Aantrekkelijk, effectief, relevant en flexibel onderwijs begint met het veilig, snel en met volledig vertrouwen uitwisselen van informatie. Daarvoor heb je een netwerk nodig dat ontworpen is volgens de modernste standaarden en dat makkelijk te beheren is. Maar ook intern is een veilig en betrouwbaar netwerk belangrijk voor communicatie, het uitwisselen van data en het leveren van hoogwaardig onderwijs.

Je campus is een digitale hub geworden. Niet alleen communiceren medewerkers en studenten digitaal, al het onderwijs heeft een digitale component. Via de cloud komen allerlei databronnen, onderwijspartners en digitale communities de ‘hybride campus’ binnen. Ook de effectiviteit van je bedrijfsvoering hangt grotendeels af van de informatie die je binnenkrijgt, bijvoorbeeld uit sensoren die je vertellen hoe je faciliteiten gebruikt worden. Ieder gebouw wordt een Smart Building en je netwerk moet al die data vlot en schaalbaar kunnen verwerken.

De eisen aan je netwerk worden dus steeds hoger. Maar het netwerk zelf verandert ook in hoog tempo. Steeds meer netwerkfunctionaliteit wordt software-defined. Dat biedt kansen standaardiseren, centraliseren, automatiseren en (gedeeltelijk) uitbesteden van netwerkbeheer. Daardoor kunnen onderwijsinstellingen zich bevrijden van het tijdrovende handwerk dat op veel netwerken nog nodig is om alles draaiende te houden, en dat verhindert dat IT-staf zich bezighoudt met het écht ondersteunen van onderwijs en innovaties.

Dit past in de veranderende rol van IT-afdelingen binnen het onderwijs. Zij bewegen zich steeds meer van uitvoeren en onderhouden naar functioneel nadenken over netwerk en infrastructuur. Voor de uitvoering gaan ze dan in gesprek met de markt. Op deze manier verlagen zij kosten en risico’s en hebben ze veel minder last van de krappe arbeidsmarkt voor IT-talent.

Onze oplossingen voor het onderwijs

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van enterprise networks in het onderwijs. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • Network as a Service (NaaS)

  Met Network as a Service (NaaS) leveren we een connectiviteitsdienst waarmee je betaalt naar gebruik. Je krijgt een innovatief software defined netwerk, gebaseerd op de meest recente functionaliteiten en volledig beheerd door Axians.
  Ontdek NaaS
 • Managed (W)LAN

  Met Axians managed (W)LAN heb jij als organisatie geen omkijken naar het dagelijks beheer van de IT-infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat het platform áltijd beschikbaar is en het aan de actuele security eisen voldoet.
  Ontdek Managed (W)LAN
 • SD-WAN

  Steeds meer organisaties kiezen om meerdere redenen voor SD-WAN oplossingen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de SD-WAN markt de komende jaren groeit met meer dan 30%. Wij vertellen je hoe onze SD-WAN een toekomstbestendige oplossing is voor jouw organisatie en medewerkers.
  Ontdek SD-WAN
Axians sfeerbeeld, studenten aan het werk in bibliotheek Studenten zitten in een collegebank met laptops

Enterprise Networks voor onderwijs bij Axians

Bij Axians helpen we onderwijsinstellingen met meebewegen. Van het uitrollen van effectieve IoT-oplossingen tot het aanbieden van online of hybride onderwijs en van digitaal toetsen tot efficiënt beheren en beveiligen van faciliteiten. Door de complexiteit van het ICT-landschap te verminderen met standaardisering en door veel handmatig beheerwerk te automatiseren garanderen we beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van het netwerk. We gaan daarbij veel verder dan het leveren van hardware en software. We stellen ons op als partner en maken, zoals dat past binnen onze visie op Customer Success, jouw doelen onze doelen. We ontlasten en ontzorgen jouw IT-organisatie desgewenst door het gehele beheer van je netwerk op ons te nemen. Met onze Network as a Service (NaaS)-diensten zijn we koploper in de Nederlandse onderwijswereld. Recent koos Landstede Groep voor deze dienst. Daarnaast zijn we als gesprekspartner over netwerkbeheer en –innovatie betrokken bij het overgrote deel van de Nederlandse onderwijsinstellingen.

Nieuwe campus Arcus College biedt alle faciliteiten voor modern onderwijs

De ruim 200 verschillende MBO-opleidingen die het Arcus College aanbiedt waren tot voor kort verspreid over zes locaties in Heerlen. Om ruim 8.000 studenten betere ontwikkelkansen te bieden, koos het Regionaal Opleidingencentrum voor een vooruitstrevende nieuwbouw. De nieuwe campus is speciaal voor Arcus ontworpen en biedt alle moderne faciliteiten die studenten ook in hun dagelijkse praktijk tegenkomen. De zes halfronde gebouwen zijn een integraal onderdeel van de omgeving en bieden de onderwijsdomeinen alles voor een toekomstgericht onderwijsaanbod. Dat geldt zeker voor de compleet nieuwe ICT-netwerkinfrastructuur. ICT-partner Axians realiseerde voor de nieuwbouw van het Arcus College een volledig dekkend draadloos netwerk op basis van Cisco-technologie.

Bekijk het referentieverhaal

Onze laatste artikelen binnen Enterprise Networks in het Onderwijs

12 februari 2024 Enterprise Networks Centrale & lokale overheid

Axians lanceert innovatief AIOps-platform tijdens Cisco Live

Lees meer
03 november 2022 Cloud & Data Center Infrastructures Onderwijs

Samenwerking Axians en Saxion gestart, voor een toekomstbestendig ICT-netwerk

Bij Saxion bouwt men samen met Axians  aan een slagvaardige organisatie zodat studenten, docenten en andere medewerkers fijn en zorgeloos kunnen (samen)werken. Dat vraagt om de juiste voorzieningen en systemen. Met het programma Toekomstbestendige Infrastructuur IT (TBIT) bouwen we aan een stevige basis voor onze ICT-infrastructuur.
Lees meer
28 februari 2022 Enterprise Networks Onderwijs

ROC Mondriaan, MBO Bonaire, Cisco en Axians bouwen samen dé Classroom of the Future

Samen les, op 8000 km afstand. Door het concept ‘Classroom of the Future’ wordt met de nieuwste digitale technieken een unieke live online leeromgeving gecreëerd tussen ROC Mondriaan en Scholengemeenschap Bonaire.
Lees meer
19 februari 2021 Enterprise Networks Onderwijs

Tilburg University kiest Axians als Network & Security partner

Tilburg University heeft de levering van netwerkcomponenten en bijbehorende services en support voor de komende vijf jaar aan Axians gegund.
Lees meer
15 april 2020 Local Networking Onderwijs

Axians krijgt gunning voor LaPAN3

Axians krijgt de gunning voor LaPAN3, een samenwerkingsverband van het onderwijs en onderzoek waarin wordt gewerkt aan ICT-voorzieningen én ICT-vernieuwingen.
Lees meer
25 maart 2020 Gaia Centrale & lokale overheid

Snelle uitbreiding datacenters voor publieke organisaties

GAIA en het CloudSimple concept maken de IT-infrastructuur van organisaties flexibel. GAIA is een infrastructuur op basis van automation en orchestration.
Lees meer
13 november 2019 Enterprise Networks Onderwijs

Onderwijsgroep Landstede met nieuw netwerk klaar voor toekomst

Axians gaat voor de Landstede Groep een nieuwe netwerkinfrastructuur aanleggen op basis van Network as a Service (NaaS). Dit zorgt voor flinke kostenbesparingen.
Lees meer

Partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment  Onderwijs en expertise gebied Enterprise Networks

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Enterprise Networks? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.