Neem contact op
Bel mij terug

Datawarehouse

Het datawarehouse verzamelt, valideert, combineert en structureert data afkomstig uit diverse operationele systemen binnen en buiten uw organisatie. Een datawarehouse haalt dus niet alleen de data op uit verschillende systemen, maar verbetert tevens de kwaliteit van de data. Het datawarehouse wordt hiermee de bron van informatie voor het maken van analyses, (management)rapportages en dashboards. Uw organisatie kan hierdoor optimaal profiteren van de aanwezige data.

Voordelen van een Datawarehouse

 • Breng alle data in uw organisatie onder in één systeem
 • Combineer data uit meerdere systemen en kom tot nieuwe inzichten
 • Sneller analyseren van data binnen uw organisatie
 • Verbeter de kwaliteit en consistentie van uw data
 • Historische data, bekijk data uit het verleden
 • Ontlast uw operationele systemen

Whitepaper Datawarehouse

Het fundament van betere business beslissingen

In deze datawarehouse whitepaper laten we zien hoe organisaties een goede informatiearchitectuur op kunnen zetten. Een stevig fundament voor betere business beslissingen. In de whitepaper geven we onder andere antwoord op vragen als:

 • Wat is een datawarehouse?
 • Wat heb je concreet aan een datawarehouse?
 • De evolutie van het datawarehouse?
 • Onze visie ten aanzien van datawarehousing?
 • Hoe zet je een goed datawarehouse op?

Whitepaper Datawarehouse

Vraag whitepaper aan

Blog: Datawarehouse als fundament voor een toekomstvaste informatiearchitectuur

Voor organisaties is informatie uitgegroeid tot een onmisbare asset in de besluitvorming. Een effectieve en doelgerichte informatiearchitectuur vereist inzicht in en controle over alle datastromen; van bronsysteem tot rapportage. Voor veel organisaties is dit een grote uitdaging. Zeker nu de hoeveelheid data en de variatie aan databronnen explosief toeneemt. Deze blog richt zich op de belangrijkste veranderingen op het gebied van datawarehousing en we geven handvaten om te komen tot een toekomstvaste informatiearchitectuur.

Lees meer

Datawarehouse blog

Datawarehouse oplossingen

Wilt u meer controle en inzicht over de datastromen in uw organisatie? Heeft u moeite om uw data te beheren en transparant om te zetten naar bruikbare informatie? Ligt de kennis en logica bij één persoon en is deze moeilijk over te dragen? Axians helpt u graag bij uw datawarehouse vraagstukken en de aanschaf van datawarehouse software.

Microsoft SQL Server    IBM Netezza    IBM InfoSphere Datastage   Axians DIA

DHW Icon (2)

Referentie: Vektis

“We hebben de mogelijkheid om meer met onze data te doen en beschikken over de kennis en tools om nieuwe analysekansen te benutten.”
Harry Wiltenburg, ICT Manager 

Lees meer

Vektis logo

Whitepaper DatawarehouseHet fundament voor betere business beslissingenVraag aan