Zorg ERP : specifiek voor de zorg ontwikkeld

Gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central , hebben we een ERP  voor de zorg ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke eisen en wensen van de zorg: Zorg ERP. ERP-systemen zijn ontwikkeld om al je bedrijfsprocessen geïntegreerd vanuit één software pakket te beheren. Handig, maar een standaard ERP-systeem is niet geschikt voor de zorg. De zorgsector kent namelijk processen en regels die specifiek voor de zorg gelden. Een goed ERP-systeem dient hierop ingericht te zijn.  Zorg ERP is van de grond af aan opgebouwd om te voldoen aan die specifieke eisen en wensen van de zorg. Met verbeterde voorraadbeheer, geautomatiseerde en voorspellende proces ondersteuning verhogen we de efficiëntie van de ondersteunende diensten in de cure, care en GGZ. Efficiëntere back office processen leiden tot meer budget en tijd voor waar het werkelijk om draait: Goede, betaalbare en beschikbare zorg.

Specifieke  uitdagingen in de zorg

 

Stijgende kosten

Door onder andere de vooruitgang van de medische wetenschap en een gezondere leefstijl worden we als samenleving steeds ouder. Dit gaat hand in hand met stijgende zorgkosten. Dit stelt ons allen voor de uitdaging om de zorg betaalbaar te houden. Zorg ERP zorgt, onder andere door innovatieve en intelligente cloud diensten voor een effectievere en efficiëntere ondersteuning van inkoop, logistieke en financiële processen en bent u minder tijd kwijt aan ondersteunende diensten. Meer tijd voor zorg dus.

Regeldruk

De laatste jaren is de regeldruk op de zorg onmiskenbaar gestegen. Goede ERP-informatiesystemen ondersteunen in de verplichte rapportages en ondersteuning van de AO/IC en Wet en Regelgeving. Met onze focus op zorg zitten we boven op de ontwikkelingen en dragen we er zorg voor dat uw Informatiseringsystemen voldoen aan de laatste normen.

 

Personeel: Met minder mensen meer doen

Toenemende zorgvraag en regeldruk gecombineerd met minder personeel leiden tot overspannen situaties. Door ‘verplichte’ registratie aan de bron ervaart de medewerker automatisering niet als informatiesysteem maar als registratiesystem. Door toepassing van vergaande innovatie als kunstmatige intelligentie en integratie met bekende productiviteitsoplossingen zorgt Axians dat het  ERP-informatiesysteem voor medewerkers gaat werken in plaats van de medewerker voor het systeem.

 

Kwaliteit van zorg

De stille motor van de zorg is het geoliede logistieke proces dat zorgt dat bijvoorbeeld verbruiksartikelen in de juiste aantallen en gewenste kwaliteit beschikbaar zijn. Nooit meer misgrijpen op noodzakelijke middelen, beheer van afspraken en contracten en een volledig warehouse management systeem. Perfect afgestemde logistiek gekoppeld aan financiële processen helpt de zorg in haar primaire taak, namelijk het leveren van goede zorg. De zorg van de toekomst vraagt om innovaties die ondersteunen in de verdere professionalisering van deze stille kracht. Zorg ERP, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, is het meest moderne, innovatieve en vooruitstrevende ERP systeem in de zorg.

 

Zorg ERP: Jouw helpende hand

 

Ontdek in onderstaande video hoe Zorg  ERP ook jouw helpende hand kan zijn.

We waren op zoek naar een toekomstgerichte oplossing die alle bedrijfsprocessen in het ziekenhuis, onze thuiszorg en zorgcentra kan ondersteunen. Die hebben wij bij Axians gevonden.

Peter van der Pols

Raad van Bestuur, Pantein Zorggroep

Ontdek de diverse modules

Zorg ERP is samen te stellen met diverse modules. Klik hieronder om te zien wat de modules inhouden.
Zorg ERP

Voor Cure, Care en GGZ

Bij de ontwikkeling van Zorg ERP hebben we rekening gehouden met de verschillen in de diverse branches.

  • Cure: Ziekenhuis specifieke ondersteuning op het gebied van (OK) Logistiek, Inkoop en Financiën.
  • Care: Meer interoperabiliteit in de zorg dankzij het meest moderne, innovatieve en vooruitstrevende ERP in de zorg.
  • GGZ: Eén geïntegreerde oplossing waardoor je beter grip krijgt op je bedrijfsvoering.

Axians, totaalleverancier in de zorg

Met meer dan 40 jaar ICT-ervaring in de zorg en gedreven door de passie voor technologie en ons hart voor de zorg is Zorg ERP ontstaan.  We begrijpen de uitdagingen, weten wat er speelt, waar behoefte aan is en hoe wij ICT voor de zorg kunnen laten werken. Met ruim 600 klanten in de zorg en ruim 25% van de Nederlandse ziekenhuizen werken we samen om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.

En we gaan verder dan Zorg ERP. Ja, echt.

Zorg ERP hebben we samen met de zorg, met passie en precisie  ontwikkeld.  Daarmee  hebben we een ERP-oplossing voor de zorg waar we trots op zijn, want  we zijn ervan overtuigd dat we hiermee echt een bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen waarmee de zorg te maken heeft. Via participatie- en ronde tafel sessies, 1-op-1 gesprekken, etc. hebben we de  sector doorgrond en de diverse processen  goed in kaart kunnen brengen  en kunnen vertalen naar een ICT-oplossing. Maar bij een goed product houdt het wat ons betreft niet op.  We gaan graag met de zorg verder in gesprek  over hoe we Zorg ERP zo goed als mogelijk kunnen implementeren , waarbij niet  het product leidend is, maar hoe het  een zo optimaal mogelijke bijdrage kan leveren aan de zorg. En dan begint wat ons betreft het partnerschap pas echt.; door jouw helpende hand te zijn.   We zijn niet alleen bevlogen, maar willen echt  het  verschil maken. Ja, echt.

 

Zorg ERP

Aan de slag met Zorg ERP?