Data dient allang niet meer voor alleen managementinformatie. Het helpt juist ook de productiemanagers en operators op de fabrieksvloer de juiste beslissingen te nemen. Liggen de productielijnen nog op schema om orders tijdig te kunnen leveren? Weten we wanneer een machine uitvalt zodat we tijdig onderhoud kunnen plannen om stilstand te voorkomen tijdens productie? Hoe houden we grip op de kwaliteit van producten? Of kunnen we nog duurzamer met grondstoffen omgaan zonder dat dit de productkwaliteit in gevaar brengt?

Zo bestaan er tal van use-cases die aantonen hoe data en AI de verschillende productiemedewerkers ondersteunen in hun werkzaamheden. Het Maestro dataplatform voor BI, IoT en AI ondersteunt en versnelt de ontwikkeling van data-oplossingen voor de operationele vraagstukken op de fabrieksvloer.

Data & AI platform voor de industrie

Toepassingen op het gebied van IoT, Data Analytics en AI/Machine Learning verbeteren bestaande bedrijfsprocessen en creëren soms compleet nieuwe businessmodellen. Door machines te verbinden met een cloud dataplatform, kan relevante machinedata eenvoudig verzameld, gecombineerd en geanalyseerd worden. Dat levert belangrijke inzichten op om productielijnen steeds slimmer te maken en allerlei verbeteringen in je operatie door te voeren. Axians heeft de kennis, ervaring en hulpmiddelen in huis om jouw machines, productielijnen en bedrijfsprocessen nog slimmer te maken. Met Maestro, een op Microsoft Fabric gebaseerd Data & AI platform, waarmee je alle data uit machines en applicaties ontsluit, integreert, monitort en analyseert met moderne AI-toepassingen. En dat gaat eenvoudiger dan je denkt!

Verbind OT en IT met Maestro

IT en OT zijn weliswaar twee gescheiden werelden, maar de waarde van IT gegevens voor het succes van OT processen zorgt ervoor dat deze twee werelden dichter tot elkaar komen. Nuttige data is immers de sleutel tot een betere productiviteit, duurzame productie en doorbraken in kwaliteit en efficiëntie.

Sneak peek van onze data-oplossingen voor de industrie

Lees hier meer over de data-oplossingen die we onder andere voor productiebedrijven hebben gecreëerd!

 • FactStory

  Met Axians FactStory bieden wij jou een uniforme omgeving om essentiële operationele processen real-time te visualiseren en direct te reageren.
 • Digital Twin

  Axians ondersteunt je organisatie bij het ontwikkelen van een digital twin om inzicht te krijgen in prestaties van processen en fysieke objecten, scenario’s te simuleren en beter onderbouwde beslissingen te kunnen nemen.
  Meer weten
 • Predictive Maintenance

  Axians helpt je organisatie om predictive maintenance te realiseren. We brengen machinedata samen, ontwikkelen slimme algoritmes om patronen en afwijkingen te ontdekken en helpen je de resultaten op de juiste manier te interpreteren.
  Meer weten
 • Smart Asset Management

  Axians helpt je organisatie om smart asset management te realiseren. Zo kun je de assets van jouw organisaties slimmer beheren en processen automatiseren om je sneller in te grijpen bij storingen en afwijkingen. En je krijgt een beter beeld van het gedrag en de prestaties van je assets, om je onderhoud op af te stemmen.
  Meer weten

Hoe kunnen wij je helpen?

Wie de data heeft, heeft de toekomst! Het (automatisch) analyseren van operationele data biedt mogelijkheden voor een gestroomlijnde productie, met hogere kwaliteit en minder downtime. Wil je meer weten of onze data-oplossingen voor de industrie of vrijblijvend sparren over een oplossing voor jouw operationeel vraagstuk? Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen wij snel contact met je op.