Axians heeft de opdracht gegund gekregen van de gemeente Wageningen voor het vernieuwen van de storage en back-up omgeving, gebaseerd op NetApp-technologie.

De gemeente Wageningen heeft de opdracht voor de vernieuwing van zijn storage en back-up infrastructuur aan Axians gegund. Samen met Axians wil de gemeente de komende jaren de kwaliteit van dienstverlening aan medewerkers en inwoners waarborgen. De techniek is ingevuld met NetApp en Commvault oplossingen. Naast advies, ontwerp, levering en implementatie verzorgt Axians aanvullende dienstverlening met regelmatige health checks en uitwijktests.

De gemeente Wageningen wil de bestaande storage en back-up omgeving vernieuwen. Een stabiele en betrouwbare omgeving is nodig om de ruim 35.000 inwoners, studenten en ondernemers van de gemeente optimaal te kunnen ondersteunen. In het aanbestedingsproces sloten het ontwerp, de aanbieding en service van Axians het best aan bij de eisen van gemeente. In combinatie me de kundige consultants van Axians vertrouwt de gemeente op een succesvol project.

Nieuwste technologie in een betrouwbare omgeving

Samen met de beheerorganisatie van de gemeente ontwierp Axians een infrastructuur met een high availability storage oplossing op basis van IP-connectiviteit en een back-up oplossing. Dit alles gebaseerd op bewezen NetApp-technologie. Naast de levering en implementatie verzorgt Axians ook training ‘on the job’ voor het ervaren beheerteam en aanvullende ICT-services, zoals beheer en monitoring. Om te zorgen dat de infrastructuur blijft voldoen aan de hoge eisen van de gemeente en aansluit bij de nieuwste technologieën, doet Axians twee health checks per jaar. Hierdoor is Wageningen altijd verzekerd van een betrouwbare omgeving.

“Als ICT-dienstverlener hebben we een sterke marktpositie binnen de lokale overheid. We ondersteunden de gemeente Wageningen al met hun netwerkomgeving. Door de gunning van deze opdracht bieden wij met een storage en back-up oplossing een nog completer portfolio. We zijn trots dat we onze kennis op dit vlak, samen met onze partner NetApp, met de Gemeente Wageningen mogen delen. Door te zorgen dat gemeente kan rekenen op een stabiele en flexibele ICT-fundament, dragen we bij aan de optimale dienstverlening voor de inwoners van Wageningen.”

Tom Greeve

Deputy managing director bij Axians