Alles is een project

Planning en prognosticeren van drijvers binnen de financiële kolom is zo oud als de weg naar Rome. Meer en meer organisatie beschouwen hun gehele bedrijfsvoering als een projectorganisatie. Alles is een project, wat ook de planning en voorspelling van de uitkomst en uitputting van projecten essentieel maakt. Zeker in de publieke sector, het onderwijs , de zorg en de zakelijke dienstverlening is het grip krijgen op de voorspelbaarheid van projecten cruciaal.

Maak hier kennis met onze Jedox oplossing voor Project Control, waarmee je de juiste handvatten hebt om jouw organisatie te ondersteunen in dit proces.

De voordelen op een rij:

 • Inzicht in de projectdekking en projectrisico’s;
 • Grip op de uitgaven en geldstromen;
 • Integratie met meerjarige projectbegroting en -prognose;
 • Automatische koppeling met exploitatie;
 • Terugdringen van XLS cultuur;
 • Workflow Control mechanisme;
 • Alles binnen 1 dataplatform.

Ook grip op de financiële kant van projecten

Het beheersbaar maken en houden van projecten is voor elke organisatie een uitdaging. Met name uren en uitputting ten opzichte van budget of prognose blijft een enorme uitdaging wanneer er met XLS sheets wordt gewerkt.

Meerdere versies, foutgevoeligheid of onbedoelde aanpassingen van budgetten kunnen leiden flinke discussies en risico’s in resultaat intern of naar bijvoorbeeld een klant.

Projectplanning oplossingen hebben vaak allerlei mogelijkheden om de projecten voortgang te monitoren, maar zijn meestal niet gekoppeld aan de financiële gevolgen. Wat is het echte geplande budget in euro’s? Hoe loopt dit over de tijd met cashflow of financieringsstromen? Waarom heeft de verantwoordelijke budgethouder een aanpassing gedaan? Hoe zien de verwachtingen eruit voor de komende maanden als er iets wijzigt in bijvoorbeeld de CAO? En welke impact heeft dit over meerjarenprojecten?

Met onze Project Control oplossing met Jedox kun je deze financiële impact zien en voorspellen, inclusief integratie van personele aspecten van inhuur, tarieven, CAO en eventuele subsidie componenten.

MEER INFO OVER JEDOX

Workflow, dashboards en rapporten

Handige workflow voor goede samenwerking

Planning, uitputting en prognosticeren op projecten is de kern van onze Project  Control oplossing. Maar het is  minstens zo belangrijk om het proces rondom Project Control te sturen en te begeleiden. Onze oplossing biedt je daarom een integrale Workflow oplossing, waarin op hiërarchie wijze een proces van verantwoording en planning wordt begeleid. Hiermee heb je  altijd overzicht van de voortgang van de uitvraag en kun je actie ondernemen als gegevens niet tijdig worden aangeleverd. Dit biedt de mogelijkheid om het proces zelf ook binnen gestelde deadlines in te regelen, zonder bergen aan e-mails of allerlei losse bestanden die worden rondgestuurd. Iedereen werkt samen in deze webomgeving.

Dashboards geven overzicht en inzicht 

Het Project Control proces en alle hiermee samenhangende gegevens en informatie leveren de basis voor de financiële (meerjarige) prognose en projectvoortgang. Onze oplossing biedt tevens de mogelijkheid  om dit te visualiseren in de geïntegreerde Business Intelligence module.

Dynamische dashboards en rapporten kunnen op allerlei doorsnijdingen worden weergegeven en aan gebruikers ter beschikking worden gesteld. Een afbeelding, trend of correlatie geeft immers vaak meer inzicht dan cijfers.

Project Control – Extern gefinancierde projecten voor onderzoek en ontwikkeling

In de complexe wereld van projectbeheer is financiële controle essentieel. Als projectcontroller speel je een cruciale rol bij het waarborgen van financieel beheer en het succesvol afronden van projecten. Axians biedt een krachtige oplossing: Project Control.

De Axians projectenmodule voor extern gefinancierde projecten in Jedox biedt onder andere:

 • Integrale Ondersteuning van Je Projecten
 • Tarievenbeheer
 • Rapportages en Dashboards
 • Automatische Koppelingen
 • Traceerbaarheid

Verken de volledige brochure en ontdek hoe Axians’ Project Control jouw projectmanagement naar een hoger niveau tilt.

Webinar ‘Grip op Projecten in het Hoger Onderwijs’

Maak in dit webinar kennis met onze Projectenmodule in Jedox, waarmee je het managen van projecten gemakkelijk kunt structeren en aanzienlijk kunt versnellen. Niet alleen in het  Hoger Onderwijs  uiteraard.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Wil je meer grip op de projecten van jouw organisatie? Een afspraak maken voor een demonstratie? Neem dan contact met ons op via info.bi.nl@axians.com of bel ons op 088 – 597 55 00. Je kunt ook het formulier invullen, zodat we contact met jou kunnen opnemen. We helpen je graag!