Specifieke financiële uitdagingen in de zorg

De Nederlandse zorg heeft te maken met ingewikkelde belastingregels. Zo is er sprake van een vrijstelling en kan er gebruik gemaakt worden van de zogeheten pro rata regeling of is er sprake van samengestelde artikelen met meerdere btw-tarieven. Deze belastingregels zorgen ervoor dat je bedrijfsadministratie te maken krijgt met extra handelingen wat leidt tot extra kosten, of je maakt mogelijk niet optimaal gebruik van te behalen voordelen.

Door onder andere de vooruitgang van de medische wetenschap en een gezondere leefstijl worden we als samenleving steeds ouder. Dit gaat hand in hand met stijgende zorgkosten. Dit stelt ons allen voor de uitdaging om de zorg betaalbaar te houden. Zorg ERP zorgt, onder andere door innovatieve en intelligente cloud diensten voor een effectievere en efficiëntere ondersteuning van inkoop, logistieke en financiële processen en bent u minder tijd kwijt aan ondersteunende diensten. Meer tijd voor zorg dus.

Binnen ziekenhuizen en zorginstellingen is vaak sprake van kleinere en grotere investeringen. Denk hierbij aan gebouwen, medische inventaris en ICT projecten. Het kan lastig zijn om al deze investeringen goed te kunnen volgen. En dat terwijl een gedegen onderbouwing van besteding van bijvoorbeeld subsidiegelden vaak een eis is. Vaak moet data – soms uit verschillende systemen – bij elkaar worden gezocht. Dit is tijdrovend, en bovendien foutgevoelig, zeker als verschillende systemen verschillende definities hanteren.

Laat me je helpen

We zien in de zorg grote uitdagingen, ook op de financiële administratie.  Onze financiële module sluit met slimme functionaliteiten en mogelijkheden van het Microsoft Powerplatform uitstekend aan op de behoefte die we zien om te kunnen automatiseren en innoveren.

Matthijs Tromp

Productowner Zorg ERP

Zorg ERP: Gips

Maak automatisch gebruik van onze btw-oplossingen

 

  • Zorg ERP stelt je in staat om op gemakkelijke wijze gebruik te maken van verschillende belastingregelingen die gelden binnen de Nederlandse zorg. Zo wordt btw in geval van btw-vrijstelling automatisch en direct in de kosten opgenomen. Bovendien werkt deze functionaliteit naadloos door in de btw-aangifte.
Zorg ERP: gips
  • Op dezelfde wijze halen we voordeel door de pro rata regeling toe te passen: op basis van door jouw organisatie vooraf ingestelde criteria wordt pro rata automatisch teruggevorderd over inkopen die hiervoor in aanmerking komen.
  • Daarnaast kunnen samengestelde artikelen met meerdere btw-tarieven, zoals behandeltrays, in het assortiment worden opgenomen. De btw over deze artikelen worden vanzelf uitgesplitst en meegenomen in de aangifte.

 

Zorg ERP

Een passende oplossing voor jouw investeringen

Zorg ERP biedt geïntegreerde en toegankelijke functionaliteit om de investeringen van jouw organisatie te budgeteren, faseren, bewaken en activeren. Door deze functionaliteit vanuit het ERP te bieden heb je altijd snel volledige en juiste data tot je beschikking en is het niet nodig om vele verschillende systemen met elkaar te koppelen.

Met deze veelzijdige functionaliteit kun je naast je interne investeringen ook subsidies en onderzoeksprojecten nauwkeurig in kaart brengen.

Zorg ERP

Meer weten over Zorg ERP?