Neem contact op
Bel mij terug

Smart Finance

Het speelveld van de financiële afdeling is in de loop van de jaren enorm gegroeid. Focus op financiële rapportage en compliance alleen is niet meer voldoende. Je organisatie verwacht een office of finance die kansen identificeert en strategische keuzes kan onderbouwen met waardevolle informatie. En die snel inspeelt op veranderende wet- en regelgeving en voor stakeholders het verhaal achter de financiële cijfers tot leven laat komen. Smart Finance noemen we dat bij Axians.

Het verhaal achter de cijfers

Vanuit een meer faciliterende rol, wordt de CFO steeds meer de aanjager van verandering en besluitvorming. Hij weet niet alleen wat er gebeurt in de organisatie, maar ook wat er gaat gebeuren, wat daarvan de impact is en hoe daar mee om te gaan. Hoe goed kun jij voldoen aan de toenemende behoefte aan informatie en kennis? Met Smart Finance word je een Chief Performance Officer.

Smart finance Axians

Verwen je stakeholders

Ook naar klanten, bestuurders, aandeelhouders, toezichthouders en wetgevende instanties wil je de verwachtingen overtreffen. Alleen voldoen aan wet en regelgeving als IFRS, NL GAAP of Sarbanes-Oxley is niet voldoende. Je wilt uitleggen. Inzicht geven. Rapportages verrijken met analyses en visualisaties die oorzaken en verbanden blootleggen. Smart Finance geeft daar niet alleen invulling aan, wij helpen je bovendien om snél te leveren, met een betrouwbaar en controleerbaar fast close proces.

De basis op orde

Smart Finance vraagt om een stevig fundament. Een financiële afdeling met goed ingerichte basisprocessen voor consolidatie, budgeting, rapportage, verslaglegging en forecasting. Met volledig geautomatiseerde datastromen die garanderen dat informatie betrouwbaar en controleerbaar is. Onze consultants helpen je om dit fundament te creëren. Zodat er vanzelf tijd ontstaat voor what-if analyses en datavisualisatie.

Maturity model

Smart Finance is geen instant-oplossing, maar een doel waar je stapsgewijs naartoe werkt. Dat vraagt om een goed doordacht masterplan. Daarom ontwikkelden wij een referentiemodel waarmee we vaststellen welke hiaten er nog zijn op jouw financiële afdeling.
Zodat je snel kunt zien welke stappen je nog moet nemen, met welke prioriteit. Zo ontstaat vanzelf een roadmap voor de ontwikkeling tot een smart finance organisatie in een goed doordacht projectprogramma. Uiteraard adviseren we je daarbij over de beste softwareoplossingen voor jouw situatie. En als je dat wilt, overtuigen we je eerst met een proof of concept voor een specifieke business case.

Hoe je bedrijf slimmer kan worden

  • Snel inspelen op nieuwe kansen
  • Big data visualisatie & analytics
  • Data als motor van je bedrijf
Smart Analytics
  • Ontwikkel één virtuele datahub
  • Stop met datareplicatie
  • Ontsluit data 10 tot 100x sneller
Data Virtualisatie
  • Moderniseer je architectuur
  • Migreer naar de cloud
  • Maximale schaalbaarheid
Data Architectuur
  • Het verhaal achter de cijfers
  • Driver based forecasting
  • What if scenario's doornemen
Smart Finance

Ook een datagedreven organisatie worden?

Neem contact opofVolg een webinar