Een persoonlijke oplossing die bij je past

AxiansCloud draait vanuit twee commerciële datacenters. Naast de locatie in Aalsmeer beschikken wij over twee datacenters op een locatie in Groenekan. De datacenters onderscheiden zich door een zeer goed ingeregelde, fysieke beveiliging, een hoge mate van beschikbaarheid van stroom en koeling en bieden volledige hardware-redundantie. Daarbij verplaatst het systeem alle applicaties zónder dat er enige verstoring ontstaan tussen verschillende devices. Het geautomatiseerd balanceren van resources zorgt voor een optimale inzet van voldoende capaciteit. Optioneel is er een back-up- en recovery-dienst beschikbaar. Je neemt Axians cloud af als een managed private cloud, Infrastructure as a Service (IaaS) of een combinatie hiervan.

Wij monitoren de private cloud op afstand op basis van onze ‘Monitoring as a Service’-oplossing. Zo meten wij continu de performance en capaciteit.

 • Kostenbesparing: je doet vooraf geen grote investeringen in hardware en het bouwen van de infrastructuur.
 • Flexibiliteit: je betaalt alleen naar gebruik.
 • Schaalbaarheid: makkelijke nieuwe locaties toevoegen, waarbij je eenvoudig afschaalt als je minder capaciteit nodig hebt.
 • Betrouwbaarheid: de provider zorgt dat het ontwerp en beheer van de infrastructuur optimaal is.
 • Veiligheid: onze datacenters zijn redundant ingericht, waardoor je het herstel van een incident eenvoudiger en sneller oplost.
 • Altijd up-to-date: wij upgraden onze datacenters regelmatig naar de meest recente hardware.
 • Minder zorgen: 24 uur per dag en zeven dagen per week houden we het netwerk in de gaten. Bij infrastructuur die jij zelf onderhoudt is dit een stuk lastiger.

Dit zijn de uitdagingen waar jouw organisatie tegenaan loopt

Angst om de controle over jouw data te verliezen

Ondanks de vele voordelen die wij te bieden hebben, leven er misschien bezwaren die een overstap naar Axians cloud in de weg staan. Het kan zijn dat je net stevig hebt geïnvesteerd in expertise en een eigen infrastructuur. In dit geval is het niet lonend om direct over te stappen.

Daarnaast speelt angst om de controle over jouw data te verliezen een grote rol, omdat het onduidelijk is waar datacenters staan of wie de eigenaar daarvan is. Zo zijn er perspublicaties geweest, waarin staat omschreven dat Amerika actief toegang krijgt tot datacenters en in theorie ook stroom en koeling staken. Bij ons bestaat hier absoluut geen misverstand over: jouw data blijft gegarandeerd in Nederland.

Oude besturingssystemen ondersteunen de cloud niet

Het komt voor dat op maat gemaakte software niet zomaar draait vanuit de cloud of dat je cloud provider een ouder besturingssysteem niet ondersteunt. Onze hybride strategie biedt hiervoor de uitkomst.

Zorg GGZ, werkend achter laptop

Wat levert de AxiansCloud jouw organisatie op?

 • Kostenbesparing: je doet vooraf geen grote investeringen in hardware en het bouwen van de infrastructuur.
 • Flexibiliteit: je betaalt alleen naar gebruik.
 • Schaalbaarheid: als jouw organisatie groeit, neem je meer capaciteit af. Door op te schalen voldoe je ook beter aan strenge beschikbaarheidseisen voor onder andere applicaties. Je brengt bijvoorbeeld snel een nieuwe site in de lucht en voorkomt dat deze plat gaat. Wij bieden de mogelijkheid om makkelijke nieuwe locaties toe te voegen, waarbij je natuurlijk eenvoudig afschaalt als je minder capaciteit nodig hebt.
 • Betrouwbaarheid: wij zorgen ervoor dat het ontwerp en beheer van de infrastructuur optimaal is.
 • Veiligheid: onze datacenters zijn redundant ingericht, waardoor je het herstel van een incident eenvoudiger en sneller oplost. Dit komt ook de continuïteit ten goede: als het ene datacenter uitvalt, val je terug op het andere. Wij gebruiken bovendien de nieuwste technologie om data en systemen te beveiligen.
 • Altijd up-to-date: wij zorgen ervoor dat je altijd de laatste updates krijgt. Daarnaast upgraden wij onze datacenters regelmatig naar de meest recente hardware.
 • Minder zorgen: 24 uur per dag en zeven dagen per week houden we het netwerk in de gaten. Bij infrastructuur die jij zelf onderhoudt is dit een stuk lastiger. Het voordeel van het uitbesteden van monitoring en het management van een netwerk, is dat de IT-mensen tijd krijgen om te doen waarmee ze waarde toevoegen: focussen op innovatie en vernieuwing!
Axians sfeerbeeld, mannen werkend in datacenter

‘Best of breed’-oplossing in samenwerking met A-merken

Axians cloud is gebouwd op basis van de gecertificeerde ‘FlexPod Secure Multi Talent’- architectuur. Het bestaat uit een ‘best of breed’-oplossing met A-merken, zoals Cisco’s unified compute system, NetApp custered ontap storage-systemen en VMware virtualisatie-software. Hierdoor zijn wij in staat om hoge SLA’s af te geven en behoort onze cloud tot één van de meest robuuste en schaalbare publieke clouds in Nederland. De capaciteit van AxiansCloud breid je snel uit, doordat wij Gold partner zijn van Cisco en Netapp. Tot slot zijn wij een full service-partij en een master cloud builder van Cisco.

Axians sfeerbeeld, man en vrouwen in vergadering

Waarom je kiest voor Axians

 • Betrouwbaarheid: wij scoren daarmee bovengemiddeld in het jaarlijkse outsourcing performance onderzoek van Giarte.
 • Onze datacenters staan op verschillende plekken in Nederland en zijn redundant ingericht, waardoor wij een hoge beschikbaarheid garanderen van het platform en de data.
 • Een eigen opslagruimte: Door het gebruik van virtuele apparatuur die wij uitsluitend voor jouw omgeving gebruiken, zijn gegevens áltijd afgeschermd en optimaal beveiligd.
 • De opslag voldoet aan alle regels voor bescherming van persoonsgegevens van AVG en GDPR. Daarnaast is onze cloud dienstverlening gecertificeerd volgens ISO-90001, ISO-20000, ISO-27001, ISEA-3402 en SOC2.
 • Je betaalt naar gebruik voor een schaalbare en flexibele oplossing, in plaats van investeren in een te grote (oversized) IT-infrastructuur. Dit betekent: geen verassingen. IT-kosten zijn inzichtelijk én voorspelbaar.
 • Je krijgt verschillende bouwblokken om tot een maatwerk oplossing te komen die past bij de workloads, zoals het uitvoeren van het beheer op een besturingssysteem of database. Ook heb je de mogelijkheid om apparatuur te gebruiken in onze datacenters.
 • Wij hebben jarenlange ervaring in het beheren van datacenter-infrastructuren op locatie. Door onze cloud te combineren met het beheer van de lokale infrastructuur, ontzorgen wij de organisatie volledig.
 • Je krijgt van ons een service manager én een technisch consultant toegewezen en onze experts van de servicedesk staan 24 / 7 voor je klaar om alle vragen te beantwoorden en eventuele storingen op te lossen.

Zelf aan de slag met de AxiansCloud?

Onze experts staan voor je klaar om jouw infrastructuur naar een snelle en krachtige cloud computing te brengen. Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.