Bij Maestro kun je terecht voor al je BI, IoT en/of Ai vraagstukken. Dat komt doordat Maestro modulair is opgezet, waarbij de modules op een geautomatiseerde wijze wordt uitgerold. Maestro kent vier modules: Foundation, BI, IoT en Ai. Maestro IoT , Maestro BI en Maestro Ai zijn gebaseerd op de Maestro Foundation en werken naadloos samen.

Maestro foundation

In de foundation module wordt binnen Microsoft Azure een omgeving uitgerold waarbinnen op een veilige en beheersbare manier alle componenten worden aangezet en geconfigureerd die noodzakelijk zijn voor jouw Maestro dataplatform. Te denken valt aan inrichten van managed identities, veilige verbindingen, maar ook componenten zoals Azure Synapse, SQL Databases, Virtual Machines en Databases.

Maestro illustratie BI

Maestro BI

Van data naar business waarde

Maestro BI is de generieke analytics-module. Deze bevat functionaliteiten voor het ontsluiten van bronnen richting een ruwe datalaag en voor de opbouw van een historische laag op basis van ruwe data. Andere functionaliteiten zijn:

  • Maestro accelerator om automatisch data uit bronnen te verwerken tot aan de historische laag
  • Opbouw van business laag (leesbaar maken van data) op basis van business rules
  • Opbouw van publicatie laag ter voorbereiding op business toepassingen
  • Gebruik Maestro BI in combinatie met TimeXtender voor een volledig geautomatiseerd Data Estate. Beheer datalagen in Maestro zonder een regel code!

Maestro IoT

Van data naar controle

Maestro IoT is een generiek component waarmee je eenvoudig een IoT use case bouwt. Dit component bevat de volgende functionaliteiten:

  • Connecteren van devices
  • Operationeel dashboard voor real time inzicht in devices, inclusief rule engine
  • Device management
  • Opbouw van historische data van device data
Axians_Maestro

Wat werkt voor jou?

Door de modulaire opbouw kun je klein beginnen en opschalen wanneer dit nodig is. Gezamenlijk brengen we eerst in kaart welke componenten belangrijk zijn voor jouw organisatie en rollen deze dan uit. Wil je later extra functionaliteiten toevoegen? Dat kan altijd.

Neem via onderstaande knop contact op om de mogelijkheden voor jou te bespreken.

Een veilig en beheersbaar datafundament

Bij Axians weten we hoe noodzakelijk een veilige en beheersbare data-omgeving is. Hier hebben we bij de ontwikkeling van het Maestro dataplatform als volgt rekening mee gehouden:

Maestro illustratie security

Secured by design

Gebaseerd op security best practices

Een veilige omgeving vergt veel aspecten. Maestro is secure by design en levert standaard security op van toegangsbeveiliging, databeveiliging (data in transit en data in rest) en gebruikersbeheer. Het platform is gebaseerd op het ‘zero trust’-principe in combinatie met de richtlijnen uit het Cloud Adoption Framework (CAF) en het Well Architected Framework (WAF) van Microsoft.

Managed by design

Versnelling van datagedreven ambities

Beheersbaarheid is een belangrijk fundament onder Maestro. Dit uit zich in een standaard integratie met DevOps en standaardmogelijkheden voor migratie tussen ontwikkel, test, acceptatie en/of productieomgevingen. Daarnaast wordt het Maestro dataplatform beheerd, gemonitord en onderhouden door de data-experts van Axians. Zodat jouw IT afdeling zich kan focussen op wat er écht toe doet; het ontwikkelen van datagedreven oplossingen – zoals dashboards met Microsoft Power BI of een applicatie met behulp van Microsoft PowerApps – voor de business.

Aan de slag met Maestro?

Wil je meer weten over de invulling van deze twee aspecten binnen Maestro. Aarzel niet om via onderstaand formulier contact op te nemen. We nemen je graag mee in alle details.