De gemeente Rotterdam heeft Axians geselecteerd als nieuwe IT-infrastructuur kennispartner voor haar netwerk- en datacenterinfrastructuur.

De gemeente Rotterdam heeft Axians geselecteerd als nieuwe IT-infrastructuur kennispartner voor haar netwerk- en datacenterinfrastructuur. Het beoogde partnerschap is onderdeel van een meerjarige raamovereenkomst voor server-, storage- en netwerkcomponenten, inclusief dienstverlening, die beide partijen kortgeleden sloten.

Van een traditioneel datacenter naar een hybrid cloud

De IT-afdeling van Rotterdam, de tweede gemeente van Nederland, verzorgt het beheer van de netwerk- en datacenteromgeving met eigen specialisten. Axians gaat als IT-infrastructuur kennispartij een belangrijke sparringpartner worden door de gemeente te informeren en adviseren over technologische ontwikkelingen. Axians heeft zich van andere aanbieders positief weten te onderscheiden door de gemeente een innovatieve roadmap te schetsen waarbij Rotterdam door middel van een beproefde innovatie methode wordt begeleid in de migratie van een traditioneel datacenter naar een hybrid cloud.

“Als beheerorganisatie hebben wij al veel netwerk- en datacenterkennis in huis. Tegelijkertijd kijkt gemeente Rotterdam altijd vooruit en zien we dat ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen. Door regelmatig in overleg te zijn met Axians blijven we goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen we de continuïteit van onze dienstverlening aan de inwoners en werknemers van Rotterdam op lange termijn waarborgen. Het doel is dat de experts van Axians onze IT-infrastructuur en onze interne experts binnen deze samenwerking goed leren kennen.”

Mari Schippers

ICT manager bij de Gemeente Rotterdam

“Gemeenten in Nederland werken hard om inwoners de beste dienstverlening te bieden. De stabiliteit en beschikbaarheid van hun IT-infrastructuur is cruciaal bij de verdere digitalisering van de overheid. Op dit moment bedient Axians al het merendeel van het Stedennetwerk G40. Wij zijn trots dat we door Rotterdam als IT-infrastructuur kennispartner zijn geselecteerd en onze positie binnen de lokale overheid nog verder versterken. De combinatie van een volwassen beheerorganisatie en onze specialistische kennis en ervaring waarborgt dat de netwerk- en datacenteromgeving van de gemeente optimaal kan functioneren, nu en in de toekomst.”

Tom Greeve

Deputy Managing Director bij Axians