Neem contact op
Bel mij terug

Financial Performance Management

Financial Performance Management (FPM) biedt organisaties continu inzicht in hoe ze presteren. Budgettering en forecasting staan daarbij centraal. De kernvragen zijn dan “Wat zijn de doelstellingen voor dit jaar?” en “Ligt de realisatie van deze doelen in lijn ligt met de verwachtingen”. Kortom: door de toepassing van FPM gebruikt een organisatie de financiële vertaling van de bedrijfsdoelstellingen als meetlat voor werkelijke resultaten. Op deze manier kan meteen worden bijgestuurd op die plekken waar men van plan afwijkt.

Budgetteren en forecasten door de business

Of het nu gaan om een jaarbudget, een latest estimate of een rolling forecast, onze consultants gaan graag de uitdaging aan om dit proces transparent en beheersbaar in te richten. Wij automatiseren een groot deel van het proces. Inlezen van realisatiegegevens, organisatie- en rekeningstructuren, het consolideren van data, zorgdragen voor een juist versiebeheer, allemaal activiteiten die geautomatiseerd kunnen worden. Hierdoor kunt u zich bezig houden met het daadwerkelijk invullen, beoordelen en bijsturen van het budget of de forecast. De nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid, datgene tonen wat van belang is (niet meer, maar ook niet minder). Op deze manier kan het budget worden ingevuld door diegene die ook verantwoordelijk is, de business.  Onze consultants hebben veel ervaring met diverse planningsmodellen en kunnen u dus niet alleen op technisch gebied ondersteunen maar zeker ook functioneel.

Voordelen van Financial Performance Management

 • Een beheersbaar proces dat minder foutgevoelig is
 • De data klopt, het proces is helder en transparant
 • Eenvoudig, gestandaardiseerd en grotendeels geautomatiseerd proces
 • Via dashboards is het verloop te monitoren en zo nodig bij de sturen
 • Betere kwaliteit van de besluitvorming
 • Periodiek meetbaar
 • Verantwoordelijkheid voor budgettering ligt daar waar dit hoort; bij de business

 

SelfService_Quality

Whitepaper Financial Performance Management

Business beter in control

In de whitepaper Financial Performance Management laten we zien hoe organisaties meer grip kunnen krijgen op hun budgettering en forecasting en dit proces naar een hoger niveau kunnen tillen. In de whitepaper geven we antwoord op vragen als:

 • Wat is performance management?
 • Hoe verbeter ik mijn budgettering en forecasting?
 • Wat is rol van finance en business in het budgetteringsproces?
 • Hoe zet ik Financial Performance Management op een juiste manier in binnen mijn organisatie?

Whitepaper Performance Management

Vraag whitepaper aan

FPM software: IBM Planning Analytics (TM1)

IBM Cognos TM1 is een bewezen en veelgebruikte oplossing voor budgettering en forecastingsprocessen. Of het nu uw winst en verlies overzicht of uw personeelsplanning is, met TM1 is het model eenvoudig en goed beheersbaar op maat te maken. De in-memory analytics engine biedt een goede gebruikerservaring en maakt snelle real-time doorrekeningen van diverse scenario’s mogelijk. Uiteraard kent IBM Cognos TM1 een goede integratie met uw BI-omgeving. IBM Cognos TM1 is zowel on premise als in de cloud beschikbaar.

Vraag demo aan

Planning Analytics (300px)

FPM software: IBM Cognos Disclosure Management (CDM)

Het opstellen van jaarverslagen is vaak een tijdrovende en arbeidsintensieve taak, waarbij veel collega’s betrokken zijn. Het jaarverslag is een combinatie van rapportages, grafieken, overzichten en toelichtende teksten. Versiebeheer, betrouwbaarheid van data en een goede samenwerking zijn hierbij cruciaal. IBM Cognos Disclosure Management is een oplossing die dit proces volledig ondersteunt. Er is maar één versie van de waarheid, waarin volgens een workflow meerdere mensen kunnen samenwerken aan het jaarverslag. CDM koppelt automatisch aan uw BI-omgeving. Uiteraard kan het ook gebruikt worden voor andere officiële rapportages.

Vraag demo aan

IBM CDM (300px)

Enterprise Performance Management met Bizzscore

Hoe krijgt u (meer) grip op uw business? Hoe kunt u sturen op cijfers en de verantwoording verzamelen? En waar kunt u al deze informatie overzichtelijk en toegankelijk opslaan en tevens borgen in uw organisatie?

Vragen die eigenlijk al vele jaren, maar zeker de laatste tijd voor elke organisatie meer en meer van belang zijn. Het inzichtelijk en meetbaar presenteren van bijvoorbeeld de inzet van uw vermogen, de doelmatigheid, de integriteit en de financiële continuïteit is tegenwoordig een must. Kortom: minder buikgevoel, meer feiten.

Lees meer

Referentie: Bugaboo

“We hebben één eenvoudig te beheren planningsmodel, waar alle gegevens in zitten die we nodig hebben voor onze financiële en verkoopverwachtingen en heel veel andere rapportages voor de business.”
Krzysztof Pabich, Business Intelligence specialist

Lees meer

 

Bugaboo logo