De route naar zichtbaarheid en totale controle binnen jouw netwerk

Met een Software Defined Wide Area Network (SD-WAN) gebruik je software om een wijdverspreid computernetwerk (WAN) te beheren vanuit één centraal punt. Zo bouwt jouw organisatie met meerdere locaties verspreid over verschillende steden, of zelfs landen en werelddelen, een beter presterend computernetwerk welke aangestuurd wordt door software. Hierdoor kun je duurdere WAN verbindingen gebaseerd op glasvezel- of koper, geheel of gedeeltelijk vervangen..

Door jouw locaties te ontsluiten met SD-WAN, zijn er meerdere verbindingsmogelijkheden. Met SD-WAN is het mogelijk om een WAN verbinding te realiseren via het internet al dan niet via 4G of 5G. Het SD-WAN kiest zelf een meest geschikte verbinding en vermindert zo de vertraging voor het versturen van jouw data. Hierdoor kunnen dure MPLS lijnen vervangen worden, waardoor je ook nog eens kosten kunt besparen.

 • Zero-Touch Provisioning (ZTP): ofwel het afsturen van (SD-WAN) apparatuur naar een locatie zonder dat daar handmatig nog instellingen op gemaakt hoeven te worden.
 • Kostenbesparing: je kosten lopen hoog op met de aanleg van MPLS lijnen. SD-WAN maakt dit onnodig.
 • Betere prestaties:  SD-WAN maakt het jou makkelijker om vanuit verschillende locaties de netwerken te bereiken.
 • Dynamische bandbreedte: SD-WAN maakt jouw netwerk flexibel en schaalbaar, omdat het de bandbreedte op- en afschaalt op basis van je behoefte op dat moment.
 • Verbinding met clouddiensten:  SD-WAN is geoptimaliseerd om bandbreedte dynamisch in te zetten.  Hiermee kan het je clouddiensten voorrang geven en kan er zo sneller verbinding mee gemaakt worden.
 • Beveiliging: SD-WAN oplossingen komen met nieuwe beveiligingsuitdagingen, maar de meeste fabrikanten leveren tegenwoordig gelukkig ook geïntegreerde beveiliging.
 • Beheer en inzicht: Omdat je met SD-WAN jouw netwerk centraal aanstuurt en niet meer per locatie alles regelt, krijg je beter inzicht in je netwerk en daarmee een verlaging van de beheerlasten.

Dit zijn de uitdagingen waar jouw organisatie tegenaan loopt

Alles uit de cloud brengt een hoop uitdagingen met zich mee

Tijden zijn veranderd. WAN verbindingen die zijn ontworpen voor een ander tijdperk zijn niet klaar voor de ongekende uitbarsting van WAN verkeer. Deze uitbarsting is het gevolg van steeds meer applicaties die uit de Cloud worden afgenomen. Dit maakt het beheer complex, de applicatie onbetrouwbaar en het zorgt voor kwetsbaarheid van data. Verder vormt het beschermen van jouw kritieke bedrijfstoepassingen een flinke uitdaging als ze toegankelijk moeten zijn voor uiteenlopende gebieden, waaronder je medewerkers, partners, contractanten, gasten en leveranciers. Dit brengt uitdagingen met zich mee om een goede balans te vinden tussen de gebruikerservaring, veiligheid en het beheer.

Met onze SD-WAN oplossing gaan wij verder dan alle andere spelers

Wij zorgen ervoor dat jij een volledig beeld krijgt van alle verbindingen tussen jouw gebruikers en applicaties die in de datacenters en cloud ontstaan. Hierdoor garanderen wij jou werkelijk van de best passende route tot aan de applicatie zelf. Zie het als een snelweg. Personen adviseren jou enkel over de beste route via het internet en het wereldwijde netwerk (WAN). Doordat wij sensoren gebruiken in de afgeschermde connecties van het internet en in jouw cloud serviceproviders, zien wij ook wat daar gebeurt. Daardoor krijg jij de mogelijkheid om vliegensvlug te reageren, waardoor je instaat bent om handmatig of geautomatiseerd uit te wijken naar een andere cloud omgeving of internet serviceprovider. Ook erg fijn: deze integratie is bij ons beschikbaar als een software-abonnement, waardoor je geen extra licenties hoeft af te nemen.​

Axians sfeerbeeld, medewerkers in overleg

SD-WAN in samenwerking met erkende partners

Met Cisco en Aruba, erkende partners van Axians, profiteer je van alle voordelen die SD-WAN te bieden heeft. Ze zijn fabrikanten van netwerkbeveiligingsapparatuur en één van de marktleiders in networking. Cisco en Aruba ontwikkelden als één van de eerste in de branche een secure SD-WAN oplossing. Sindsdien is deze oplossing alleen maar verder uitgebreid en ontwikkeld, waardoor het nu de sterkste en veiligste SD-WAN oplossingen op de markt biedt.

Axians sfeerbeeld, vrouwen in overleg achter laptop

Waarom jij kiest voor Axians

 • 24x7x365: onze SD-WAN oplossing wordt continu bewaakt vanuit onze service organisatie in Nederland, waar wij ISO 27001 en ISO 20000 gecertificeerd zijn. Daarnaast creëren we ruimte voor IT om dichter bij de business te staan, ruimte om te focussen en om te innoveren.
 • System integrator: wij hebben de dienstverlening van een service provider met de kennis en expertise van een system integrator.
 • Veel ervaring met Software Defined Netwerken: wij hebben sinds het ontstaan van SD-WAN zeer veel ervaring met Software Defined Netwerken die naadloos aansluiten op SD-WAN.
 • Business partner op IT-infrastructuur: wij helpen jou innoveren en maken impact!
 • Network as a Service (NaaS): SD-WAN is onderdeel van onze NaaS dienstverlening. Samen met ons zorg je voor een toekomstbestendig en efficiënt netwerk voor jouw organisatie.
 • Veel ervaring met adoptie: van nieuwe oplossingen en andere manieren van werken, waarmee we gebruikers motiveren om mee te gaan in de verandering.

Interessante artikelen

Wij zijn er om onze kennis met jou te delen! Lees hier de laatste whitepapers, blogartikelen en meer.

Aan de slag met SD-WAN?

Onze experts staan voor je klaar om de transitie richting SD-WAN mogelijk te maken binnen jouw organisatie! Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie