Na een aanbesteding van de Rjiksoverheid gaat Axians in samenwerking met NetApp negen ministeries van hoogwaardige datacenter- en cloud-oplossingen voorzien.

IUC-Noord heeft, namens de Staat der Nederlanden, Axians definitief de NetApp kavel rondom hoogwaardige datacenter- en cloud-oplossingen binnen ROAD2020 gegund. Onder dit contract vallen negen ministeries, waaronder Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat. Met ruim 20 jaar ervaring binnen de centrale overheid is Axians sinds 1 december 2020 verantwoordelijk voor de levering, implementatie, configuratie en het support van verschillende NetApp-oplossingen en de bijbehorende dienstverlening. Daarin draagt de organisatie zorg voor het optimaal en duurzaam functioneren hiervan en waarborgt ze continuïteit, veiligheid en privacy.

De Staat der Nederlanden heeft, vertegenwoordigd door het IUC-Noord, een Europese aanbesteding uitgebracht voor het leveren van datacentermiddelen en bijbehorende dienstverlening. In samenwerking met NetApp voorziet Axians negen ministeries van hoogwaardige datacenter- en cloud-oplossingen waarbij veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Veiligheid, Kwaliteit en Verduurzaming van Nederland

De digitalisering van onze maatschappij is in een rap tempo gegroeid. Dit brengt niet alleen veel voordelen, maar ook veel risico’s met zich mee. Axians en NetApp zijn zich hiervan bewust en helpen de Rijksoverheid met het bouwen van betrouwbare data platformen die op een eenvoudige en veilige manier zorgen dat de juiste personen en applicaties toegang krijgen tot data. De Rijksoverheid kan daardoor rekenen op veilige software, systemen en services waarmee ze hun data uniform kunnen opslaan, beheren, beschermen en behouden.

“Voor de Staat der Nederlanden is het belangrijk dat de dienstverlening die zij ontvangt op de datacenter- en cloud-oplossingen zorgt voor het optimaal en zo duurzaam mogelijk functioneren hiervan. Waarbij continuïteit, veiligheid en privacy uiteraard zijn geborgd. Wij zijn trots om hiervoor geselecteerd te zijn als belangrijk partner door IUC-Noord en zien uit naar een succesvolle samenwerking met de specialisten van NetApp.”

Tom Greeve

Director bij Axians

“Ruim 15 jaar werken NetApp en Axians succesvol samen in de lokale en centrale overheid. Axians heeft zich in al die jaren bewezen als een flexibele en innovatieve business partner, die zich op basis van de ontwikkelingen in de markt en de vraag van hun klanten continu blijft ontwikkelen. Professionaliteit, kennis, kunde, vertrouwen en korte lijnen maken onze gezamenlijk projectteams succesvol en gewaardeerd bij onze klanten.”

Britta Gunther

Channel Sales Manager bij NetApp

De Rijksoverheid maakt zich sterk voor de verduurzaming van Nederland. Zo draagt zij bij aan reductie van de gevolgen van klimaatverandering en de ontwikkeling van een duurzame economie. Axians deelt deze denkwijze, duurzaam en verantwoord ondernemen zijn zichtbaar onderdeel van haar DNA. De organisatie neemt, samen met verschillende partners, haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en voorziet de ministeries op een klimaatvriendelijke manier van de benodigde oplossingen en inzichten.

Samenwerking voor optimale dienstverlening

Om het NetApp kavel binnen ROAD2020 optimaal in te kunnen vullen heeft Axians een projectteam opgesteld dat bestaat uit onder andere NetApp- en Datacenterspecialisten. Met ruim 20 jaar ervaring binnen de centrale overheid weet Axians kwaliteit voor netwerk-, security, server-, storage- en back-up infrastructuren te borgen. Korte lijnen, duidelijk inzicht in het functioneren van de omgeving en direct contact met de vendor zorgen ervoor dat de dienstverlening optimaal ingevuld wordt.