Multi-cloud strategie

Vrijwel iedere overheidsorganisatie is druk met het uitwerken en implementeren van een cloudstrategie. Het doel? Profiteren van de voordelen van de cloud op het gebied van flexibiliteit, schaalbaarheid, kostenmanagement en innovatie, en ondertussen de controle houden. Want je kunt niet zomaar alles overzetten naar de cloud. De meeste overheden maken daarom gebruik van een hybride multicloud-infrastructuur.

Door on-premises en cloud-infra te combineren, ontstaat een flexibel en veilig knooppunt tussen de eigen datacenters en de cloud. Koppelingen, zoals die met de VNG of met andere overheden, kunnen daarin veilig en snel gemaakt en beheerd worden. Axians heeft hiervoor, samen met Equinix, een propositie ontwikkeld die tegemoetkomt aan de specifieke eisen van vooral lokale overheden.

De trend die samenvalt met de cloud-transitie is dat overheden steeds meer zaken uitbesteden op basis van ‘as-a-service’. Wij bieden op dat gebied een breed scala van  diensten en producten, waaronder ook werkplekbeheer.

Door waar mogelijk software-defined componenten te gebruiken, kunnen we beheer centraliseren en automatiseren en zo een zeer moderne infrastructuur bieden tegen lage kosten. Ons intelligente beheersysteem GAIA voegt daar AI en machine learning aan toe voor nog intelligenter, effectiever en veiliger infrastructuurbeheer.

Onze oplossingen voor de Centrale & lokale overheid

We kennen de uitdagingen én de oplossingen die horen bij cloud & datacenter infrastructuren van centrale en lokale overheden. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • Gaia

  Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
  Bekijk GAIA
 • IaaS

  Door beheer te combineren met onze eigen cloud, krijgt jouw organisatie een hybride infrastructuur waarvan de data in Nederland blijft
  Bekijk IaaS
 • Axians Cloud

  Wij bieden de mogelijkheid om workloads te laten landen op een infrastructuur in haar eigen datacenter. Hierbij voeren wij het dagelijks beheer uit en garanderen we de afgesproken performance en beschikbaarheid.
  Ontdek Axians Cloud
Axians sfeerbeeld, mannen in overleg in datacenter Axians sfeerbeeld, mannen werkend in datacenter

Cloud & Datacenter Infrastructures voor Centrale en lokale overheid bij Axians

Bij Axians hebben we een toegewijd Overheidsteam, dat overheden begeleidt bij hun hele digitale transitie. We kennen dus de uitdagingen én de oplossingen die horen bij de functionele en organisatorische eisen van centrale en lokale overheden. We helpen bij het opstellen van requirements en toekomstvisie en we beheren en beveiligen met intelligente tooling alle mogelijke infrastructuur. Axians is de Centrale Overheid Mantelpartij in ROAD2020 en ROAD2021. De gemeente Utrecht vertrouwt  hiermee op Axians voor alle kritieke infra, waaronder de lokale netwerken.

Referentiecase

Gemeente Utrecht loopt voorop in Nederland met U-Cloud

Nederlandse gemeenten zien zich net als veel andere organisaties voor de uitdaging staan om slagvaardiger en kostenefficiënter te worden. Aan de ene kant wordt er bezuinigd door de overheid op de budgetten die zij te besteden hebben, aan de andere kant moet de dienstverlening naar de burger optimaal blijven en bovendien met de tijd meegaan. Ook de gemeente Utrecht ziet zich voor deze uitdaging staan. Om de dienstverlening te verbeteren voltrekt er zich een groot aantal ontwikkelingen binnen de gemeentelijke organisatie. Een vernieuwing van de organisatie door: een nieuw gebouw, een nieuw werkplekconcept, een nieuwe manier van werken en een nieuwe IT-infrastructuur.

Lees het referentieverhaal

De laatste artikelen binnen Cloud & Data Center Infrastructures voor Centrale & lokale overheid

06 augustus 2021 Cloud & Data Center Infrastructures Centrale & lokale overheid

SLTN-Axians wint Rijksoverheid Aanbesteding Datacenters (ROAD) 2021 voor het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)

SLTN-Axians vanaf heden verantwoordelijk voor levering, implementatie, configuratie en support van verschillende datacenteroplossingen en bijbehorende dienstverlening.
Lees meer
29 januari 2021 Cloud & Data Center Infrastructures Centrale & lokale overheid

Axians landt eerste Europese klant op Cisco CX Cloud

Axians landt eerste Europese klant op de Cisco CX Cloud. De CX Cloud helpt IT-specialisten en -managers tijdens de ingebruikname van nieuwe Cisco technologie.
Lees meer
10 december 2020 Cloud & Data Center Infrastructures Centrale & lokale overheid

Axians levert datacenter- en cloud-oplossingen aan Rijksoverheid

Na een aanbesteding van de Rjiksoverheid gaat Axians in samenwerking met NetApp negen ministeries van hoogwaardige datacenter- en cloud-oplossingen voorzien.
Lees meer
14 oktober 2020 Cloud & Data Center Infrastructures Centrale & lokale overheid

Axians en gemeente Rotterdam versterken kennispartnerschap

De gemeente Rotterdam en Axians werken samen binnen een raamovereenkomst voor netwerk-, server- en storage- en securitycomponenten, inclusief dienstverlening.
Lees meer
24 april 2020 Cloud & Data Center Infrastructures Centrale & lokale overheid

Axians levert gemeente Wageningen IT infrastructuur

Axians heeft de opdracht gegund gekregen van de gemeente Wageningen voor het vernieuwen van de storage en back-up omgeving, gebaseerd op NetApp-technologie.
Lees meer

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment Centrale & lokale overheid.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Cloud & Datacenter Infrastructures? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie