Het grootste deel van jouw data is ongestructureerd. OpenAI helpt je structuur te brengen in ongestructureerde (tekstuele) data waardoor dat deze geschikt wordt voor analyse-doeleinden. En dit zorgt grenzeloze mogelijkheden. Ben je klaar om je data-analyse naar een hoger niveau te tillen? Goed nieuws! OpenAI is nu beschikbaar als module binnen het Maestro Data & Analytics platform, zowel in combinatie met Azure Synapse als met Microsoft Fabric. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van geavanceerde taalmodellen om je data te verrijken en inzichten te genereren terwijl je vanuit het centrale Maestro datalake blijft werken. Doordat OpenAI binnen het Maestro concept beschikbaar is hebben onze ontwikkelaars de oplossing en architectuur al uitgewerkt. Dit maakt het mogelijk om complexe scripts te hergebruiken en het model te laten werken met jouw datalake. Uiteraard secured en managed, net als de andere Maestro componenten.

De belangrijkste voordelen van OpenAI:

  • Veiligheid van jouw data: Met OpenAI wordt de veiligheid van jouw data gegarandeerd. Data is volledig afgeschermd voor andere gebruikers en voor OpenAI zelf.
  • Geavanceerde analyse mogelijkheden: Dankzij OpenAI kun je tekstuele data grondig analyseren op aspecten zoals sentiment, toon, intentie, sleutelwoorden en entiteiten.
  • Dynamische interactiemogelijkheden: Met OpenAI kun je op een dynamische manier interacteren met data. Maak bijvoorbeeld gebruik van teksten om vragen van klanten te beantwoorden of de kennis van medewerkers te verhogen.

De AI use case van Climate for Life

Kleinschalig starten met AI

Als organisatie wil je jouw bedrijfsprocessen optimaliseren met behulp van Data, Analytics en AI. Logisch, want wie wil nu niet efficiënter werken en kosten besparen? De mogelijkheden lijken eindeloos, maar welke use cases brengen écht de meeste waarde? En hoe haalbaar zijn AI-toepassingen? Kan jouw dataplatform eigenlijk wel AI-oplossingen ondersteunen? Veel vragen, maar je moet ergens beginnen. Dat kan met de AI Pilot van Axians.

Waarom kiezen voor OpenAI in Maestro?

  • Chatbots: Bouw intelligente chatbots die klantvragen snel en nauwkeurig beantwoorden. Of het nu gaat om technische ondersteuning, productinformatie of algemene vragen, OpenAI staat paraat. Doordat OpenAi als module op Maestro wordt uitgerold is het mogelijk om het model (uitsluitend) te laten werken met data uit je centrale datalake.
  • Unstructured Data Analysis: Analyseer ongestructureerde data zoals e-mails, audiobestanden, documenten, en sociale media-inhoud. OpenAI helpt je om patronen te ontdekken, trends te identificeren en waardevolle inzichten te verkrijgen. Wat bereiken we hiermee? Nieuwe inzichten doordat we ongestructureerde data toch gestructureerd kunnen krijgen. Daarmee is mogelijk om bijvoorbeeld informatie uit duizenden e-mails in PowerBI weer te geven. Vervolgens kan dit nieuwe inzichten opleveren voor de R&D afdeling.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op!

Benieuwd hoe OpenAI jouw data-analyse kan transformeren? Onze experts denken graag met je mee over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Vul onderstaand formulier in en zij nemen spoedig contact met je op!