De gemeente Rotterdam en Axians werken samen binnen een raamovereenkomst voor netwerk-, server- en storage- en securitycomponenten, inclusief dienstverlening.

Axians is sinds 2019 IT-infrastructuur kennispartner voor de netwerk- en datacenterinfrastructuur van de gemeente Rotterdam. Het IT-team van Rotterdam beheert de netwerk- en datacenteromgeving van de gemeente al jaren met eigen specialisten. Dit gespecialiseerde team wordt nu ondersteund door een ervaren sparringpartner met ruime kennis van netwerk- en datacenterinfrastructuren bij lokale overheden. In het eerste jaar van de overeenkomst hebben beide partners in verschillende advies- en selectietrajecten hard gewerkt aan een stevige basis voor de verdere digitalisering van de gemeente.

Axians levert gemeente Rotterdam netwerk- en datacentercomponenten en bijbehorende dienstverlening

De gemeente Rotterdam en Axians werken samen binnen een raamovereenkomst voor netwerk-, server- en storage- en securitycomponenten, inclusief dienstverlening. Naast de levering en implementatie van componenten adviseren de specialisten van Axians het ervaren IT-team in verschillende keuzetrajecten. Dit varieert van de selectie van netwerkcomponenten en firewalls tot fundamentelere keuzes voor een HCI-platform. Zowel de specialisten van de gemeente als de experts van Axians stellen op basis van de functionele eisen een advies samen. Door beide oplossingsrichtingen te vergelijken en hierover te sparren, maakt de gemeente Rotterdam altijd een weloverwogen en merkonafhankelijke keuze.

“Het was even wennen om samen te werken met een kennispartner. Ons eigen team is zeer ervaren. Maar met het oog op het groeiende belang van IT voor de dienstverlening aan de burgers en de snelle technologische ontwikkelingen, is het prettig dat we met andere specialisten kunnen sparren. De eerste ervaringen zijn positief. Het is duidelijk dat we het afgelopen jaar samen hard gewerkt hebben en wederzijds vertrouwen hebben opgebouwd. Daarvan kunnen we de komende jaren zeker nog profiteren.”

Mari Schippers

ICT Manager bij de gemeente Rotterdam

“We zijn trots dat we een grote gemeente als Rotterdam kunnen ondersteunen bij de verdere digitalisering van hun dienstverlening. Het is fijn om te merken dat onze kennis en ervaring met netwerk- en datacenterinfrastructuren bij lokale overheden meerwaarde biedt voor de ervaren en volwassen IT-organisatie van de gemeente Rotterdam. Met het fundament dat we nu neergelegd hebben, kunnen we samen blijven waarborgen dat de netwerk- en datacenteromgeving van de gemeente klaar is voor de toekomst, ongeacht hoe die eruitziet.”

Tom Greeve

Deputy Managing Director bij Axians

Samenwerking tussen gemeente Rotterdam en Axians zal naar verwachting intensiveren

Het belang van een constructieve relatie met een strategische IT-partner, zoals Axians, zal de komende jaren naar verwachting groeien. De combinatie van technologische en marktontwikkelingen leidt tot uiteenlopende uitdagingen voor het IT-team van de gemeente Rotterdam. Dat gaat verder dan het organiseren van thuiswerken omdat de digitale transformatie in volle gang is. Zo spelen nu verschillende thema’s zoals een container platform, automation en orchestration. De verwachting is dat Rotterdam en Axians de komende jaren steeds intensiever zullen samenwerken bij onderwerpen waar hardware componenten een belangrijke rol spelen.