Neem contact op
Bel mij terug

Handel en Retail

De handelssector staat voor een volgende stap in haar ontwikkeling. Online verkoop is een belangrijk kanaal geworden en om concurrentie voor te blijven zullen de inspanningen met name liggen op het verbeteren van de klanttevredenheid. Dit begint al met het aanbieden van goederen of diensten tegen een zo goed mogelijke prijs. Om hierbij de juiste keuzes te kunnen maken is het van belang om de afzonderlijke kostencomponent per activiteit binnen dit logistieke proces (van inkoop en opslag tot transport) inzichtelijk te hebben. Indien inzichtelijk is waar de kosten zitten kan er specifieker gestuurd worden op het beheersen en of terugdringen van deze kosten door de kostenbepalende processen efficiënter in te richten. Axians helpt bedrijven bij het inzichtelijk maken van deze, maar ook overige operationele en/of financiële data. Axians doet dit door middel van het ontsluiten van data uit de diverse bronnen en deze data zo beschikbaar te maken voor gebruikers dat de getoonde data ook wat zegt en organisaties op basis daarvan betere beslissingen kunnen maken.

Hoe wij uitdagingen in de handel aanpakken

Self Service BI Traditionele rapporten met operationele informatie zijn vandaag de dag niet meer toereikend genoeg om bovenop de core business te zitten. Deze rapporten zijn meestal statisch (lijsten), te gedetailleerd of juist teveel high-level. Tevens is het vaak een one-size fits alle principe en niet toegespitst op de afzonderlijke gebruiker. Axians helpt bedrijven met het op een gestructureerde en beheersbare manier ontsluiten van data uit diverse bronsystemen. Hierbij zorgen wij ervoor dat gebruikers op elk moment en in de juiste vorm kunnen beschikken over de benodigde data. Zodat iedereen in uw in staat is om op basis van informatie betere beslissingen te maken.

Data Science Bedrijven genereren steeds meer data dan alleen de traditionele data uit het ERP systeem. Denk aan website traffic, data uit het logistieke transport of data van producten zelf. Axians gelooft dat data steeds belangrijker wordt en zelfs additionele business modellen gaat genereren. Maar hoe haal je nu additionele informatie uit al deze data? Data Science vervult hierin een belangrijke stap. In ons Data Lab wordt in korte tijd onderzocht welke informatie uit een dataset te halen is en worden vervolgstappen gedefinieerd om Data Science in uw organisatie te embedden. Zo kan er met een beperkte investering inzicht worden geleverd in de potentie van uw data.

Financial Performance Management Financial Performance Management biedt organisaties continu inzicht in hoe ze presteren. Budgettering en forecasting staan daarbij centraal. De kernvragen zijn: ‘wat zijn de doelstellingen voor dit jaar?’ en ‘Ligt de realisatie van deze doelen in lijn ligt met de verwachtingen. Kortom: door de toepassing van Financial Performance Management gebruikt een organisatie de financiële vertaling van de bedrijfsdoelstellingen als meetlat voor werkelijke resultaten. Axians begeleid bedrijven met het proces van verder doorvoeren van Financial Performance Management door specifieke oplossingen te leveren voor specifieke onderdelen binnen de organisatie (HR, Sales, Finance, etc).

Referentie: Bugaboo Het succesverhaal van Bugaboo begint in 1999. Op basis van een revolutionair ontwerp van een kinderwagen van Nederlandse ontwerper Max Barenbrug veroverde het bedrijf in rap tempo de markt. Deze groei leidde tot uitdagingen op het gebied van het verkrijgen van de juiste stuurinformatie. Axians hielp Bugaboo bij het inrichten van een complete performance management omgeving bestaande uit niet alleen een BI omgeving, maar ook één eenvoudig te beheren planningsmodel, waar alle gegevens in zitten die Bugaboo nodig heeft voor hun financiële en verkoopverwachtingen. Hiermee kreeg Bugaboo de benodigde stuurinformatie, wat leidde tot een enorme efficiencyverbetering. Lees meer

eBook: Het datagedreven magazijnHet magazijn van de toekomst is in staat om met slimme data-analyse operationele processen voortdurend te optimaliseren, en de impact van grote en kleine aanpassingen aan het magazijn vooraf te voorspellen. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? Een must-read voor iedereen die bezig is met de optimalisatie en innovatie van magazijnen!Downloaden