Start met een dataplatform dat meegroeit met jouw datagedreven ambities

Voor industriële bedrijven biedt data enorm veel kansen op het gebied van inzicht, voorspellende modellen en procesverbeteringen. Met als bijkomend voordeel dat data overal beschikbaar is. Data wordt steeds crucialer en bepalender om de bedrijfsvoering significant te verbeteren en om de opgestelde groeidoelstellingen daadwerkelijk te realiseren. Maar hoe zet je data effectief in? Hoe word je écht datagedreven?

Waar vroeger data-analyse oplossingen werden ingezet om een rapport of dashboard op stellen voor het management, is data nu een zaak van alle medewerkers op alle organisatieniveaus. Zo wil de kwaliteitsmanager weten waardoor de hoge productdefecten door veroorzaakt worden. Of een operator die wilt weten wanneer er onderhoud gepland moet worden. Grote kans dat ook jouw productiebedrijf de ambitie heeft om meer en slimmer gebruik te maken van data en AI.

De kunst is om data vast te leggen, te ontsluiten en te verrijken met andere data, zodat je (voorspellende) data-analyses kunt uitvoeren voor betrouwbare sturingsinformatie die bijdragen aan resultaatverbeteringen. Data is overal beschikbaar, maar vaak vastgelegd in verschillende soorten systemen verspreid binnen de organisatie. Denk aan data uit operationele systemen zoals MES en SCADA of kantoorsystemen zoals ERP of planningssoftware.  Het  combineren en  analyseren van gegevens uit verschillende databronnen is voor de meeste organisaties een ingewikkelde opgave, maar wel de broodnodige eerste nodige stap naar datagedreven werken. Een datagedreven organisatie kan dus niet zonder een modern dataplatform als fundament voor data-analyse oplossingen.

Medewerker is bezig de machine in te stellen

Maestro als modern dataplatform

Het Maestro dataplatform maakt het mogelijk om snel en eenvoudig alle soorten operationele, tactische en strategische data uit meerdere bronnen en systemen te verzamelen, te ontsluiten en te verwerken voor data-analyses. Het biedt een schaalbare, veilige en beheersbare omgeving om data-oplossingen te ontwikkelen en beheren. Een solide fundament om alle datagedreven ambities te realiseren en business waarde te creëren:

  • Eén oplossing voor de ontwikkeling van al jouw Data & AI oplossingen;
  • Verzamelt, ontsluit en verbindt alle data voor jouw data-experts om geschikte data-analyses uit te voeren en cruciale informatie te visualiseren in de vorm van dashboards en applicaties.
  • Geschikt voor alle data-uitdagingen op elk niveau binnen een organisatie.

Een doordachte aanpak voor AI

Steeds meer productiebedrijven experimenteren met de toepassing van AI en Machine Learning in hun bedrijfsprocessen en applicaties. Er worden AI-initiatieven opgezet, maar vaak zonder goed weten waar voor hen de toegevoegde waarde zit of wat ze ermee willen bereiken. Of er worden (online) tools gebruikt, zonder dat productiebedrijven goed begrijpen wat voor tools het zijn en wat er met bedrijfsgegevens gebeurt. Het gevolg? Weinig controle over AI-toepassingen en data die gebruikt wordt. En initiatieven die al snel stranden en niet opleveren wat ze waard zijn. Hoe ontwikkel je een doordachte aanpak voor AI?

Axians Maestro Industrie

Aan de slag met AI in de fabriek

Begin met een AI pilot

Met de AI Pilot zorgen we ervoor dat je klein begint en de kracht van AI snel kan ervaren. We helpen je om de impact AI te begrijpen en beheersbaar te houden. Hoe we dat doen? Door samen met jouw productieorganisatie in korte tijd een dataplatform met een werkende en volwaardige Data & AI-oplossing te realiseren voor één concrete use case. We beperken de scope tot het essentiële, terwijl je waardevolle ervaring opdoet.

Deze organisaties gingen je voor

Royal Eijkelkamp vergroot relevantie voor wereldwijde klanten met toekomstvast dataplatform

Door interne-, externe- en sensordata slim te combineren, te analyseren en te vertalen naar kennis en stuurinformatie, kan Royal Eijkelkamp efficiënter functioneren, blijven innoveren en nog relevanter zijn voor klanten

DOWNLOAD DE REFERENTIECASE

NTS vertaalt data naar concrete stuurinformatie

Hightech bedrijf NTS zet vol in op de digitale transformatie en haalt waardevolle inzichten uit data om de bedrijfsvoering en productieprocessen verder te stroomlijnen.

DOWNLOAD DE REFERENTIECASE

Kennis

Dankzij onze jarenlange kennis  weten we precies wat wel en niet werkt. Die kennis delen we graag met je in onze blogartikelen, leaflets en whitepapers.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer en slimmer gebruik maken van data binnen jouw productiebedrijf? We helpen je graag op weg met een goed datafundament en analyse-oplossingen. Neem vrijblijvend via onderstaand formulier contact op om te sparren over jouw specifieke situatie.