Je netwerk als innovatieversneller

Lokale netwerken zijn in een hoog tempo aan het veranderen. Steeds meer netwerk-functionaliteit wordt niet meer bepaald door de geïnstalleerde hardware, maar door  software. Dit soort software-defined infrastructuren leent zich zeer goed voor het standaardiseren, centraliseren, automatiseren en uiteindelijk volledig uitbesteden van  netwerkbeheer.

Steeds meer gemeenten en andere overheidsinstanties nemen bij ons (delen van) hun netwerk af als Network as a Service. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor al  het dagelijks technisch beheer en dat hun beheerders de handen vrij hebben om zich in te zetten voor innovaties die de medewerkers- en gebruikerservaring direct ten  goede komen.

Zo kan de centrale en lokale overheid zich stap voor stap bevrijden van het tijdrovende handwerk dat altijd nodig was om ‘het licht aan te houden’ in het netwerk en de  beveiliging de garanderen van steeds complexer wordende netwerken.

Wij zetten AI, machine learning en data-analyse in om netwerken sneller en veiliger te maken en om  beheer zo ver te automatiseren dat de kosten dalen naar een niveau dat geen enkele organisatie individueel zou kunnen bereiken. Zeker in de huidige arbeidsmarkt, waar het  erg moeilijk is om IT-talent te werven en te binden.

Onze oplossingen voor de Centrale & lokale overheid

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van enterprise networks bij centrale en lokale overheden. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • NaaS

  Met Network as a Service (NaaS) leveren we een connectiviteitsdienst waarmee je betaalt naar gebruik. Je krijgt een innovatief software defined netwerk, gebaseerd op de meest recente functionaliteiten en volledig beheerd door Axians.
  Ontdek NaaS
 • Managed (W)LAN

  Met Axians managed (W)LAN heb jij als organisatie geen omkijken naar het dagelijks beheer van de IT-infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat het platform áltijd beschikbaar is en het aan de actuele security eisen voldoet.
  Ontdek Managed (W)LAN
 • SD-WAN

  Steeds meer organisaties kiezen om meerdere redenen voor SD-WAN oplossingen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de SD-WAN markt de komende jaren groeit met meer dan 30%. Wij vertellen je hoe onze SD-WAN een toekomstbestendige oplossing is voor jouw organisatie en medewerkers.
  Ontdek SD-WAN
Axians sfeerbeeld, man werkend in datacenter Axians sfeerbeeld, medewerkers aan het werk achter computer

Enterprise Networks voor Centrale en lokale overheid bij Axians

Bij Axians hebben we een toegewijd Overheidsteam, dat overheden begeleidt bij hun hele digitale transitie. We kennen dus de uitdagingen én de oplossingen die horen bij de  functionele en organisatorische eisen van centrale en lokale overheden. Op het gebied van netwerken hebben we intensieve partnerships met de wereldleiders in  netwerkinnovatie, zoals Cisco en Aruba. We helpen bij het opstellen van requirements en toekomstvisie en we beheren en beveiligen met intelligente tooling ook de meest  complexe netwerken. Axians is de Centrale Overheid Mantelpartij in ROAD2020 en ROAD2021. De gemeente Utrecht vertrouwt hiermee op Axians voor alle kritieke infra, waaronder lokale netwerken.

Referentiecase

Slim gebruik glasvezel leidt tot besparingen voor de gemeente Schiedam

Schiedam is een historische stad aan het water, die wereldwijd al eeuwen bekendstaat om zijn jeneverindustrie. Hoewel Schiedam die historie koestert, leeft de gemeente volledig in het heden. Schiedam biedt haar 77.000 inwoners een prettige leefomgeving met nieuwe wijken en groene stadsparken. Ook de bedrijvigheid is groot, onder andere met de toonaangevende jenever- en offshore industrie. In alle activiteiten van de gemeente Schiedam staat de kwaliteit van haar dienstverlening voor inwoners centraal. De afdeling Informatiebeleid en Automatisering zorgt dat gemeente medewerkers efficiënt kunnen werken en communiceren.

Bekijk het referentieverhaal

De laatste artikelen binnen Enterprise Networks voor Centrale & lokale overheid

25 april 2024 Enterprise Networks Centrale & lokale overheid

Axians start samenwerking met Kadaster

Lees meer
12 februari 2024 Enterprise Networks Centrale & lokale overheid

Axians lanceert innovatief AIOps-platform tijdens Cisco Live

Lees meer
16 juni 2022 Local Networking Centrale & lokale overheid

Gemeente Utrecht neemt Network as a Service (NaaS) van Axians in gebruik

De gemeente Utrecht heeft een nieuw IT-netwerk in gebruik genomen. Dit moderne, stabiele en schaalbare netwerk, geleverd door Axians, stelt alle medewerkers in staat om hun werk uit te voeren.
Lees meer
09 juni 2022 Centrale & lokale overheid

Axians vernieuwt netwerkinfrastructuur gemeente Gorinchem

Axians gaat de netwerkinfrastructuur van gemeente Gorinchem vernieuwen. Dit nieuwe netwerk biedt flexibel fundament voor verdere digitalisering.
Lees meer
30 mei 2022 Enterprise Networks Centrale & lokale overheid

CBR kiest Axians als nieuwe Networking & Security partner

Axians wint met SLTN de ROAD 2021-aanbesteding bij het CBR. Zij gaan een toekomst vaste netwerkinfrastructuur realiseren die zorgt voor een betere, snellere en veiligere dienstverlening voor klanten en medewerkers van het CBR.
Lees meer
10 februari 2021 Enterprise Networks Centrale & lokale overheid

Gemeente Utrecht kiest voor Network as a Service

Axians gaat voor de gemeente Utrecht een nieuwe, efficiëntere digitale infrastructuur verzorgen op basis van Network as a Service (NaaS) dienstverlening.
Lees meer
25 maart 2020 Gaia Centrale & lokale overheid

Snelle uitbreiding datacenters voor publieke organisaties

GAIA en het CloudSimple concept maken de IT-infrastructuur van organisaties flexibel. GAIA is een infrastructuur op basis van automation en orchestration.
Lees meer
14 november 2019 Enterprise Networks Centrale & lokale overheid

Axians IT-infrastructuur kennispartner van gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft Axians geselecteerd als nieuwe IT-infrastructuur kennispartner voor haar netwerk- en datacenterinfrastructuur.
Lees meer
24 mei 2019 Data Analytics Centrale & lokale overheid

Rotterdam stuurt hyperintelligente container op wereldreis

Wat maakt een containerlading mee tijdens de zeereis en het transport over land? Container 42 legt alles vast met sensoren en communicatietechnologie.
Lees meer

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment  Centrale & lokale overheid.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Enterprise networks? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie