Axians landt eerste Europese klant op de Cisco CX Cloud. De CX Cloud helpt IT-specialisten en -managers tijdens de ingebruikname van nieuwe Cisco technologie.

Axians landt eerste Europese klant op de Cisco CX Cloud. Hiermee wordt de ambitie van Axians en Cisco waargemaakt om klanten te voorzien van (pro)actief advies en coaching door gebruiksdata en technische data te combineren tot één advies engine. Daarmee gaat het CX (Customer Experience) Cloud platform duidelijk verder dan een regulier CMDB of health report, de eerste vroege ervaringen zijn al lovend!

Vendoren van netwerk infrastructuren ontkoppelen hun functionaliteiten steeds vaker van de onderliggende hardware, dit is het eerste generatie software defined netwerk die zich snel ontwikkeld. Een groot voordeel is dat dit de duurzaamheid van de apparatuur verhoogt en wordt het makkelijker om nieuwe opties toe te voegen, uit te breiden of terug te schalen en zeker om meer overzicht te krijgen op al je assets (apparatuur) en je status hiervan. Dit leidt vervolgens ook tot meer inzicht in het daadwerkelijk gebruik van aangekochte networking, security en datacenter apparatuur en gebruik.

“Met die reden stelde Cisco en Axians zichzelf twee jaar geleden de vraag: hoe helpt deze utilisatiedata organisaties beter gebruik te maken van hun aangekochte digitale infrastructuur? Vanuit die vraag is de ontwikkeling van de CX Cloud gestart.”

Stefan Collet

Manager Business Development bij Axians

Dagelijkse coaching op je digitale infrastructuur

Gedurende de ontwikkeling van de Cisco CX Cloud bleek de utilisatiedata meer en meer mogelijkheden te bieden. Bijvoorbeeld door de gebruiksdata te verrijken met technische data vanuit de centrale controlepunten in de infrastructuur zoals ISE, DNA Center, ACI en diverse andere security en datacenter oplossingen. Op het gebied van Enterprise Networking worden bijvoorbeeld de gebruikte software releases, supportgegevens en configuratie-settings met elkaar in verband gebracht. Hierdoor ontstaat een totaalbeeld over het daadwerkelijke gebruik, en daarmee de adoptie, de supportdekking en eventuele technische risico’s van de infrastructuur en de operationele staat hiervan.

De ambitie van Axians en Cisco gaat duidelijk verder dan een integraal risico overzicht. Het streven is om te kunnen voorzien in de ontwikkeling van actief en preventief advies en dagelijkse coaching on the job. Samen met Cisco liet Axians, begin 2021, de eerste Europese klant landen op de CX Cloud.

Functionaliteit en de meerwaarde van CX Cloud

Maar wat biedt de CX Cloud? Stefan vervolgt; “Vereenvoudigd komt dit neer op drie aansluitende onderwerpen; (1) ondersteuning in het adoptieproces, (2) 360 graden inzicht in het IT-landschap en (3) actieve risicobeperking”.

De CX Cloud blijkt een platform te zijn wat voornamelijk is ontwikkeld om IT-specialisten en -managers optimaal te versterken tijdens de ingebruikname van hun nieuwe Cisco technologie. Dat begint tijdens de onboarding-fase met een helder overzicht van de te doorlopen stappen. Tijdens iedere stap worden nieuwe passende mogelijkheden aangeboden om kennis en ervaring op te halen uit de Cisco communities, e-Learning modules, interactieve webinars en zelfs vanuit de Axians Ambition Tracks welke als een best-practice blueprint zijn ontwikkeld.

Intelligentie bovenop ITIL

Dankzij de integratie met controle punten zoals DNA Center (Cisco’s centrale netwerk intelligentie) kijkt de gebruiker van de CX Cloud gegarandeerd naar actuele en accurate data. Een bijkomend voordeel is dat de CX Cloud hierdoor in staat is om geadviseerde verbeteringen direct door te voeren richting de controle punten in het netwerk, datacenter of security landschap. Het is daarmee niet meer nodig om de CMDB handmatig of gescript te vergelijken met de werkelijkheid. Allerlei tools hiervoor zijn dan ook overbodig. Het is nu kinderspel om daadwerkelijk betrouwbare overzichten te genereren en product ID’s, serienummers, gebruikte software releases, last day of support data of contract coverage direct te tonen. Ditzelfde geldt voor de lopende repairs (RMA) en supportcases (TAC), ook die zijn met één druk op de knop aan te maken in het CX portaal.

“We willen nieuwe waarde toevoegen aan de IT-afdelingen van onze relaties. Met die reden hebben we stevig ingezet op de ontwikkeling van deze Portal. Zo is het niet alleen mogelijk supportcases in te zien maar biedt het portaal ook de mogelijkheid cases geautomatiseerd aan te maken inclusief alle benodigde achterliggende diagnostiek. Maar voorkomen is beter dan genezen, daarom vonden we het cruciaal dat de CX Cloud aangesloten zou worden op de support database van Cisco vol met historische cases, trendanalyses en risicorapporten.”

Stefan Collet

Manager Business Development bij Axians

Deze integratie maakt de CX Cloud in combinatie met de gebruikte machine learning technologie een echte ‘game changer’ in de IT-markt. Zeker nu meerdere technologie-domeinen zoals het datacenter worden toegevoegd en er een geavanceerd overkoepelend management portaal ontstaat. Deze innovaties bieden organisaties in de praktijk een volledig nieuwe mogelijkheid; preventief problem-management.

Het CX platform vergelijkt namelijk alle informatie uit het lokale IT-landschap met de informatie van Cisco (datacenter in de EU) en maakt daarvoor heldere support-inzichten. Het resultaat is een live analyse en advisering, software images en configuratie-verbeteringen. Sinds de laatste release is het zelfs mogelijk geworden het IT-landschap af te zetten tegen de geldende compliance richtlijnen.

Meer informatie over CX Cloud

Axians is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de ontwikkeling van de CX Cloud. Met die reden zijn we letterlijk als geen ander in staat nu al de mogelijkheden te demonstreren in het uitgebreide GAIA democenter. Ben jij benieuwd welke toegevoegde waarde de CX Cloud jouw organisatie biedt? Plan vandaag nog een (virtuele) demonstratie-sessie in met onze ervaringsdeskundige consultants, vraag een referentiebezoek aan of lees meer over de Axians Ambition Management methodiek op cisco.com.