Sfeerbeeld MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het fundament ligt in onze dagelijkse werkzaamheden

Axians, onderdeel van VINCI Energies, is zich bewust van haar maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid en voert daarom tal van projecten uit die bijdragen aan de verbetering van het dagelijks leven en het vormgeven van de wereld van morgen. Om in die wereld effectief en duurzaam te kunnen te opereren voldoen we aan allerlei wetten, regels, normen en waarden gericht op social responsability en sustainability.

Een duurzame wereld
Onze ambitie is om in reactie op de klimaatcrisis de transformatie van leefomgevingen, infrastructuur en mobiliteit te versnellen. We willen ook sociale vooruitgang bevorderen door een humanistische groep te zijn die een voorbeeld is van inclusie en solidariteit. Aangedreven door onze economische prestaties en de betrokkenheid van onze werknemers, realiseren we een duurzamere wereld.

Manifesto

We zijn een organisatie die allround performance nastreeft. Dat betekent dat we niet alleen kijken naar de financiële resultaten, maar vooral ook naar ons sociaal maatschappelijke rol. Dit commitment wordt door al onze leidinggevende toegepast en ingebracht in de dialoog met medewerkers. Daarom onderschrijven alle medewerkers de uitgangspunten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen welke zijn samengevat in een aantal ‘overtuigingen’.

Deze acht overtuigingen noemen we het Manifesto en zijn ontleend aan de doelstellingen van het Global Compact Verdrag van de Verenigde Naties, en is met trots ondertekend door VINCI. Deze overtuigingen geven compact weer waar wij voor staan en waaraan wij dagelijks werken, ze geven ons uitgangspunten en coördinaten om te werken aan onze rol en ons functioneren in de samenleving.

Diversiteit

Diversiteit geeft voor Axians kleur aan innovatie en daarmee een versnelling van de digitale transformatie

Niet alleen de technologie verandert de wereld snel, ook de samenleving verandert in rap tempo voor wat betreft politieke, sociale, culturele en economische aspecten. Daarom is het ontwikkelen van een netwerk met een mix van verschillende individuen, die de organisatie toegang biedt tot het juiste talent op het juiste moment, een kernvaardigheid geworden van digitaal slimme organisaties. Diversiteit is daarmee een versnelling van de digitale transformatie die noodzaak is geworden in veel branches want met name de snelheid waarmee je als organisatie talent en technologie inzet als middel om snel te veranderen, bepaalt je concurrentiepositie voor de toekomst!

We geloven daarom dat divers samengestelde teams tot fundamenteel creatievere oplossingen komen. Creativiteit, samenwerken en het vermogen om vanuit diverse invalshoeken te werken zijn vaardigheden die ervoor zorgen dat de professionals van Axians haar opdrachtgevers kan helpen in hun transformatie onderweg naar een digitale slimme organisatie.

De medewerkers van Axians verschillen steeds meer in afkomst, geloofsovertuigingen, cultuur, geslacht, etniciteit en leeftijd. Als organisatie is het daarom noodzakelijk om continue blijven vernieuwen voor een goede mix tussen ervaring, energie, inzicht en tevens generaties. Bij diversiteit gaat het dan ook om alle kenmerken, en dan vooral de denkwijze, waarop mensen van elkaar kunnen en mogen verschillen.

Diversiteit is geen doel op zich, maar een instrument voor de ontmoeting tussen perspectieven en opvattingen in een realistische afspiegeling van de maatschappij.

Wendy Luijten

HR Manager bij Axians

Omgeving

Duurzaam handelen
Onderzoeksbureau EcoVadis geeft onafhankelijke reviews over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen af aan klanten en opdrachtgevers in Nederland. Dit jaar verkregen we, na drie jaar op rij goud, het level van platinum. Dit certificaat bevestigt dat onze manier van ondernemen op bevredigende wijze voldoet aan belangrijke prestatie-indicatoren op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, die door het internationale bedrijfsleven worden omarmd. De prestatie-indicatoren omvatten de thema’s goed werkgeverschap, veiligheid en gezondheid, eerlijk zaken doen, een duurzame inkoopketen en bescherming van het milieu.

CO2-bewust
Om onze doelstellingen ook daadwerkelijk te behalen gebruiken we in Nederland de CO2-prestatieladder om te toetsen waar we staan en waar onze actiepunten liggen voor CO2-bewust handelen in onze bedrijfsvoering en bij de uitvoering van onze projecten. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn energie- en brandstofbesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie.

Axians kompas

Vervolgens werkt Axians met een kompas waarin onze kernwaarden richting geven aan de manier waarop wij onze werkzaamheden uitvoeren, zowel intern als bij onze klanten. Dat doen wij op een manier dat is empowered, verantwoordelijk, ondernemend, vertrouwend & transparant en solidair. Deze kernwaarden zijn voor onze medewerkers samengevat in het kompas, uitgebreid omschreven in ‘VINCI Energies way of life’, en altijd gericht op het centraal zetten van mensen en de beste technologie om werk en leven te verbeteren.

The best of ICT with a human touch!