Data analytics biedt geweldige mogelijkheden voor de sector Media, cultuur & sport

Consumenten bekijken, delen en luisteren naar meer content dan ooit tevoren. Ze verwachten onmiddellijke en continue toegang, tegen weinig of geen kosten, afgestemd op hun eigen persoonlijke voorkeuren en op allerlei devices.

Entertainment- en mediabedrijven zijn datagedreven organisaties, ze verzamelen enorm veel gegevens en kunnen deze met behulp van onze slimme en innovatie data analytics oplossingen omzetten in waardevolle inzichten. Door deze inzichten toe te passen creëer je kansen, verbeter je de klantenbinding, verbeter je de gebruikerservaring, stroomlijn je processen en kun je kosten verlagen.

Digitale technologieën zoals augmented reality, virtual reality en chatbots bieden kansen om culturele bezoeken te verrijken of om nieuwe verhalen te vertellen. Diverse organisaties experimenteren al met deze relatief nieuwe technologieën om de ervaring van bezoekers voorafgaand of tijdens het bezoek te vergroten.

Sport is uitermate geschikt om op basis van nieuwe technologie data te verzamelen en te presenteren. Dit kan live zijn tijdens een training of wedstrijd maar ook op basis van historische data, video analyses, externe data bronnen en met name de combinatie hiervan. Axians vergroot de intelligentie van data steeds verder door deze verder te automatiseren (AI) en deze visueel aantrekkelijk en op maat te presenteren.

Zo verzamelen we tijdens trainingen en in  wedstrijden allerlei data rondom spelers. Door deze spelersdata op de juiste manier te benutten komen nieuwe inzichten naar boven die zowel interessant zijn voor de fans als strategische inzichten geven voor de leiding.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele mogelijkheden van data analytics. Axians heeft een brede klantenkring in de Media, cultuur & sport. We zetten graag onze kennis en ervaring om ook jouw organisatie te helpen meer datagedreven te worden!

Een aantal van onze ambitieuze opdrachtgevers

RTL Nederland

Lees in deze klantcase hoe RTL Nederland het maken van managementrapportages terugbracht van uren naar minuten!

LEES DEZE REFERENTIECASE

Pathé

Pathé wilde meer inzicht in en controle over zijn planningsproces. In plaats van honderden spreadsheets heeft het bioscoopbedrijf nu één driver-based planningsomgeving, waarmee het snel en effectief inspeelt op marktontwikkelingen.

LEES DEZE REFERENTIECASE

NOS

Met goed ingerichte IBM Cognos software en alle data geïntegreerd in één oplossing kan de NOS iedere stakeholder op maat gesneden rapportages leveren.

LEES DEZE REFERENTIECASE

Waarmee kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van data analytics voor jouw organisatie? Vul je gegevens in zodat we contact met je kunnen opnemen. We helpen je graag!