Bij Saxion bouwt men samen met Axians  aan een slagvaardige organisatie zodat studenten, docenten en andere medewerkers fijn en zorgeloos kunnen (samen)werken. Dat vraagt om de juiste voorzieningen en systemen. Met het programma Toekomstbestendige Infrastructuur IT (TBIT) bouwen we aan een stevige basis voor onze ICT-infrastructuur.

Op vrijdag 28 oktober is de samenwerking met Axians afgetrapt met een officieel ondertekenmoment. Met deze samenwerkingspartner biedt Axians Saxion de komende jaren een robuust en stabiel netwerk aan. Dit is een belangrijk onderdeel van de ICT-infrastructuur.

Jan Willem Meinsma: “Een veilig, stabiel en modern netwerk is onmisbaar om bij Saxion te kunnen leren en werken. Digitalisering, nieuwe technologie en innovatieve toepassingen binnen ons onderwijs vragen veel van het netwerk. De komende jaren neemt het gebruik van data alleen maar toe, bijvoorbeeld door sensortechnologie, Internet of Things en multimediamogelijkheden waaronder Virtual Reality en Augmented Reality. Ik ben blij dat we samen met Axians kunnen werken aan een netwerk dat het onderwijs van de toekomst faciliteert.”

Saxion ziet in Axians een betrouwbare kennispartner

Na een uitgebreid aanbestedingstraject heeft Saxion Axians gekozen als samenwerkingspartner voor de komende jaren. Saxion ziet Axians als een betrouwbare partner die al veel successen heeft geboekt en kwalitatieve oplossingen heeft aangedragen bij andere (internationale) onderwijsinstellingen. Daarnaast heeft Axians, net als Saxion, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ze zetten actief in op maatregelen om CO₂-uitstoot te beperken en compenseren. Saxion kiest er daarnaast zelf voor om de CO₂-uitstoot van het productieproces van de netwerkcomponenten te compenseren door middel van 12.000 bomen met Trees for All. De samenwerking met Axians draagt dan ook bij aan de duurzame ambitie van Saxion.

In de afgelopen weken zijn de eerste voorbereidingen voor de komst van het nieuwe netwerk gestart. Het is de bedoeling dat het nieuwe netwerk rond de zomer van 2023 is geïmplementeerd. Na implementatie blijft Axians partner voor het onderhoud, beheer en de optimalisatie van het netwerk. Deze samenwerking geeft de ICT-medewerkers van Saxion focus en ruimte om onderwijs en onderzoek te ondersteunen bij ontwikkelingen die op het netwerk moeten aansluiten, daarbij gaat het bijvoorbeeld om de onderzoekslabs.

Tom Greeve: “Axians is al meer dan 20 jaar actief in het onderwijs. Door inzet van onze kennis en expertise leveren wij samen met onze technologie partner Cisco graag een positieve bijdrage aan goed onderwijs in Nederland en ondersteunen wij in ambities op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Wij zijn er bijzonder trots op dat Saxion Hogeschool heeft gekozen voor een langdurige samenwerking en voor de Managed Networking & Security Services van Axians.”

Toekomstbestendige digitale infrastructuur IT

De implementatie van het nieuwe netwerk is onderdeel van het programma Toekomstbestendige Infrastructuur IT (TBIT). Binnen dit programma wordt gewerkt aan verschillende projecten die bijdragen aan een digitale werk- en leeromgeving die klaar is voor de toekomst. Er worden verbeteringen aangebracht op het gebied van technische systemen, beveiliging en beschikbaarheid van systemen en garantie en kwaliteit van dienstverlening van ICT-systemen.


Over Axians

Axians ondersteunt haar klanten – private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en serviceproviders – in het gehele proces van hun ICT-projecten met een breed portfolio aan oplossingen: software oplossingen, datacenters en cloud diensten, digitale werkplekken, netwerkinfrastructuren, cybersecurity en oplossingen voor samenwerken en communiceren.

Het Axians-team van professionals op het gebied van consultancy, design, integration en services ontwikkelt deze oplossingen om van technologie in elke organisatie de drijvende kracht achter digitale transformatie te maken.

Axians heeft ruim 12.000 medewerkers in dienst verspreid over 27 landen. De technologieleverancier is onderdeel van de Franse VINCI Group.