mogelijkheden van big data zijn en er ontstaat behoefte om die data op nieuwe manieren te analyseren om beter te kunnen voorspellen.

De ontwikkelingen in (statistische) technieken en softwareoplossingen voor data science gaan razendsnel en er worden vandaag de dag indrukwekkende analysetoepassingen ontwikkeld. Bijvoorbeeld voor het voorspellen van koopgedrag, opzeggingen of fraude.

Maar ook aan het inschatten van toekomstige voorraden, storingen of onderhoudskosten. Met data science modellen die vervolgens gebruikt kunnen worden om ingrijpende innovaties door te voeren in producten, diensten, processen en systemen.

Vaak zijn de verwachtingen bij data science enorm hoog. Maar om het succesvol toe te passen, is het van belang te weten welke methode, tools, techniek en type algoritme het beste bij jouw probleem passen. Maar ook om na te denken over hoe je data science structureel gaat organiseren. De data scientists van Axians helpen je om data science voor jouw bedrijf echt succesvol te maken. Vanaf het kiezen van de juiste tools en technieken tot het verankeren van data science in je processen en systemen.

AI en Machine Learning

Machine Learning

Veel bedrijven zitten op een berg aan data zonder te weten welke inzichten er allemaal in verborgen liggen. Machine learning algoritmes helpen je om patronen te herkennen in die data en voorspellingen te doen over bijvoorbeeld toekomstige verkopen of benodigd onderhoud. Maar het goed toepassen van machine learning vraagt om een combinatie van domeinkennis, technische vaardigheden en ervaring met data science. Onze ervaren consultants en data scientists helpen je graag om machine learning tot een succes te maken.

Artificial Intelligence

Met Artificial Intelligence proberen bedrijven menselijk gedrag en denken na te bootsen. Denk aan het voeren van een gesprek of het herkennen en interpreteren van beelden. Dit vakgebied is constant in ontwikkeling en er komen bijna dagelijks steeds nieuwe toepassingen beschikbaar. Bijvoorbeeld voor computer vision (beeldherkenning), tekst analytics (interpreteren van teksten en taal) en speech recognition (luisteren naar gesproken tekst). We helpen je graag om deze ontwikkelingen te duiden en te kijken welke toepassingsmogelijkheden deze innovaties voor jouw organisatie hebben.

Operationaliseren van data science

Steeds meer bedrijven experimenteren met de toepassing van AI en Machine Learning in hun bedrijfsprocessen en applicaties. Helaas ligt de aandacht daarbij vooral op het ontwikkelen van modellen en nog veel te weinig op de deployment van die modellen. Er wordt veel tijd en geld geïnvesteerd in dataexploratie, modelselectie en modelevaluatie, maar een strategie voor de verdere levenscyclus van modellen (implementatie, optimalisatie, versiebeheer en monitoring) ontbreekt vaak.

Data science staat los van de overall data-architectuur en de data-architectuur is niet geschikt voor het operationaliseren van data science modellen. Het gevolg? Slimme voorspellende modellen die ‘in de la verdwijnen’ en niet opleveren wat ze waard zijn. Daarom helpen wij je met het goed inrichten van een organisatie en architectuur om data science continue waarde te laten leveren.

Een praktische kijk op data science

Onze succesverhalen

Wheyco maakt productieprocessen voorspelbaar met Artifical Intelligence

Om de continuïteit van de productie te waarborgen, past wheyco Data & Analytics en AI toe voor een zelflerende planning en meer ruimte voor proactieve keuzes.

Lees meer

Data science helpt GGZ Noord-Holland-Noord om voorspellingen te maken

Bij GGZ Noord-Holland-Noord is met data science een model gebouwd dat voorspelt hoeveel tijd er besteed gaat worden aan openstaande Diagnose Behandeling Combinaties (DBC’s).

Lees meer

Partners

Alle partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen op het gebied van data science en AI.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over data science? Wil je met ons van gedachten wisselen hoe we data science tot een succes kunnen maken voor jouw bedrijf? Heb je behoefte aan onafhankelijke experts die je concrete adviezen geven voor jouw specifieke situatie? Aarzel niet en neem contact met ons op!