Afgelopen week vond het grootste technologie event van Cisco plaats. Axians lanceerde daarom in de iconische ‘Escape Club’ in Amsterdam de nieuwste innovatieve toevoeging aan het ‘as a Service’-portfolio: het AIOps-platform. Een platform voor IT-operations gestuurd door AI en Machine Learning waarbij inzichten worden geboden voor zowel operationele efficiëntie als strategische besluitvorming. 

Voor Axians is de eerste dag van de week tijdens Cisco Live, inmiddels traditioneel, een avond waar klanten, collega’s en partners van Axians uit geheel Europa bijeenkomen voor een ‘Customer Appreciation Party’. De avond is georganiseerd als een blijk van dank en biedt de unieke gelegenheid om samen, in de meest iconische club van Nederland, te genieten van een avond vol entertainment, netwerken en kennismaking. Ruim 500 mensen waren hierbij aanwezig waaronder de top van Axians en Cisco in EMEA. 

Bekijk deze sfeerimpressie van de lancering

AI voor IT Operations 

Axians lanceerde met trots de nieuwste technologische ontwikkeling, het AIOps-platform, een oplossing voor effectief en preventief beheer van de moderne IT-infrastructuur. Het AIOps-platform, onderdeel van Axians’ ‘as a Service’-portfolio, is een integratie van AI en geavanceerde IT-expertise wat zorgt voor een versterkt IT-management op operationeel, tactisch en strategisch niveau.  

Veel organisaties worden geconfronteerd met een groeiende complexiteit in IT-beheer. Als IT-manager of CIO heb je een enorme uitdaging, veel keuzes te maken en steeds meer digitale capaciteit en kennis nodig. Cloudtechnologieën, hyperconnectiviteit, compliance en cybersecurity zorgen voor deze complexiteit. Het AI gestuurde AIOps-platform geeft je inzicht en adviseert actief.

Edwin Kanis

Director Marketing & Innovation bij Axians

AIOps staat voor ‘Artificial Intelligence for IT Operations’. Het is een nieuwe benadering waarbij kunstmatige intelligentie (AI) wordt gebruikt om grote hoeveelheden gegevens uit IT-systemen te analyseren en om te zetten in concreet advies. Als onderdeel van Axians as a Service’-portfolio biedt dit platform inzicht in de digitale kern van jouw organisatie, wat steeds meer het hart van de organisatie is geworden voor veel organisaties. Denk daarbij aan de werkelijke gebruikerservaring, de risico’s op het gebied van continuïteit, energiebesparingen en het beheer van licentievormen. Daarom zeggen wij; know the digital heartbeat of your organisation. 

Met de introductie van AIOps transformeren we de manier waarop IT-infrastructuren worden beheerd. Dankzij slim geautomatiseerde patroonanalyses helpen we trends en afwijkingen daarop vroegtijdig en zelfs preventief te herkennen. Daarnaast brengt AIOps tactische en strategische zakelijke inzichten door data uit systemen om te zetten in business intelligence.’

Stefan Collet

Business Development Management bij Axians

Axians’ AIOps-platform maakt gebruik van Microsoft Azure (ML) om waardevolle data veilig uit de IT-infrastructuur te halen voor diepgaande data-analyse, waarvan de resultaten via intuïtieve dashboards en chatbots worden getoond. Daarmee maakt Axians voor het eerst een volledige ketenobservatie mogelijk die veel verder gaat dan het netwerk- of datacenter alleen. 

Deze innovatie is een perfect voorbeeld waarom Cisco zich 100% committeert aan ons partner model. Een door Axians zelf ontwikkeld AIOps-platform dat zich voedt met waardevolle data uit onze architecturen waardoor IT operations voor onze klanten veiliger en efficienter wordt.

Hendrik Blokhuis

Director & CTO Partners EMEA bij Cisco

Axians kijkt terug op een onvergetelijke avond en bedankt alle aanwezigen voor hun bijdrage aan het succes van het evenement! 

Let’s Connect the Dots, know the digital heartbeat of your organisation. 

Voor meer informatie over AIOps, ga naar axians.nl/aiops.