Business Intelligence & Analytics

SAP Nederland is een dochteronderneming van SAP SE en verantwoordelijk voor alle activiteiten in Nederland. Het hoofdkantoor staat in ’s-Hertogenbosch.

SAP is wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfsapplicatiesoftware en helpt bedrijven van elke omvang en in alle sectoren om optimaal te presteren: 77% van alle transacties in de wereld raakt een SAP-systeem. De machine learning, Internet of Things (IoT) en advanced analytics technologieën van SAP helpen  organisaties met hun digitale transformatie.

 

SAP biedt een breed portfolio aan Business Intelligence & Analytics producten, zowel on-premise als in de cloud. Hiermee kun je 24/7 snellere en betere beslissingen nemen, de performance van je organisatie optimaliseren en betere resultaten behalen.

Wij helpen je graag de juiste keuzes te maken uit de diverse SAP producten.

Over onze samenwerking

Axians is Gold Partner van SAP op het gebied van Business Intelligence & Analytics en vele malen door SAP met awards onderscheiden. Samen helpen we onze klanten om sneller slimmere beslissingen te nemen, waardoor hun prestaties verbeteren.

 

Axians heeft  in Nederland SAP Recognized Expertise in zowel Business Intelligence als Enterprise Information Management. Dit betekent dat  SAP erkent dat Axians veel kennis en kunde op deze gebieden heeft en echt toegevoegde waarde biedt voor haar klanten.  En daar zijn we trots op!

Keuzevrijheid in on-premise, cloud of hybride

De analytische producten zijn een van de belangrijke onderdelen in het SAP product portfolio.  Hiermee kunnen gebruikers realtime inzichten creëren via Business Intelligence, machine learning, AI en augmented analytics. Om situaties uit het verleden en het heden te analyseren en tegelijkertijd toekomstige scenario’s te simuleren.

Zoals bij alle leveranciers is ook bij SAP de weg inmiddels ingezet naar de cloud, door middel van het Business Technology Platform en zogenoemde Private Cloud Editions van bekende on-premise producten. Maar uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om een on-premise Business Intelligence landschap op te zetten.

Voor alle onderdelen binnen de data-to-value propositie biedt SAP verschillende producten aan:

 • Bij een on-premise landschap kunnen voor de opslag van data en het creëren van datawarehouses  SAP IQ en SAP HANA gebruikt worden.
 • Deze oplossingen voor opslag kunnen weer gevuld worden door gebruik te maken van de ETL tool SAP Data Services.
 • De data kan daarna gebruikt worden voor analytische doeleinden door middel van het SAP BusinessObjects Platform.
 • Als je ook gebruik wilt maken van machine learning, predictive en augmented analytics functionaliteit is het mogelijk om het on-premise landschap uit te  breiden met SAP Analytics Cloud. Zo creëer je een hybride landschap.

Onder ‘downloads’ vind je meer informatie over de  analytische strategie die SAP heeft uitgezet met de producten SAP BusinessObjects en SAP Analytics Cloud.

 

SAP Business Technology Platform

De cloud omgeving bij SAP is opgebouwd aan de hand van het Business Technology Platform. Dit platform bestaat uit verschillende pijlers, waaronder een pijler voor databases & data management en een pijler omtrent analytics waar SAP Analytics Cloud de aangewezen oplossing is.

Voor opslag en data warehousing kan gebruik gemaakt worden van SAP HANA Cloud. Onderdeel van dit product is het HANA Cloud Data lake, wat gezien kan worden als SAP IQ in de cloud en waar toe een migratie van SAP IQ on-premise beschikbaar is.

In het Business Technology Platform landschap wordt naast SAP Data Services tevens gebruikt gemaakt van het nieuwe  product SAP Data Intelligence.

 

Door een hybride set up van beide producten kunnen nieuwe bronnen ontsloten worden, waaronder streaming data sources,  met behoud van de reeds ontwikkelde ETL in SAP Data Services.

Daarnaast is er SAP Data Warehouse Cloud dat, naast dat het een volledige data warehousing oplossing is, gezien kan worden als opvolger van het SAP BusinessObjects universes.

Wij helpen je graag de juiste keuzes te maken uit deze diverse cloud en on premise SAP oplossingen, passend bij jouw huidige en toekomstige informatiebehoefte.

VINCI Energies (het moederbedrijf van Axians) kiest voor SAP om haar digitale transformatie te ondersteunen.

Maak kennis met onze SAP oplossingen

 • SAP Analytics Cloud

  Neem sneller slimmere beslissingen met AI-gestuurde inzichten en mogelijkheden voor end-to-end analytics.  SAP Analytics Cloud combineert BI, augmented en predictive analytics, en planningsfuncties in één cloudomgeving.
  Lees meer
 • SAP BusinessObjects

  SAP BusinessObjects Business Intelligence is een gecentraliseerde suite voor gegevensrapportages, visualisaties en het delen van inzichten. Altijd en overal, voor iedereen in de organisatie die belissingen wil onderbouwen met  inzichten.
  Lees meer
 • SAP HANA

  Wat je vraag ook is, SAP HANA is het antwoord. Dit krachtige in-memory platform voorziet je  van ongekende inzichten. SAP HANA is een in-memory data- en applicatieplatform dat werkelijk realtime ondernemen mogelijk maakt.
  Lees meer
 • SAP PowerDesigner

  Maak een blauwdruk van de huidige database architectuur en visualiseer de impact van veranderingen voordat deze plaatsvinden met SAP PowerDesigner; toonaangevend in database modellering.
  Lees meer

Waarmee kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over de Business Intelligence & Analytics oplossingen van SAP?  In contact komen met onze referenten? Een afspraak maken voor een vrijblijvend (online) gesprek of een demonstratie? Neem contact met ons op via info.bi.nl@axians.com of  via telefoonnnummer 088 -597 55 00.  Of vul het formulier in, zodat we contact met jou kunnen opnemen. We helpen je graag!