Sneller inspelen op ontwikkelingen

Financiële consolidatie wordt steeds complexer. Wet- en regelgevers eisen transparantie, betere verslaglegging en heldere audittrails op grond van nationale en internationale afspraken zoals IFRS en NL GAAP. Daar komt nog eens bij dat de druk om steeds sneller cijfers aan te leveren toeneemt. Je wil als bedrijf immers flexibel inspelen op actuele veranderingen. Hoe sneller jouw organisatie over de meest actuele cijfers beschikt, hoe sneller je kunt inspelen op de meest recente ontwikkelingen.

Om informatie voor iedereen op tijd te leveren, moet je snel kunnen afstemmen, afsluiten en consolideren. Maar hoe implementeer je zo’n fast close in een grote onderneming met een complexe organisatiestructuur? Of binnen een bedrijf met nationale en internationale dochters en deelnemingen?

Snelheid verbeteren

Met een gestructureerde aanpak is er voor de meeste bedrijven nog veel te winnen in de snelheid waarmee ze hun financiële periodes afsluiten. Wat dan snel is, is per organisatie verschillend. Een beursgenoteerd bedrijf heeft namelijk andere regels, complexiteit en wensen dan een mkb-bedrijf. Duidelijk is wel dat iedere organisatie voor het versnellen van hun fast close uit de dagelijkse hectiek moet stappen en van een afstand moet kijken naar processen, werkwijzen en systemen.

 

Verbetering moet over verschillende assen moet worden bekeken en opgelost, zoals strategie en informatie, architectuur en systemen, proces en organisatie, cultuur en medewerkers. Bovendien spelen ook de structuren, data-ontsluiting, de metadata, rapportages, de intercompany afstemming, de specificaties, de rapportages, de toelichting een rol. Best complex en logisch dat je als groeiende organisatie tegen uitdagingen aanloopt op het gebied van informatie, beheer en performance.

Onze referenties

Over onze business

Axians helpt je organisatie om je financiële consolidatie- en rapportageproces beter te monitoren en eenvoudiger, sneller, robuuster en schaalbaar te maken. We bieden oplossingen voor een geolied en geautomatiseerde fast close. Zo zorgen we ervoor dat je consolidatieprocessen om op de juiste manier worden uitgevoerd, zoveel mogelijk foutgevoelige en tijdrovende handelingen geautomatiseerd zijn en informatie snel en op de juiste manier beschikbaar wordt.

Zo zal je zien dat je periodeafsluitingen veel sneller kunnen dan ze nu gaan. Met slimmere processen, betere automatisering en opgeleide medewerkers. En dat levert tijd en energie op bij alle betrokkenen. Tijd en energie die je vervolgens kunt besteden aan het analyseren van de cijfers. Zodat je het verhaal achter de cijfers kunt ontdekken, in plaats van alleen maar bezig te zijn met het verzamelen van die cijfers. En waarmee je meer tijd én informatie hebt voor een goed strategisch plan en een goede forecast vanuit dezelfde integrale oplossing.”

Contact_met_klant

Contact

Heb je een vraag? Wil je met ons van gedachten wisselen? Heb je behoefte aan onafhankelijke experts die je concrete adviezen geven voor jouw specifieke situatie? Aarzel niet en neem contact met ons op!