Met trots kondigen wij aan dat Axians de samenwerking start met het Kadaster. Op 24 april 2024 werd de handtekening gezet door Johan Korpershoek, Cora Smelik en Michiel Pellenbarg op het hoofdkantoor in Apeldoorn. Het Kadaster is de officiële organisatie van de overheid die verantwoordelijk is voor het registreren van eigendommen in Nederland, evenals de bijbehorende rechten van eigenaarschap.

De opdracht

Met de opdracht voor de Connectivity en Security Services van het Kadaster, zet de organisatie een significante stap vooruit. De wens van het Kadaster was het realiseren van een veilig en efficiënt netwerk dat de basis zal vormen voor aanhoudende technologische vooruitgang en modernisering van de dienstverlening. Zo waren enkele doelstellingen flexibiliteit, compliancy, veiligheid, innovatie en schaalbaarheid.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en klanten een hoogwaardige dienstverlening ervaren, op een veilige en duurzame manier. Met een sterke focus op continuïteit, kwaliteit en veiligheid van dienstverlening, kijk ik vol enthousiasme uit naar onze samenwerking.

Michiel Pellenbarg

Directeur Beheer en Ontwikkeling IT

De oplossing

Na diverse gesprekken met het Kadaster heeft een speciaal toegewijd team van specialisten zich gericht op het ontwerpen van de best passende oplossing. Dit resulteerde in het combineren van verschillende bouwstenen, waaronder NaaS, Gaia HUB en IT-management diensten. Maar, welke mogelijkheden bieden deze bouwstenen het Kadaster? Om te beginnen bevat de veilige, innovatieve en wendbare Network as a Service (NaaS) diverse voordelen, zoals flexibele op- en afschaalmogelijkheden, continue toegang tot de nieuwste (security) technologieën, financiële voordelen en voorspelbaarheid. De voorgestelde dienst is gebaseerd op ons Gaia-portfolio.

Het tweede component, Gaia HUB, biedt een geavanceerde SASE-oplossing die gebruikers, apparaten en (cloud)applicaties dynamisch verbindt met hoge performance en sterke beveiliging, ongeacht hun locatie. Het platform is ontwikkeld vanuit onze jarenlange innovaties en ervaring, versterkt door de best practices van onze partners Cisco, Equinix en Microsoft. Tot slot worden alle aangeboden componenten continu gemonitord vanuit het hypermoderne Operation Center van Axians, dat bestaat uit een SOC (Security Operations Center), NOC (Network Operations Center) en de recentelijk toegevoegde AIOps (Artificial Intelligence for IT-Operations). De op maat gemaakte oplossing past hierdoor perfect bij de digitale ambities van het Kadaster.

Benieuwd naar de ins- en outs van de diverse aangeboden onderdelen? Bekijk in dat geval de bijbehorende artikelen op deze pagina.

Bij Axians geloven we in de kracht van samenwerking als een basis voor innovatie en succes. Door onze krachten te bundelen met organisaties zoals het Kadaster, kunnen we complexe IT-uitdagingen effectief aanpakken en duurzame oplossingen bieden die perfect aansluiten bij de behoeften van onze klanten. De gunning betreft een meerjarig loopcontract dat tot tien jaar kan oplopen. We kijken ernaar uit met ons aangeboden platform en de bijbehorende dienstverlening een significante bijdrage te leveren aan de digitale ambities van het Kadaster.

Johan Korpershoek

Directeur bij Axians