Transport & infrastructuur zijn cruciaal voor de Nederlandse economie. Onze lucht- en zeehavens, snelwegen, steden en openbaar vervoer zijn onderdeel van een omvangrijk en complex netwerk. Veel processen zijn missiekritisch en hangen nauw aan elkaar samen: één fout heeft al gauw een kettingreactie tot gevolg met ongewenste stilstand of vertraging tot gevolg. Daarnaast neemt de druk op transport en infrastructuur toe om schoner en duurzamer te opereren, maar tegelijkertijd wel te voldoen aan de toenemende vraag naar oplossingen.

Deze ontwikkelingen dwingen bedrijven in de sector om hun organisatie en operationele processen slimmer in te richten. Bijvoorbeeld door slimme technologie te gebruiken om CO2-neutraal te werken. Of door op zoek te gaan naar een inzichten in processen om te slimmer te kunnen monitoren, controleren en bijsturen.

Axians ondersteunt bedrijven in de transport en infrastructuur bij de inzet van de juiste technologieën en tools om verschillende (real-time) databronnen samen te brengen, algoritmes te ontwikkelen om patronen en afwijkingen te ontdekken en de resultaten op de juiste manier in te zetten voor jouw organisatie. Lees hieronder over onze expertises

Onze oplossingen

Axians is specialist in verschillende expertisegebieden om je maximaal te ondersteunen bij de digitalisering van je organisatie.

 • IoT Platform

  Maestro, een op Microsoft Azure gebaseerd IoT-platform, biedt je alles om data uit machines, apparaten, sensoren en systemen te ontsluiten, integreren, monitoren en analyseren met behulp van moderne AI-toepassingen. Zo helpen we je om de digitale ambities van je organisatie te realiseren.
  MEER WETEN
 • Edge computing

  Edge computing is een belangrijk onderdeel van ons slimme cloud IoT-platform Maestro. Daar waar je met het platform data en slimme algoritmes op een centrale plek beheert, stelt edge computing je in staat om dichtbij een machine belangrijke functies sneller en zonder verstoringen uit te voeren.
  MEER WETEN
 • Smart Asset Management

  Axians helpt je organisatie om smart asset management te realiseren. Zo kun je de assets van jouw organisaties slimmer beheren en processen automatiseren om je sneller in te grijpen bij storingen en afwijkingen. En je krijgt een beter beeld van het gedrag en de prestaties van je assets, om je onderhoud op af te stemmen.
  MEER WETEN
 • Digital Twin

  Axians ondersteunt je organisatie bij het ontwikkelen van een digital twin om inzicht te krijgen in prestaties van processen en fysieke objecten, scenario’s te simuleren en beter onderbouwde beslissingen te kunnen nemen.
  MEER WETEN

Hoe Rotterdam de slimste haven ter wereld wordt

De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa. Het Havenbedrijf Rotterdam (HBR) is verantwoordelijk voor de veilige en efficiënte afhandeling van schepen en duurzame ontwikkeling van het havengebied. Daarvoor benut het alle beschikbare digitale mogelijkheden. Maar het Havenbedrijf kijkt ook vooruit.

LEES DE REFERENTIE

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment transport en infrastructuur in expertisegebied Data Analytics

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wil je een klacht met ons delen? Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.

Vul hier het telefoonnummer in waarop we je overdag kunnen bereiken. Bij voorkeur je mobiele telefoonnummer of je eigen doorkiesnummer.