Haal meer waarde uit data!

Datagedreven toepassingen die je helpen met nieuwe inzichten en het nemen van (geautomatiseerde) beslissingen

Data vormt de basis voor slimme nieuwe toepassingen waarmee we het leven van mensen verbeteren. Methodes en technieken zoals IoT, machine learning, artificial intelligence, data science, augmented reality, portals en (low-code) apps zorgen ervoor dat we data kunnen creëren, transporteren, organiseren en gebruiken.

Bij Axians staan meer dan 250 gedreven specialisten op het gebied van Data Analytics voor je klaar. We helpen je graag om jouw organisatie datagedreven te maken. We halen toegevoegde waarde uit data zodat jij betere beslissingen kunt nemen en jouw organisatie aantoonbaar beter kan presteren.

Onze expertise rondom data is breed en divers. Van datacollectie, data integratie, analyse & visualisaties en data science tot IoT, finance & EPM en data driven applications. Daarnaast kunnen we je ook helpen met aanvullende diensten, zoals Management & Consultancy, Managed Services en Trainingen.

Kortom: heb je een organisatievraagstuk en wil je weten hoe je met Data Analytics onderbouwde antwoorden en oplossingen vindt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Data Analytics

Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Hieronder vind je een overzicht van onze expertisegebieden.

Data sources

Intelligente applicaties hebben gegevens (data) nodig om goed te kunnen functioneren. Deze gegevens worden verzameld uit een diversiteit aan gegevensbronnen, zoals mensen, apparaten, machines, sensoren, documenten en (legacy) systemen. Door deze gegevens te analyseren en te integreren, kunnen we waardevolle inzichten en oplossingen bieden.

Data collection, preparation and enrichment

Voordat je data daadwerkelijk kunt analyseren moet deze vaak eerst verzameld, voorbereid en eventueel verrijkt worden. Dit kan in real-time (dus zonder data opslag) of door middel van een (tijdelijke) data opslag zoals een data lake, operational data store of een datawarehouse bijvoorbeeld. De verzamelde gegevens worden vervolgens voorbereid, geaggregeerd en/of verrijkt om een efficiënte en effectieve verwerking mogelijk te maken. Hierbij wordt data uit verschillende bronnen met elkaar geïntegreerd en aan elkaar gerelateerd om zo een solide basis te vormen voor de volgende stap.

Intelligent processing

In deze stappen worden technieken zoals AI, ML, workflow en Cognitive Services (spraak en beeldherkenning bijvoorbeeld) gebruikt om de in de vorige stap verzamelde, voorbereidde en verrijkte data te analyseren, en zo op feiten en voorspelling gebaseerde besluitvorming te implementeren. Deze besluiten kunnen vervolgens al dan niet automatisch met behulp van workflow omgezet worden in acties. Deze acties leiden vaak tot aanpassingen in één of meerdere databronnen waarop de cyclus weer opnieuw begint. Op deze manier kunnen problemen in processen en planningen gedetecteerd en gecorrigeerd worden, zelfs voordat ze zich manifesteren. Gebruikers worden op de hoogte gebracht van gedetecteerde afwijkingen en de corrigerende maatregelen die er genomen zijn of genomen kunnen worden om deze op te lossen.

Visualization and interaction

Al het werk in de eerdere stappen moet ook inzichtelijk zijn voor gebruikers. Datavisualisatie wordt gebruikt om signalen en gegevens in context en op het juiste moment weer te geven. De gebruiker ziet alleen die gegevens die nodig zijn om in de context van zijn taak de juiste beslissing te nemen; ongeacht het apparaat dat hij gebruikt, het tijdstip of de locatie waar hij zich bevindt. Dit omvat zaken als portals, dashboards en op rollen gebaseerde mobiele apps. Interactiemogelijkheden worden toegevoegd voor de gebruikers om verkregen inzichten om te kunnen zetten in acties. Deze acties leiden vaak tot aanpassingen in een of meerdere van de oorspronkelijke datasources of vormt een nieuwe datasource, waarop de hele cyclus weer opnieuw begint.

Wat betekent datagedrevenheid voor organisaties en mensen?

In deze talkshow gaan onze host en gasten met elkaar in gesprek over het onderwerp ‘Data Driven with a human touch’. Wat is datagedrevenheid en wat betekent dat voor mensen? Hoe kun je met behulp van inzichten uit data het leven van mensen verbeteren? Bekijk hier de video en laat je inspireren!