Neem contact op
Bel mij terug

Financial Performance Management

Financial Performance Management (FPM) biedt organisaties continu inzicht in hoe ze presteren. Budgettering en forecasting staan daarbij centraal. De kernvragen zijn dan “Wat zijn de doelstellingen voor dit jaar?” en “Ligt de realisatie van deze doelen in lijn ligt met de verwachtingen”. Kortom: door de toepassing van FPM gebruikt een organisatie de financiële vertaling van de bedrijfsdoelstellingen als meetlat voor werkelijke resultaten. Op deze manier kan meteen worden bijgestuurd op die plekken waar men van plan afwijkt.

Budgetteren en forecasten door de business

Of het nu gaan om een jaarbudget, een latest estimate of een rolling forecast, onze consultants gaan graag de uitdaging aan om dit proces transparent en beheersbaar in te richten. Wij automatiseren een groot deel van het proces. Inlezen van realisatiegegevens, organisatie- en rekeningstructuren, het consolideren van data, zorgdragen voor een juist versiebeheer, allemaal activiteiten die geautomatiseerd kunnen worden. Hierdoor kunt u zich bezig houden met het daadwerkelijk invullen, beoordelen en bijsturen van het budget of de forecast. De nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid, datgene tonen wat van belang is (niet meer, maar ook niet minder). Op deze manier kan het budget worden ingevuld door diegene die ook verantwoordelijk is, de business.  Onze consultants hebben veel ervaring met diverse planningsmodellen en kunnen u dus niet alleen op technisch gebied ondersteunen maar zeker ook functioneel. Hierbij maken we gebruiken diverse software oplossingen, die we hieronder in het kort beschrijven.

De toegevoegde waarde van finance professionals in de
transitie naar een datagedreven organisatie

Veel finance professionals, controllers en CFO’s besteden wel 80% van hun kostbare tijd aan de Excel carrousel. Terwijl ze zich veel liever focussen op hun adviesfunctie.

Plannen en forecasten ontwikkelt zich  naar een coninu proces waarin data analytics en Artificial Intelligence  een steeds grotere rol zullen spelen. De huidige, veelal Excel gedreven, oplossingen bieden hierin vaak omvoldoende ondersteuning.

In deze whitepaper laten we je zien hoe het hele P&C proces veel sneller en efficiënter kan worden uitgevoerd. Hierbij maken we gebruik van Jedox, een ideale combinatie van data analytics, Artificial Intelligence en Enterprise Performance Management. Zodat je als finance professional echt impact kunt maken als business partner!

Vraag whitepaper aan

 

Enterprise Performance Management met Jedox

Met Jedox komen Enterprise Performance Management en Business Intelligence samen in één gebruiksvriendelijk software platform.

Jedox stroomlijnt het hele proces van plannen, budgetteren en prognosticeren voor financiën, sales, HRM, inkoop en alle andere afdelingen. En Jedox integreert met alle ERP systemen, datawarehouses en BI-tools zoals SAP en Qlik.

Inzichten uit het verleden (BI) worden moeiteloos geïntegreerd met plannen, budgetteren en prognosticeren!

Lees meer over Jedox

FPM software: IBM Planning Analytics (TM1)

IBM Cognos TM1 is een bewezen en veelgebruikte oplossing voor budgettering en forecastingsprocessen. Of het nu uw winst en verlies overzicht of uw personeelsplanning is, met TM1 is het model eenvoudig en goed beheersbaar op maat te maken. De in-memory analytics engine biedt een goede gebruikerservaring en maakt snelle real-time doorrekeningen van diverse scenario’s mogelijk. Uiteraard kent IBM Cognos TM1 een goede integratie met uw BI-omgeving. IBM Cognos TM1 is zowel on premise als in de cloud beschikbaar.

Vraag demo aan

Planning Analytics (300px)

Voordelen van Performance Management

  • Een beheersbaar proces dat minder foutgevoelig is
  • De data klopt, het proces is helder en transparant
  • Eenvoudig, gestandaardiseerd en grotendeels geautomatiseerd proces
  • Via dashboards is het verloop te monitoren en zo nodig bij de sturen
  • Betere kwaliteit van de besluitvorming
  • Periodiek meetbaar
  • Verantwoordelijkheid voor budgettering ligt daar waar dit hoort; bij de business

 

SelfService_Quality

FPM software: IBM Cognos Disclosure Management (CDM)

Het opstellen van jaarverslagen is vaak een tijdrovende en arbeidsintensieve taak, waarbij veel collega’s betrokken zijn. Het jaarverslag is een combinatie van rapportages, grafieken, overzichten en toelichtende teksten. Versiebeheer, betrouwbaarheid van data en een goede samenwerking zijn hierbij cruciaal. IBM Cognos Disclosure Management is een oplossing die dit proces volledig ondersteunt. Er is maar één versie van de waarheid, waarin volgens een workflow meerdere mensen kunnen samenwerken aan het jaarverslag. CDM koppelt automatisch aan uw BI-omgeving. Uiteraard kan het ook gebruikt worden voor andere officiële rapportages.

Vraag demo aan

IBM CDM (300px)

Meer weten?

Uw planning, budgettering en forecasting optimaliseren? Ontdek wat Performance Management voor uw organisatie kan betekenen. Neem gerust contact met ons via het fomulier aan de rechterkant, we helpen u graag!