Tilburg University heeft de levering van netwerkcomponenten en bijbehorende services en support voor de komende vijf jaar aan Axians gegund.

Tilburg University heeft de levering van netwerkcomponenten en bijbehorende services en support voor de komende vijf jaar aan Axians gegund.  Hiervoor organiseerde de universiteit een Europese aanbesteding. Naast de levering van netwerk- en securitycomponenten, adviseert en begeleidt Axians de universiteit bij de gefaseerde overstap naar de cloud en verdere innovatie van de netwerkinfrastructuur.

De ICT-afdeling van de Tilburg University wil continu meerwaarde bieden voor onderwijs- en onderzoeksactiviteiten. De netwerkinfrastructuur speelt hierbij een cruciale rol en moet stabiel en flexibel functioneren. Dat is extra belangrijk nu de universiteit gefaseerd migreert naar de cloud. Bovendien moet het netwerk momenteel ook thuiswerken van een groot deel van de organisatie ondersteunen. Ook veiligheid is hierbij essentieel. Daarom zoekt de universiteit binnen deze ontwikkelingen altijd naar de juiste combinatie van weerbaarheid, optimale functionaliteit en een goede gebruikerservaring.

Voorbereid op de razendsnelle ontwikkelingen in de toekomst

De universiteit zocht een betrouwbare partner om de netwerkinfrastructuur optimaal te laten functioneren en adequaat voor te bereiden op de toekomst. Hoewel het IT-team van Tilburg University zelf veel kennis in huis heeft, gaan de ontwikkelingen momenteel razendsnel. Bijvoorbeeld op het vlak van software defined networks. Met de beperkte capaciteit van de IT-afdeling wil het team zich primair richten op de activiteiten die meerwaarde voor onderwijs en onderzoek opleveren. Om de tijd die besteed wordt aan standaardbeheer te beperken, onderzoekt de universiteit of Axians in de toekomst eventueel ook een rol kan spelen door het netwerkbeheer op afstand uit te voeren.

“We werken al jaren prettig samen met Axians. Zij kennen onze manier van werken, onze omgeving en onze doelen. Dit partnerschap gaat veel verder dan de levering van componenten. Naast reguliere support en advies rondom innovatie, is kennisdeling een belangrijk meerwaarde van Axians. Samen zorgen we dat de hartslag van onze organisaties gelijklopen en wij altijd verzekerd zijn van een betrouwbaar, flexibel en veilig netwerk, nu en in de toekomst.”

René van de Loo

Manager ICT Library & IT Services bij Tilburg University

Een betrouwbare adviseur en sparringpartner, en kennisdeling centraal

Samen met Axians werkt Tilburg University momenteel aan een nieuw ontwerp van de netwerkinfrastructuur. Een deel van de netwerkapparatuur was aan vervanging toe. In dit traject kijkt de universiteit nadrukkelijk naar de rol die de cloud gaat spelen. De stap naar cloud dienstverlenging heeft namelijk ook impact op netwerkniveau. Hierbij vervult Axians de rol van adviseur en sparringpartner. Als network & security specialist heeft Axians veel kennis en expertise in huis, bovendien onderhoudt het bedrijf nauwe contacten met relevante technologieleveranciers zoals Cisco, Fortinet. Palo Alto en Infoblox.

“Tilburg University zocht een partner om de netwerkinfrastructuur mede vorm te geven en te onderhouden. Daarnaast was Tilburg University nadrukkelijk op zoek naar een leverancier die in staat is 24/7 monitoring en beheerdienstverlening te leveren. De universiteit bevindt zich in een transitiefase waarbij de focus meer op regie komt te liggen. Wij zijn bijzonder trots wederom te zijn gekozen om deze ambities gezamenlijk in te vullen.”

Tom Greeve

Deputy Managing Director bij Axians