Axians gaat de netwerkinfrastructuur van gemeente Gorinchem vernieuwen. Dit nieuwe netwerk biedt flexibel fundament voor verdere digitalisering.

Rotterdam, 9 juni 2022 – De gemeente Gorinchem heeft de vernieuwing van haar netwerkinfrastructuur uitbesteed aan Axians. Met Axians als partner optimaliseert de gemeente de bestaande dienstverlening voor medewerkers, burgers en bedrijven. Tegelijkertijd wil de gemeente met een stabiel en veilig netwerk klaar zijn voor nieuwe ontwikkelingen rondom hybride werken, e-services en IoT. Naast advies, ontwerp, levering en implementatie van de netwerkcomponenten, treedt Axians op als sparringpartner van het ervaren IT-team van Gorinchem.

Gorinchem wil burgers en bedrijven binnen de gemeente de beste dienstverlening bieden, op locatie en online. Een stabiele en veilige netwerkinfrastructuur is daarbij onmisbaar. Medewerkers moeten altijd en overal betrouwbaar kunnen werken, zeker nu zijn gedeeltelijk hybride werken. Ook de services aan burgers zijn steeds vaker digitaal. De inrichting en uitvoer van e-services stelt hoge eisen aan het netwerk. Tot slot wil de gemeente dat het stadshuis ook echt een huis van de stad is. Bij deze gastvrijheid hoort ook een stabiel WiFi-netwerk.

Implementatiepartner én sparringpartner

Om aan deze hoge netwerkeisen te kunnen voldoen, implementeert de gemeente samen met Axians een nieuw netwerk op basis van Aruba-technologie op hun eigen locaties. Op die manier behoudt het ervaren en gekwalificeerde IT-team van de gemeente stevige grip op de netwerkomgeving. Tegelijkertijd zijn de eisen aan het netwerk heel hoog en wil gemeente nieuwe ontwikkelingen kunnen omarmen. Daarom zocht de gemeente naast een implementatiepartner ook een sparringpartner.

Nieuwe digitale mogelijkheden integreren

Ron Oostrum, Teammanager Informatie & Ondersteuning bij Gemeente Gorinchem, zegt over de selectie van Axians als netwerkpartner: “We hebben veel netwerkkennis in huis en doen zelf het eerstelijnsbeheer. Door de samenwerking met Axians hebben we een goede back-up van een ervaren partner die de ontwikkelingen in gemeenteland en technologisch op de voet volgt. Samen creëren we een moderne netwerkinfrastructuur die onze huidige dienstverlening goed ondersteunt én flexibel genoeg is om nieuwe digitale mogelijkheden te integreren.”

“In Nederland ondersteunen we inmiddels vele gemeenten met het inrichten en beheren van IT-infrastructuren. Wij zijn trots dat Axians bij de gemeente Gorinchem nu ook de LAN-en WLAN-omgeving mag vernieuwen en ondersteuning levert in het beheer. Met de gunning van de gemeente Gorinchem bouwen wij samen aan een betrouwbare, veilige en flexibele ICT-omgeving die, naast LAN en WLAN, ook uitdagingen adresseert op het gebied van datacenter en cyber security. Deze opdracht onderstreept onze ambitie dat wij in staat zijn om lokale overheden een compleet portfolio rondom netwerk, datacenter en cyber security technologie te bieden. Met deze moderne en veilige IT-infrastructuur is de gemeente in staat inwoners beter te ondersteunen, op de korte en lange termijn”, zegt  Johan Korpershoek, Business Unit Manager bij Axians.