Flexibiliteit, schaalbaarheid, efficiency en de financiële voordelen van betalen voor gebruik, in plaats van grote investeringen vooraf. Dat zijn de voordelen van de cloud, waar je als onderwijsinstelling graag gebruik van wilt maken. Je hebt de cloud ook nodig, om te kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd. Blended learning, hybride lessen en digitaal toetsen vragen om nieuwe, flexibele infrastructuur die ook flexibel en veilig is als studenten en medewerkers niet binnen het gebouw zijn en werken op een eigen device.

Studenten, maar ook medewerkers, worden hierbij steeds meer ‘klant’ en ‘consument’. Veel contact en veel onderwijs- en bedrijfsprocessen verlopen digitaal, via self-service. Dat werkt alleen als de gebruiker altijd bij de juiste data kan en je infrastructuur moet dat ondersteunen. Ook zijn er financiële uitdagingen. IT-budgetten in het onderwijs staan onder druk en er is weinig animo voor grote projecten. We zien bij veel instellingen het personeelsbestand vergrijzen, terwijl nieuwe mensen moeilijk te werven zijn. Toch wil je als IT-afdeling met de ontwikkelingen mee. Slimme keuzes maken op het gebied van sourcing is dus extreem belangrijk geworden.

De meeste onderwijsinstellingen maken op het moment de omslag van het zelf beheren van hun datacenter naar het vervullen van een regiefunctie. De stap van denken over het ‘hoe’ naar denken over het ‘wat’ is een grote verandering die niet altijd makkelijk gaat, maar die wel heel veel kansen biedt. Door samen te werken met de markt van IT-aanbieders kun je namelijk je functionele wensen snel, flexibel en kosteneffectief onderbrengen bij partners, waardoor je eigen IT’ers de handen vrij hebben om samen met business en onderwijspersoneel te werken aan innovatieve oplossingen die, nu en in de toekomst, zorgen voor goed onderwijs en een goedlopende operatie.

Een datacenter in de cloud biedt wat dat betreft kansen. Standaardiseren is makkelijker en veel beheertaken zijn te automatiseren. Daardoor is uitbesteden van het beheer een zeer aantrekkelijke, kosteneffectieve optie geworden. Maar niet alles kan naar de cloud. Er kunnen praktische redenen zijn om bepaalde data of applicaties (nog) niet naar de cloud verhuizen. Maar er is rondom het concept cloud ook veel emotie. Ook dat zorgt dat een cloud-transitie een proces is en dat we in het onderwijs nog geruime tijd met hybride infrastructuren zullen werken.

Onze oplossingen binnen dit marktsegment

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van Cloud & Data infrastructuren in het onderwijs. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • Gaia

  Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
  Bekijk GAIA
 • IaaS

  Door beheer te combineren met onze eigen cloud, krijgt jouw organisatie een hybride infrastructuur waarvan de data in Nederland blijft
  Bekijk IaaS
 • Axians Cloud

  Wij bieden de mogelijkheid om workloads te laten landen op een infrastructuur in haar eigen datacenter. Hierbij voeren wij het dagelijks beheer uit en garanderen we de afgesproken performance en beschikbaarheid.
  Ontdek Axians Cloud
onderwijs Axians sfeerbeeld, mannen werkend in datacenter

Cloud & Data Infrastructures voor onderwijs bij Axians

Wij begeleiden onderwijsinstellingen in hun ‘reis naar de cloud’. Kan het naar de cloud? Dan verhuizen we het op een gecontroleerde, veilige en herhaalbare manier naar Microsoft Azure. En zodra het in de cloud staat, is het de meest effectieve optie om het ook door ons te laten beheren, bijvoorbeeld via Gaia, ons Next-Gen Infra Platform. Je houdt daarbij natuurlijk volledige controle over je data. Sterker nog, je krijgt méér controle, omdat wij geavanceerde AI-tooling inzetten om je omgevingen 24/7. Security is altijd de basis van wat we doen en ook je dataveiligheid zal toenemen door snelle, geautomatiseerde installatie van patches en updates, end-to-end visibility in je hele infrastructuur, inclusief je SaaS-applicaties en je digitale supply chain, en snelle signalering. Ook hybride infrastructuren kunnen we beheren met GAIA. Daarmee wordt je infrastructuur veiliger, presteert hij beter en heb jij je handen vrij om je bezig te houden met innovatie. Zoals het ROC Mondriaan, dat met onze hulp een hybride klaslokaal ontwikkelde om samen te werken met MBO Bonaire. Ook Saxion vertrouwt op Axians voor haar datacenter.

Innovam innoveert door slimme mobility toepassingen

Innovam is een innovatief bedrijf. Het was een van de eerste MKB-organisaties die op grote schaal ging virtualiseren. Ook liep de organisatie voorop het in het gebruik van mobiele applicaties. Ze hebben een grote buitendienst en zij stonden in het pré mobility tijdperk redelijk los van onze organisatie. In 2007 kregen ze een smartphone met daarop e-mail en CRM. Omdat de tools voor mobiel beheer die de leveranciers destijds met hun software meeleverden niet goed werkten, hebben ze meteen ook geïnvesteerd in Mobile Device Management (MDM). De cultuur in onze organisatie is: als we ergens efficiencywinst of productiviteitsverbetering kunnen behalen, dan moeten we dat doen. Dat dwingt de ICT-ers om voortdurend oog te hebben voor de primaire processen, om te weten wat er op de werkvloer speelt. Want alleen dan kunnen ze inschatten of een nieuwe technologie meerwaarde heeft voor onze collega’s of voor de cursisten.

Bekijk het referentieverhaal

Lunch & Learn: GAIA Next-Gen onderwijstechnologie

Tijdens deze Lunch & Learn sessie vertellen ervaringsdeskundigen je alles over kunstmatige infra intelligentie. Wat is het? En welke impact heeft het op jouw rol? Hoe laat je jouw infrastructuurplatform en team meebewegen met de nieuwste technologische mogelijkheden in het onderwijs. Zodat je relevant blijft als onderwijsinstelling.

Onze laatste artikelen binnen Cloud & Datacenter Infrastructures voor het Onderwijs

19 april 2024 Cloud & Data Center Infrastructures

Axians ontvangt eerste certificaat restwarmteterugwinning

Lees meer
03 november 2022 Cloud & Data Center Infrastructures Onderwijs

Samenwerking Axians en Saxion gestart, voor een toekomstbestendig ICT-netwerk

Bij Saxion bouwt men samen met Axians  aan een slagvaardige organisatie zodat studenten, docenten en andere medewerkers fijn en zorgeloos kunnen (samen)werken. Dat vraagt om de juiste voorzieningen en systemen. Met het programma Toekomstbestendige Infrastructuur IT (TBIT) bouwen we aan een stevige basis voor onze ICT-infrastructuur.
Lees meer
29 januari 2021 Cloud & Data Center Infrastructures Centrale & lokale overheid

Axians landt eerste Europese klant op Cisco CX Cloud

Axians landt eerste Europese klant op de Cisco CX Cloud. De CX Cloud helpt IT-specialisten en -managers tijdens de ingebruikname van nieuwe Cisco technologie.
Lees meer
01 juli 2019 Cloud & Data Center Infrastructures Onderwijs

Axians werkt aan veilig en betrouwbaar internet voor scholen

Kennisnet en Axians gaan een Nationaal Dienstencentrum (NDC) inrichten. Het NDC biedt een basisniveau aan internettoegang en beveiliging voor scholen.
Lees meer

Onze partners

In dit marksegment werken wij samen met de volgende partners:

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Cloud & Data Infrastructures? Vul dan onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.