Neem contact op
Bel mij terug

Data Architectuur

“Het hart van uw BI & Analytics omgeving”

Vrijwel elke organisatie ziet – overigens terecht – een enorme schat aan waarde in data. Business Intelligence en Analytics staan hoog op de agenda om optimaal te profiteren van de mogelijkheden die data kan bieden. Er wordt volop geïnvesteerd in Self Service BI toepassingen en Data Science. Wat echter niet vergeten moet worden is dat een goed fundament cruciaal is voor het succes van al deze activiteiten.

Data is essentieel voor veel afnemers en afnemende applicaties binnen uw organisatie. Naast dat de data van belang is voor Business Intelligence gebruikers, Data Scientists en analisten die met Self Service BI aan de slag gaan, is deze data een belangrijk onderdeel van veel operationele applicaties. Denk hierbij aan het automatisch bepalen van verkoopprijzen, voorraadhoogtes etc. Maar ook applicatie van een call center agent die uw klanten het juiste advies moet geven, is afhankelijk van deze data.

Uiteraard komt het voor dat gebruikers ook ‘eigen’ data toevoegen aan hun analyses, echter voor de data die bedrijfsbreed gebruikt wordt, is het belangrijk dat deze voor iedereen met dezelfde kwaliteit beschikbaar is.

Data Architectuur

Modern Data Platform

Vergroot de grip op data en analyseresultaten!

Vrijwel iedere organisatie heeft ergens in het strategisch plan opgenomen dat zij
beter gebruik wil maken van data. Data moet niet langer primair gebruikt worden voor
managementinformatie, maar moet ook medewerkers op de werkvloer helpen betere
beslissingen te nemen. Dit stelt organisaties voor een probleem, want ze zijn niet in staat om
verschillende soorten data op één platform te combineren en in samenhang te analyseren.

Daarom heeft Axians het Modern Data Platform ontwikkeld, een platform dat geschikt is
voor opslag en analyse van alle typen data uit alle mogelijke bronnen, en dat bovendien in
de governance van deze data voorziet. Hoe ziet dit Modern Data Platform eruit? En welke
voordelen biedt dit in de praktijk? Lees er alles over in dit whitepaper.

Axians DIA

Een cruciaal onderdeel van Data Governance is natuurlijk het op orde hebben van de documentatie. Door gebruik te maken van de door ons zelf ontwikkelde Data Integration Accelerator (DIA) worden de ontwikkelaars verplicht te starten met het ontwerp in een modelleertool, waarna de SQL- en het ETL-proces kunnen worden gegenereerd. Hierdoor is documentatie over het proces altijd aanwezig en up-to-date. Zonder bijgewerkt model worden immers geen aanpassingen doorgevoerd.

Lees meer

Data & ETL Manager

De data-omvang wordt steeds groter en gebruikers willen het liefst real-time kunnen beschikken over data. Doorlopende back-ups, laadfouten door ‘vreemde’ data en snel groeiende hoeveelheden data vergroten het risico dat er iets misgaat met laadprocessen. En gaat er iets mis dan kan het soms uren duren om de informatievoorziening weer op orde te krijgen…

Daarvoor heeft Axians de Data & ETL Manager ontwikkeld. Het beheren en configureren van laadprocessen is hiermee simpel, zonder in te leveren aan kracht!

Lees meer

Whitepaper Modern Data Platform

Maak in deze whitepaper kennis met het Modern Data Platform van Axians. Een stevig  en toekomstbestedig fundament voor betere business beslissingen. Onderwerpen die in de whitepaper uitgebreid besproken worden zijn:

  • Betere beslissingen op basis van data analytics
  • Waar ligt momenteel de bottleneck?
  • Wat is een Modern Data Platform?
  • Data Governance
  • Onderdelen Modern Data Platform
  • Eén platform voor al je informatievraagstukken

Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden gaan we concreet in op de toegevoegde waarde van een modern data platform binnen organisaties.

Download whitepaper