Het opstellen van de jaarlijkse begroting is voor grotere onderwijsinstellingen vaak een hele klus. De welbekende ‘Excel carrousel’ kost tijd, is foutgevoelig en weinig consistent. Axians helpt om het hele proces van plannen, budgetteren en prognosticeren efficiënter en effectiever uit te voeren. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van Jedox. Met deze Enterprise Performance Management tooling kunnen organisaties zoals Hogeschool Rotterdam hun (meerjaren) begroting voor bijvoorbeeld Financiën, Personeel, Studenten en Investeringen snel en gemakkelijk opstellen. 

Maximale grip

Hogeschool Rotterdam zet Jedox in voor de meer-jarenbegroting voor Financiën en Personeel van 30 verschillende instituten. Personeelskosten bedragen 85 procent van de totale kosten van de onderwijsinstelling. Daarom is een goed beeld van en grip op de ratio tussen studenten en personeel cruciaal. Voorheen was dat lastig en in ieder geval tijdrovend. Met Jedox wordt het hele proces van plannen, budgetteren en prognosticeren nu veel efficiënter aangepakt.  

Makkelijker samenwerken

Integratie is bij Jedox het sleutelwoord. Integratie tussen zowel het plannen van de verschillende afdelingen als tussen de strategische, tactische en operationele plannen. De grafische weergaven in de vorm van dashboards en de workflow functionaliteit zorgen er daarbij voor dat altijd in één oogopslag duidelijk is ‘hoe de zaken ervoor staan’. Jedox biedt Hogeschool Rotterdam een krachtig en flexibel platform om het begrotingsproces te optimaliseren en sneller en makkelijker samen te werken.  

Extra dimensie

Het complexe proces van integreren en consolideren van budgetten en prognoses gaat vaak ten koste van het beoordelen van de cijfers of het nadenken over scenario’s. Terwijl het voor een goede planning & control belangrijk is om niet alleen naar het verleden te kijken. Plannen, budgetteren en forecasten vraagt immers om een visie op de toekomst. Jedox voegt daarom een extra dimensie toe: vooruitkijken. 

Het beste uit twee werelden

Jedox brengt Business Intelligence en Enterprise Performance Management samen en biedt het beste uit twee werelden. Bij Business Intelligence ligt de nadruk meestal op het analyseren en presenteren van gegevens uit het verleden. Jedox vergemakkelijkt niet alleen het hele proces van plannen, budgetteren en prognosticeren. Het opent ook mogelijkheden om technieken op het gebied van predictive analytics, AI en machine learning toe te passen bij het maken van voorspellingen. 

Voor alle sectoren

Het Jedox-platform is zeker niet alleen effectief bij onderwijsinstellingen. Er zijn templates voor diverse sectoren en voor verschillende rollen binnen een organisatie. Op die manier kan iedere organisatie meer grip op de planning & control processen creëren. Jedox sluit doorgaans naadloos aan op ERP systemen, datawarehouses en bestaande BI-oplossingen. Het is bovendien prima te combineren met Excel. Uiteraard zonder te verzanden in de Excel carrousel. 

Key Points

  • Snel en gemakkelijk plannen, budgetteren en prognosticeren. 
  • Jedox brengt Business Intelligence en Enterprise Performance Management samen. 
  • Predictive, AI en machine learning zorgen voor nog betere voorspellingen. 
  • Templates zorgen voor snel resultaat en korte implementatietijden. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat Jedox voor jouw organisatie kan betekenen? Een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek of een demonstratie? Mail ons via info.bi.nl@axians.com of bel ons via 088 – 597 55 00.