Personeelstekorten te lijf

Personeelstekorten zijn een van de grootste uitdagingen in de zorg. Jij hebt ongetwijfeld ook moeite om personeel te vinden en vast te houden. Sommige medewerkers verlaten de zorg, anderen beginnen als ZZP-er. Niet omdat ze hun werk zelf niet leuk vinden, maar omdat ze graag invloed willen hebben op hun rooster en het aantal inzetbare uren. Voelen ze dat ze daarin onvoldoende de regie in eigen hand hebben, dan zoeken ze hun heil elders.

 

Zou het daarom niet veel slimmer zijn om verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en andere zorgverleners grip te geven op hun aantal te werken uren en hun rooster als ze nog bij jou in dienst zijn? Zou het niet beter zijn om medewerkers actiever te betrekken bij hun ontwikkelmogelijkheden en de afdeling waar ze graag willen werken? De HRM-module in Zorg ERP helpt jou daarbij.

Zorg ERP: wachtkamer

Grip op rooster en te werken uren
Met onze software haal je uit jouw personeel wat erin zit. Met zogenaamde business rules kun je aangeven welke condities voor welke (groepen) medewerkers van toepassing moeten zijn. Jonge medewerkers die nog geen gezin hebben maar wel graag een huis willen kopen, stel je in staat om wat meer uren te werken dan de vaak standaard aangeboden 32 uur. Moeders van gezinnen met kleine kinderen wiens partners in gewone dagdiensten werken, rooster je niet in voor een ochtenddienst. Maar deze moeders willen misschien best op zaterdagavond of zondagochtend werken; dé momenten dat hun jongere collega’s graag vrij zijn omdat ze willen stappen.

Zorg ERP: Najib

Grip op ontwikkel- en doorstroommogelijkheden

Hetzelfde geldt voor opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Een jonge collega wil zich misschien graag verder ontwikkelen en heeft ook nog wel tijd om wat uren per week te besteden aan een studie. Maar een werkende moeder is overbelast, die wil even een paar jaar werk doen wat ze kent, zonder nieuwe uitdagingen. De HRM-module binnen  Zorg ERP geeft je zicht op deze verschillende doelgroepen, zodat je op het moment dat de kinderen naar de middelbare school gaan die werkende moeder uitdaagt om een opleiding te gaan doen of een keer op een andere locatie of in een ander team te werken. Met de HRM-module binnen  Zorg ERP hou je deze kansen volautomatisch in de gaten en bied je iedere medewerker de ontwikkelmogelijkheden die bij hem of haar passen.

Zorg ERP: Emma

Intuïtieve interface

De software stelt zowel werknemers als managers in staat om hun HR-gerelateerde processen te beheren. De HRM-module is zo opgebouwd dat je praktisch iedere denkbare regeling of afspraak met medewerkers kunt automatiseren. Dat kan op vier verschillende niveaus: organisatiebreed, op het niveau van een locatie of team, op het niveau van dienstverbanden, en op het niveau van een individuele werknemer.

 

Zorg ERP: balie

Datagedreven personeelsplanning

Door de combinatie met PowerBI haal je waardevolle inzichten uit je data. Of het nu gaat om het plannen van verlof, het grip krijgen op verzuim, functieprofielen en matching of strategische personeelsplanning. De software omvat de meeste cao’s in de zorg, waaronder ziekenhuizen, VVT, jeugdzorg, GGZ en gehandicaptenzorg.

 

 

Wil je weten welke functies er allemaal in de HRM-module van Zorg ERP zitten? Klik dan op onderstaande button.

Zorg ERP

Aan de slag met Zorg ERP?